Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kupchak: Ne očekujte velike promjene u Lakersima

Iako se o tome šuškalo posljednjih tjedana, kada su Lakersi nizali poraze, generalni menadžer ekipe otklonio je sve sumnje. Lakersi sigurno neće mijenjati Dwighta Howarda do kraja sezone, a nakon toga će on odlučiti što i kako dalje.

Mitch Kupchak se nalazi u Lakersima od 1986. godine, kada je nakon igračkog umirovljenja postao pomoćnik generalnog menadžera Jerryja Westa. Odlaskom Westa u Memphis, Kupchak je 2000. godine dobio sve ovlasti i postao “pravi” GM ekipe. Prošao je kroz sve uspone i padove ekipe, no priznaje da ovakav omjer (22-26) ipak nije očekivao na polovici sezone.

“Mislim da još uvijek ima vremena da se vratimo među momčadi koje će uči u doigravanje, ali ne praviše”, započeo je Kupchak svoje obraćanje Newsdayu. “Nitko nije očekivao da ćemo ovako kasno u sezoni imati ispod 50 posto pobjeda, nitko nije očekivao da ćemo imati ovako loš omjer pobjeda i poraza.”

Uslijed slabijih igara ekipe ove sezone, pojavile su se priče o razmjeni Dwighta Howarda, koji je na ljeto postao članom ekipe u razmjeni iz Orlando Magica. Nakon oporavka od operacije leđa ne igra onako kako je igrao u Orlandu, no još uvijek je jedan od najboljih centara NBA lige. Kupchak je umirio sve navijače jednostavnom rečenicom: “Nećemo mijenjati Howarda”, i tako dao svima do znanja da Lakersi ni ne razmišljaju o toj opciji.

“Malo je vjerojatno da ćemo napraviti bilo kakvu razmjenu. Da napravimo neku značajniju razmjenu ovako kasno u sezoni, uz probleme koje imamo, mislim da bi samo više škodilo ekipi. Postoji talent u ekipi, moramo samo pronaći način kako ga najbolje iskoristiti”, dodao je Kupchak.

Time je dao do znanja da bi i Pau Gasol trebao ostati član Lakersa do kraja sezone, iako se i njegovo ime često spominjalo u različitim glasinama oko razmjena ove sezone. Trenutno Lakersi imaju 4 pobjede manje od osmoplasiranih Houston Rocketsa, tako da im doigravanje nije daleko, ali svejedno moraju igrati bolje nego do sada da bi izbjegli situaciju iz 2005. godine, kada su završili na 11. mjestu Zapada, daleko od doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE