Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kurt Rambis kritizira Dereka Fishera

Bivši trener momčadi iz New Yorka Derek Fisher branio se da je teško „vrtjeti“ triangle offense u današnjem NBA ritmu zbog manjka vremena za treniranje. No, sadašnji trener Knicksa Kurt Rambis ima potpunu drugačiju točku gledišta aludirajući na to da je Fisher trebao drugačije postupiti prilikom trening kampa.

„Ako ste spremni da naučite nešto novo onda morate dobro shvatiti srž gradiva. Nismo se fokusirali potpunosti na treniranje, razvijanje i shvaćanje svega toga. Dosta stvari smo zaobišli“, kazao je Fisher te imao za dodati:

„Nismo imali dovoljno vremena za čitav proces koji zahtjeva trokut napad. Nismo igračima dali dovoljno vremena da sami shvate čitav sustav, onda počinje sezona pa se nema dovoljno vremena za treniranje, vježbanje, a vrijeme je ono što upravo trebate tih dana.“

Na sve ovo Rambis je otvorio dušu i rekao svoj stav bez dlake na jeziku:

„Kao prvo, to i nije toliko teško“, započeo je Kurt te nastavio: „Kada učite nešto novo morate pripremiti svoj um. To je dosta bitan dio, jer su Phil Jackson i Tex Winter oduvijek smatrali da igrači bez obzira na godine i ono što oni jesu trebaju provoditi dosta vremena proučavajući do zadnjeg detalja čitav pojam trokut napada da bi sve shvatili. Ne bih se složio da je to teško“, zaključio je Rambis koji je uz Jacksona proveo dosta svoje trenerske karijere kao pomoćnik Zen Mastera.

Da li vjerovati Rambisu ili Fisheru trenutno sasvim je svejedno jer su Knicksi ponovo odigrali sezonu ispod svih očekivanja, a s obzirom na to da je objavljeno koji trener će voditi Knickse i naredne sezone teško da će se scenarij promijeniti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE