Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kurt Rambis trener Knicksa i naredne sezone

New York Knicksi miljama su daleko od doigravanja ove sezone, otpustili su Dereka Fishera dok su Knicksi imali omjer 23-31, dok je novi trener Kurt Rambis koji u 13 utakmica na uvijek užarenoj klupi Knicksa upisao tek 4 pobjede uz 9 poraza.

Predsjednik Knicksa Phil Jackson usprkos rezultatima daje potpunu podršku Rambisu kojeg planira ostaviti kao glavnog trenera momčadi i naredne sezone.

Na pitanje da li Phil želi Rambisa kao trenera NY Knicksa ovaj je odgovorio:

„Smatram da je sposoban da radi svoj posao“, te dodao:

„Razgovarali smo prije mnogo puta, u posljednjih četiri, pet godina oko njegovog angažmana u Minnesoti i omjera koji su Wolvesi napravili, a to pomalo daje krivu sliku o Rambisu kao treneru neke ekipe“.

„Ali usprkos svemu on je smiren, zna kako raditi s igračima. Sposoban je usredotočiti igrače na one bitne stvari. On je obrambeno orijentirani trener. Surađivali smo u Lakersima tri sezone, on je bio defenzivni koordinator i mislim da je odradio odličan posao. Vidjet ćemo kako će mu ići“, završio je legendarni Phil.

Naime, Rambis je tri puta bio glavni trener neke NBA momčadi. Prvo iskustvo imao je s LA Lakersima u sezoni 1998/1999 koja je bila skraćena lockoutom kada su Lakersi izbačeni u finalu Zapada od Spursa. Drugu priliku je dobio u Timberwolvesima, gdje je ostvario omjer od 32 pobjede i 132 poraza u dvije sezone na klupi (2009-2011.g). Treću šansu je dobio u Velikoj Jabuci kada je Fisher otpušten, a predsjednik Jackson nije dao nikakve naznake oko potrage novog glavnog trenera za ekipu iz New Yorka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE