Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyle Korver novi igrač Cavaliersa

Iako kroz medije već neko vrijeme kruže priče kako se uprava Atlanta Hawksa u ovom prijelaznom roku pokušava riješiti svog najboljeg strijelca Paula Millsapa, jasno je da neće stati samo na tome.

Naime, uprava kluba iz Georgije odradila je prvu ozbiljniju razmjenu ovog prijelaznog roka, a ona uključuje 35-godišnjeg šutera Kylea Korvera, koji postaje novi član prošlogodišnjih prvaka Cleveland Cavaliersa.

U suprotnom smjeru odlaze još jedan veteran, Mike Dunleavy, kao i zaštićeni izbor prve runde drafta za 2019. godinu.

Korver je, za vrijeme zagrijavanja za sinoćnji susret protiv New Orleans Pelicansa, saznao za namjere uprave. Nakon što je cijeli susret odgledao s klupe, dao je kratak izvještaj medijima u kojima kaže kako mu je jako žao da napušta Atlantu, ali i da je sretan zbog prilike koja mu se pruža u Clevelandu.

U karijeri je nosio dresove Philadelphia 76ersa, Utah Jazza, Chicago Bullsa te u konačnici Atlanta Hawksa, u koje je stigao 2012. godine i pustio dubok trag.

Bio je jedna od najvažnijih uzdanica momčadi u sezoni 2014./15. Hawksi su tada bili najbolji na Istoku s čak 60 pobjeda, ali su ih na putu do naslova zaustavili baš Cavaliersi. U siječnju iste sezone je s ostalim članovima petorke (Jeff Teague, DeMarre Carroll, Al Horford i Millsap), dobio nagradu za igrača mjeseca, što je i dalje jedinstven slučaj u povijesti lige.

Teague, Carroll i Horford više ne stanuju u Atlanti, a sve je jasnije kako će se za koji dan odseliti i posljednja dvojica jedne od najboljih generacija u povijesti kluba.

Iako više nije u cvijetu mladosti, svojim šuterskim mogućnostima bi se sjajno trebao uklopiti u momčad Clevelanda, koja se trenutno nalazi na drugom mjestu u ligi po pogođenim tricama te postotkom šuta za tri poena.

Korver ove sezone zabija 9,5 poena po susretu uz 41% pogođenog šuta za tri.

Od samog dolaska bi trebao uskočiti u početnu postavu prošlogodišnjih prvaka zbog ozljede J.R. Smitha, koji bi trebao propustiti još najmanje dva mjeseca.

Razmjena još uvijek nije službena, a glavni razlog je činjenica da i jedni i drugi traže treću momčad, u koju bi Hawksi poslali Mikea Dunleavyja.

Iako je nedavno završio svoju karijeru, Mo Williams je također član ove razmjene. Naime, oprostio se početkom sezone te tako otvorio mjesta na rosteru Cavaliersa, ali ugovor koji je produžio na ljeto i dalje ga čini članom platne liste prošlogodišnjih prvaka.

Ovaj trade imao je i svoju uvertiru u vidu razmjene izbora drafta prve runde između Cleveland Cavaliersa i Portland Trail Blazersa. Naime, pravila nalažu kako momčadi ne smiju mijenjati svoje izbore prve runde za dvije uzastopne godine, pa su Cavaliersi morali prvo vratiti svoj pick za 2018. godinu iz Portlanda (u sklopu tradea Andersona Varejaoa), da bi onaj iz 2019. godine mogli poslati u Atlantu. Zauzvrat je Portland dobio izbor prve runde drafta od Clevelanda za ovu godinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE