Monday, October 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kyle Kuzma – najveća “krađa” drafta?

Ovogodišnji NBA draft smatran je jednim od boljih zadnjih godina. Los Angeles Lakersi drugim su izborom odabrali Lonza Balla, ali ono što su dobili 27. pickom, pickom Brooklyn Netsa, moglo bi biti još veće blago. Naime, u tradeu u kojem su D’Angelo Russell i Timofey Mozgov završili u New Yorku, a Brook Lopez u Los Angelesu, Netsi su Lakersima poslali i svoj pick prve runde na ovogodišnjem draftu – Kylea Kuzmu.

Kuzma je oči javnosti počeo privlačiti na NBA ljetnoj ligi, gdje je u prosjeku bilježio 21,9 poena i 6,4 skokova. 22-godišnji Kuzma, koji je sposoban igrati na obje krilne pozicije, isprva je bio u sjeni MVP-a ljetne lige i njegovog suigrača Balla, ali nakon fenomenalne partije u finalu protiv Portland Trail Blazersa u kojoj je zabilježio 30 poena i 10 skokova, priskrbio si je titulu MVP-a finala te tako zaradio mjesto na ovogodišnjem rosteru Lakersa.

S odličnim predstavama nastavio je i u predsezoni gdje u prve dvije utakmice predvodi Lakerse po broju postignutih poena s 21,0 u prosjeku, pritom šutirajući 62,1% iz igre. Pokazao je sposobnost šutiranja izvana, ali i postizanja poena u reketu. Također, za svoju visinu (2,06 m) ima zavidne dodavačke sposobnosti te je zbog svoje brzine sposoban igrati obranu i na nižim igračima.

Ipak, kako ga još nismo vidjeli u ozbiljnoj NBA akciji, rano je davati posljednji sud o Kuzmi. Da bi postao vrhunski igrač, zasigurno će morati dići obrambenu igru na još viši nivo, a kao problem se zasad pokazuje i hvatanje skokova jer ih je u prve dvije utakmice predsezone uhvatio samo šest, što nije ni približno brojkama iz Ljetne lige. To je razumljivo jer se sad ipak suočava sa znatno atletski spremnijim igračima nego tijekom ljeta.

Možda i najveći problem Kuzmi će predstavljati duboka rotacija Lakersa. Kuzma je prije početka sezone smatran tek trećom opcijom na poziciji četvorke, iza Juliusa Randlea te Larryja Nancea, no njegove zadnje igre zasigurno će natjerati Lukea Waltona na razmišljanje, a Kyle Kuzma sve više izgleda kao ogromna krađa drafta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE