Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyle Lowry traži izlaz iz Houstona

Razigravaè Houston Rocketsa Kyle Lowry mogao bi promijeniti ekipu u kojoj æe igrati prije poèetka sljedeæe sezone. Nakon ozljede sredinom sezone izgubio je mjesto u poèetnoj petorci te zbog nezadovoljstva trenerom razmatra odlazak iz Rocketsa.

Lowry je odlièno krenuo u sezonu, u prvih 38 utakmica prosjeèno je postizao 15,9 poena, 7,2 asistencije i 5,3 skoka po utakmici (sve rekordi karijere), ali tada je došlo do ozljede ramena, a uskoro ga je zahvatila i bakterijska infekcija te je propustio sljedeæih mjesec dana igre. U tom razdoblju Goran Dragiæ preuzeo je poziciju prvog razigravaèa ekipe i uspio ju zadržati i nakon povratka Lowryja na parket.

Lowry je progovorio o svojoj situaciji za Houston Chronicle, a najviše se obazirao na svoj odnos s trenerom Kevinom McHaleom, legendom Boston Celticsa.

“Postoje stvari koje moramo razriješiti. Ukoliko ne doðe do promjene u odnosu s trenerom, mislim da æu promijeniti ekipu”, izjavio je Lowry, koji se dotakao i Dragiæa koji je odlièno odigrao otkako je preuzeo poziciju prvog razigravaèa.

“Obojica možemo biti poèetni razigravaèi i obojica to želimo. Morat æe (èelnici Houstona) donijeti odluku u korist jednoga od nas dvojice. Nisam zadovoljan trenerovim postupcima, i ukoliko se odluèe za Gorana, mene æe morati razmijeniti u neku ekipu.”

Dragiæ æe ovo ljeto postati slobodan igraè te æe biti zanimljivo vidjeti hoæe li mu Rocketsi ponuditi novi ugovor, ili æe se pak odluèiti na puštanje Dragiæa i zadržavanje Lowryja, jer prema rijeèima Lowryja on ne želi biti u ekipi ukoliko Dragiæ produži ugovor. Takoðer je Lowry dodao da to nema nikakve veze s Dragiæem, nego svoje nezadovoljstvo temelji iskljuèivo na odnosu s trenerom.

U 26 utakmica koje je zapoèeo u poèetnoj petorci, Dragiæ je prosjeèno postizao 18,2 poena, 8,3 asistencije i 3,5 skoka uz 48,7% šuta iz igre. Iz ovih brojki jasno je vidljivo da ukoliko se Houston odluèi na zadržavanje Dragiæa i otpuštanje Lowryja neæe puno izgubiti jer je Slovenac i više nego sposoban zamijeniti svog amerièkog kolegu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE