Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyrie Irving potpisao maksimalni ugovor s Clevelandom

Nakon svega tri godine u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta Kyrie Irving (22) je od Cleveland Cavaliersa dobio maksimalni dopušteni ugovor od 90 milijuna dolara kroz pet sezona.

Naredne sezone Irvingu istječe ugovor koji je potpisao kao rookie s Clevelandom još 2011. godine, kada je izabran kao prvi pick NBA drafta. Za posljednju sezonu tog ugovora dobit će 7,5 milijuna dolara, a onda će početi pristizati “ozbiljna” primanja.

Naime, Irving će u prosjeku zarađivati 18 milijuna dolara po sezoni, s time da neće svake sezone dobiti jednaki iznos. Najviše mu novaca donose posljednje dvije godine, no nije objavljeno koliki je to točno iznos.

Razigravač Clevelanda je prošle dvije sezone bio sudionik All-Star utakmica, a ove je godine čak ponio i epitet najkorisnijeg igrača ogleda između Istoka i Zapada. No kada je klupska sezona u pitanju, Irving je zajedno s ostatkom igrača podbacio, a Cleveland je još jednom ostao bez doigravanja.

Na netom održanom draftu Cavaliersi su i drugu godinu zaredom birali kao prvi, te su izabrali kanadskog krilnog igrača Andrewa Wigginsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE