Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyrie Irving potpisao s Clevelandom maksimalan ugovor

I dok svi fanovi Clevelanda željno iščekuju moguću odluku LeBrona Jamesa o povratku u Cavalierse, Kyrie Irving je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 90 milijuna dolara. Naime dogovor je postignut već nekoliko sati nakon odobrenja potpisivanja novih ugovora.

“Mi smo uzbudljivi jer je Kyrie napokon službeno priznao da želi ostati s Cleveland Cavaliersima”, izjavio je vlasnik Cavsa Dan Gilbert i dodao: “Budućnost za nas nikada nije bila svjetlija kako gradimo ekipu za povijest i velike uspjehe. Kyrie je očigledno veliki dio našega plana.”

Cleveland Cavaliersi su napravili brojne promjene u ekipi. Podsjetimo, razmijenili su Jarretta Jacka, Tylera Zellera i Sergeya Karaseva kako bi stvorili što veći prostor pod salary capom i samim time doveli Jamesa u momčad. Čelnici NBA lige su ove godine povećali granice salary capa koji sada iznosi nešto više od 63 milijuna dolara po momčadi. Izabrali su prvi pick na ovogodišnjem draftu, Andrewa Wigginsa, i sada potpisali novi ugovor s Irvingom.

Kyrie Irving je izabran prvi na NBA draftu 2011. godine i odigrao je tri sezone u Clevelandu. Prošlu sezonu je bio sjajan, s prosjekom od 20,8 poena, 6,1 asistencija i 3,6 skokova po utakmici. Također je bio i MVP NBA All-Star utakmice u New Orleansu ove godine.

Kyrie je svakako ponajbolji mladi igrač u ligi s 22 godine. Došao je u Cavse samo godinu nakon što je LeBron James potpisao s Heatom. Od tada je odigrao 181 utakmicu s prosjekom od 20,7 poena, 5,8 asistencija, 3,7 skokova i 1,4  ukradene lopte po utakmici. Jedina stvar koja Irvingu nedostaje u njegovoj profesionalnoj karijeri je playoff iskustvo, no Cavsi vjeruju da će mladi igrači uz moguću pridošlicu Jamesa ući u playoff sljedeće sezone i biti veliki konkurenti za sami vrh lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE