Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyrie Irving pred odlaskom iz Bostona?

Očekuje se da će Kyrie Irving odustati od posljednje godine ugovora s Boston Celticsima te će postati neograničeni slobodni agent ovog ljeta, objavili su izvori iz lige.

Irvingova igračka opcija od 21,3 milijuna dolara za 2019-20 sezonu je znatno ispod razine za igrača njegova kalibra. On već ima šest All-Star nastupa, nekoliko All-NBA selekcija i bio je jedan od ključnih igrača Cleveland Cavaliersa u osvajanju NBA titule 2016. godine.

27-godišnjak može zaraditi znatno više novca novim dugoročnim ugovorom – do otprilike 189,7 milijuna dolara tijekom pet godina ako se vrati u Boston.

Ako Irving ovog ljeta potpiše za neki drugi klub, još uvijek može dobiti ugovor do visine od 140,6 milijuna dolara tijekom četiri godine. Brooklyn Netsi su nedavnim potezima “čišćenja” salary capa pokazali kako su vrlo ozbiljni u njihovoj potrazi za NBA superstarom.

U drugoj sezoni u dresu Kelta, Irving je prosječno pružao brojke od 23,8 poena, 6,9 asistencija, 5 skokova i 1,5 ukradenih lopti po utakmici. Međutim, momčad kao cjelina nije uspjela ispuniti visoka očekivanja, budući da su Milwaukee Bucksi izbacili Boston u pet utakmica u polufinalu istočne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE