Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kyrie Irving slijedi oèev plan

Mladi razigravaè Cleveland Cavaliersa i glavni kandidat za osvajanje titule najboljeg rookie igraèa sezone, Kyrie Irving sjajno je odigrao utakmicu mladih zvijezda na All-Star vikendu. Kanije je novinarima isprièao kako mu je otac bio velika podrška i uvjeravao ga da æe biti veliki NBA igraè.

Kyrie Irving se kune da je njegov otac sve ovo predvidio. “U osmom razredu moj otac mi je rekao da æu se razvijati kao najbolji playmaker u New Jerseyu. U zadnjoj godini srednje škole rekao mi je da æu biti najbolji igraè u državi. Zatim, na koledžu, rekao mi je da æu biti prvi izbor drafta. On je sve to isplanirao. Na meni je samo ostalo da to napravim”,  rekao je Irving.

Irvin je nastupao za “Team Chuck” i odveo ih sjajnom igrom do pobjede. U sezoni je na prosjeku od 18,1 poena i 5,1 dodavanja po utakmici. što bi mu trebalo donijeti nagradu Rookie of The Year.

Ipak, Irvingov otac Drederick misli da nije on zaslužan za uspjeh svoga sina. “U èetvrtom razredu Kyrie je uzeo papiriæi i na njega napisao – Cilj: igrati u NBA ligi. Kada god je netko sumnjao u njega, on je izvadio taj papiriæ i ponovo je imao nade. Nitko nije vjerovao da taj 172 centimetra visoki srednjoškolac može doæi do profesionalaca.”

Jednom prilikom Kyrie je rekao svome ocu da želi biti bolji od njega. Otac mu je jednostavno odgovorio: “Bit æeš.” Kyrie je imao razloga vjerovati tome.

U srpnju 2011. godine Kyriev san se napokon ostvario. Cleveland Cavaliersi su ga odluèi uzeti kao svoj prvi pick drafta. Oni su oèekivali da æe dobiti nekog kao LeBron James, kojeg su takoðer izabrali kao prvog picka drafta 2003. godine. Ali Irving nije želio zamijeniti LeBrona, on je samo želio biti Kyrie Irving i doprinijeti Cavsima koliko god je to moguæe.

“Kyrie je oduvijek želio igrati u NBA ligi, baš kao i ja. Uspio je u tome, pa se i ja osjeæam kao da sam uspio”, izjavio je Drederick.

Kyrie tvrdi da je prijelaz u NBA bio bez pritiska. Buduæi da je roðen u Melbourneu, Australiji, dok je njegov otac igrao za Bullen Bombers, Kyrie bi se mogao natjecati na Olimpijskim igrama 2012. godine kao reprezentativac Australije. On bi radije igrao za SAD, ali do sada ga još nisu pitali.

Kyrie æe 23. travnja napuniti tek 20 godina. “Moj otac mi je onaj koji mi je govorio da zahtijevam više. Moj otac mi je rekao da se ne predam, nego da se borim.” Kyrie tvrdi da nikada neæe dosegnuti visine koje je njegov otac dosegnuo, ali Drederick smatra da je Kyrie to dosegnuo veæ odavno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE