Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi bez Bryanta svladali Spurse, Knicksi blizu doigravanja

U košarkaškoj NBA ligi u srijedu je odigrano 11 utakmica, a izdvajamo rekord sezone centra LA Lakersa Andrewa Bynuma koji je s èak 30 uhvaæenih lopti pomogao svojoj momèadi da i bez Kobea Bryanta slavi kod San Antonija.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Monta Ellis (35)
  • Asistencije: Rajon Rondo (20)
  • Skokovi: Andrew Bynum (30)
  • Ukradene lopte: DeMarcus Cousins (4)
  • Blokade: Anthony Randolph (5)

Zbog ozljede lijeve potkoljenice Bryanta nije bilo u sastavu Lakersa koji su gostovali kod Spursa, no to nije zasmetalo momèad iz Los Angelesa da ostvari pobjedu 98:84. Prvo ime gostiju bio je Andrew Bynum sa 16 koševa i èak 30 skokova èime je nadvisio dosadašnje rekordere Dwighta Howarda iz Orlanda, te Turèina Ersana Ilyasovu iz Milwaukeeja koji su ove sezone hvatali 25 lopti na susretu. Uz Bynuma raspoložen je bio Metta World Peace s 26, dok se kod domaæih istaknuo Green ubacivši 22 poena.

I drugi je predstavnik iz LA-a slavio, i to na još težem gostovanju u Oklahoma Cityju. Clippersi su na krilima Chrisa Paula nadigrali Thunder 100:98, a Paul je dvoboj okonèao s 31 košem uz kljuèno polaganje 8,8 sekundi prije kraja. Prvi strijelac domaæih Kevin Durant imao je priliku tricom donijeti pobjedu Oklahomi, no njegov pokušaj u završnici nije uspio. Griffin je za goste dodao 16 koševa i 12 skokova, dok je uz Durantova 22, Westbrook ubacio 20 za domaæe, no uz vrlo loš šut iz igre 3-14.

New York je i dalje u sjajnom ritmu, te su voðeni s 32 koša i 10 skokova dominantog Carmela Anthonyja slavili kod Bucksa kojima nije pomoglo niti 35 poena Ellisa. Ova pobjeda Knicksa može imati dodatnu snagu u sluèaju istog omjera momèadi na kraju regularnog dijela sezone. Trenutno Knicksi imaju 2 pobjede prednosti ispred Bucksa u borbi za doigravanje što bi trebali saèuvati u posljednjih 8 utakmica sezone.

U svojoj 19. uzastopnoj utakmici u kojoj ostvaruje dvoznamenkasti uèinak u asistencijama Rajon Rondo je triple-duobleom od 10 poena, 10 skokova i 20 dodavanja bio kljuèna pomoæ razigranom Kevinu Garnettu u pobjedi Bostona nad Atlantom nakon produžetka 88:86. Lošu šutersku veèer Paul Pierce je spasio uhvativši odluèujuæu loptu kojom je Rondo donio slavlje Celticsima.

Za èetvrtu uzastopnu pobjedu nad Phoenixom Rudy Gay je ubacio vlastiti rekord od 32 poena za Memphis, dok je isto postignuæe ali u ovoj sezoni, s 29 koševa bilo dovoljno Gordonu Haywardu kako bi njegova Utah slavila kod Houstona. Kod Rockesta je još jednom odliènu partiju pružio Slovenac Goran Dragiæ s 19 poena, 4 skoka i 7 asista.

I u Clevelandu se igrao produžetak, a na koncu su domaæi Cavaliersi poraženi od Indiane 104:98. Pacersi su se ovim trijumfom uèvrstili na 3. mjestu Istoène konferencije.

Philadelphia je dosta lako došla do pobjede u Torontu 93:75, dok je posao Denveru protiv Minnesote olakšao rani izlazak Kevina Lovea. Naime, All-Star igraè Timberwolvesa zaradio je lakši potres mozga kada ga je u prvoj èetvrtini McGee “zakaèio“ laktom u glavu.

U veèeri šuterskih rekorda sezone istaknuo se i Jamal Crawford koji je u pobjedu svog Portlanda protiv Golden State ugradio osobni po broju koševa. Ubacio ih je 34.

Latest Posts

NE PROPUSTITE