Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi bez šansi protiv Orlanda, pobjeda Wizardsa

Nakon što je u derbiju NBA lige u ranijem nedjeljnom terminu Boston slavio protiv Miamija 85-82, što im je bila treæa ovosezonska pobjeda u jednako toliko meðusobnih ogleda, raspored u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta ponudio je još jedan iznimno jaki ogled.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LaMarcus Aldridge (36)
  • Asistencije: Steve Nash (18)
  • Skokovi: David Lee (19)
  • Ukradene lopte: Will Bynum (4)
  • Blokade: Dwight Howard (3)

U njemu su igraèi Orlando Magica svladali Los Angeles Lakerse 89-75, što je floridskom sastavu, prije dva mjeseca osnaženom u razmjeni igraèa, prva pobjeda protiv neke omjerom pozitivne momèadi nakon mjesec dana. Dobra obrana na Kobeu Bryantu (17 poena, šut 8-18), koji po prvi puta nakon ožujka prošle godine nije stao na liniju slobodnih bacanja, i nezaustavljivi Dwight Howard (31 poen, šut 13-16, 13 skokova) bili su prevaga na strani Magica, koji je branitelje naslova prvaka zaustavio na najmanjem broju poena ove sezone.

Nick Young ubacio je 31 koš, a rookie John Wall dodao 19 uz 14 asistencija u prvoj gostujuæoj pobjedi Washington Wizardsa ove sezone. Ostvarena je ona, nakon 25 uzastopnih poraza, kod Cleveland Cavaliersa gdje je bilo 115-100. Podsjetimo, Cavsi su u prošloj utakmici (u produžetku protiv LA Clippersa) ostvarili prvu pobjedu nakon rekordno dugog niza od 26 poraza, a rekord je prijetio i Wizardsima kada su gostujuæe utakmice u pitanju. Ostali su na èetiri udaljeni od negativnog rekorda Dallas Mavericksa iz sezone 1992/93. Poraz je Clevelandu bio 37. u posljednjih 39 utakmica.

Spomenimo i 100-94 pobjedu Golden State Warriorsa protiv Oklahoma City Thundera. Èak petorica igraèa u njoj prebacila su 20 poena, od kojih trojica iz redova pobjednièke momèadi. Monta Ellis je susret završio s 33 poena i sedam asistencija, David Lee dodao 23 uz 19 skokova, a Stephen Curry 23 uz 13 asistencija. Za sastav Thundera Kevin Durant je postigao 29, a Russell Westbrook 21 poen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE