Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi bez većih problema došli do 2:0

Lakersi su protiv Miamija poveli sa 2:0 i stigli na pola puta do osvajanja titule. Iako je momčad iz Los Angelesa čitav susret imala pod svojom kontrolom, igrači Heata su pružili jak otpor unatoč činjenici da su im nedostajala dvojica ozlijeđenih startera, Goran Dragić i Bam Adebayo. Momčad iz Los Angelesa slavila je rezultatom 124:114.

Lakersi’ć su opet imali očekivanu prevlast u skoku, pogotovo napadačkom. Do popravnog su nakon promašaja stigli čak 16 puta i iz ponovljenih pokušaja ubacili 21 poen. S druge strane, Miami je u napadu uhvatio deset lopti manje.

Do prve dvocifrene prednosti LeBron i društvo stigli su u drugoj četvrtini zadržavajući približno istu razliku sve do kraja susreta. Igrači Erika Spoelstre stalno su prijetili, a za ozbiljno približavanje nedostajala im je poneka serija vezanih poena koja bi eventualno Lakerse izbacila s već utabane pobjedničke staze. Najviše je prijetio Jimmy Butler (25p-8s-13a), samo poen manje ubacio je Kelly Olynyk (24p-9s), dok je Tyler Herro, koji je noćas postao najmlađi starter u povijesti NBA finala, susret završio sa 17 koševa i 7 skokova.

Kod Lakersa ništa nov. Neumornom ‘Kralju’ po jedan skok i asistencija nedostajali su za još jedan triple-double (33p-9s-9a), odmah do njega bio je i nezaustavljivi Anthony Davis (32p-14s) koji je bio uspješan u 14 od prvih 15 pokušaja postizanja koša. Iz igre je ukupno gađao 15/20 (trice 1/1), a pogodio je i jedno jedino ispucano slobodno bacanje.

davis anthony
LA Times

Slavnom dvojcu još jednom odličnom predstavom pomogao je Rajon Rondo koji je uz 16 poena podijelio i 10 asistencija. Time je pretekao Stevea Nasha i Larryja Birda te postao šesti najbolji dodavač u povijesti kada je riječ o utakmicama playoffa. Ispred njega su redom još Tony Parker, Jason Kidd, LeBron James, John Stockton i na prvom mjestu nenadmašni Magic Johnson.

Inače, ovo je 24. put da LeBronova momčad ima 2-0 u nekoj seriji doigravanja, a na kraju svih prethodnih 23 je i slavila. Još jedan neugodan podatak za Miami; Lakersi su zadnji put ‘prosuli’ vodstvo 2-0 daleke 1969. godine protiv Celticsa. Dakle…

Treći susret je na rasporedu u nedjelju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE