Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi bolji od Warriorsa, nova ozljeda Rosea

Sinoć je odigrano 11 NBA utakmica u kojima smo vidjeli nekoliko neizvjesnih utakmica koje su se odlučivale u zadnjim sekundama, a navijači Bullsa bit će iznimno zabrinuti jer je Derrick Rose napustio utakmicu protiv Portlanda zbog ozljede koljena.

Portland Trail Blazersi uspjeli su u neizvjesnoj završnici svladali Chicago Bullse rezultatom 98:95, ali utakmicu je obilježila nova ozljeda Derricka Rose. Bullsi su tijekom prvog poluvremena izgledali dominantno i imali 15 poena prednosti, no u trećoj četvrtini je Rose šepajući napustio parket zbog ozljede desnog koljena i zabrinuo sve NBA fanove. Tijekom jedne obične akcije, u kojoj je protrčavao kroz reket Portlanda kako bi se oslobodio svog braniča, koljeno je odjednom “propalo” i više se nije mogao osloniti na desnu nogu. Takve ozljede, koje nisu uzrokovane kontaktom s drugim igračem, često budu i najopasnije te je cijeli NBA svijet s pravom zabrinut za zdravlje MVP-a iz 2011. godine. Ovaj sjajni razigravač propustio je cijelu prošlu sezonu zbog ozljede lijevog koljena i bio bi velik udarac za cijelu ligu da je i ova ozljeda ozbiljnije prirode. Više informacija o težini ozljede bit će poznato tijekom današnjeg dana.

Što se tiče utakmice, Blazersi su u trećoj četvrtini napravili veliki preokret, te su u trenutku ozljede Rosea, tri minute prije kraja treće četvrtine, uspjeli izjednačiti rezultat i uvesti utakmicu u napetu završnicu. Do pobjede su došli zahvaljujući pogođene tri uzastopne trice (dvije Lillarda, jedna Batuma) kojima su došli u minimalnu prednost u zadnjoj minuti, a zatim su mirnim izvođenjem slobodnih bacanja potvrdili pobjedu. Blazerse je s 28 poena predvodio Wesley Matthews, 20 je ubacio Damian Lillard, a 13 uz 16 skokova Robin Lopez. Rose je do ozljede bio najbolji igrač svoje ekipe s 20 poena, a vrlo dobro odigrali su i Carlos Boozer sa 16 poena te Luol Deng s 15 poena i 14 skokova.

Los Angeles Lakersi su na svome terenu sa 102:95 svladali Golden State Warriorse koji su ponovno morali igrati bez ozlijeđenog Stephena Curryja. U prednost su Lakersi došli krajem prve četvrtine i uspjeli su ju držati sve do kraja susreta. Krajem treće četvrtine odvojili su se na veću prednost serijom 15-0 te su Warriorsi do kraja samo uspjeli smanjiti taj zaostatak.

Odličnu utakmicu odigrao je Pau Gasol s 24 poena i 10 skokova, a s klupe su velik doprinos pružili Nick Young (21 poen) i Jordan Farmar (14 poena, 8 asistencija). Kod Warriorsa je 21 poen i 14 skokova upisao David Lee, 20 poena ubacio je Harrison Barnes, a 19 Klay Thompson.

San Antonio Spursi su ponovno, kao u prvoj utakmici sezone, uspjeli svladati Memphis Grizzliese i tako prekinuti njihov niz od četiri pobjede. Vodili su Spursi gotovo cijelu utakmicu, ponekad i s preko deset poena razlike. Grizzliesi su serijom 14-2 pred kraj treće četvrtine došli do izjednačenja rezultata, ali nisu uspjeli “prelomiti” susret u svoju korist nego su Spursi uspjeli vratiti svoje vodstvo te ga do kraja povećati do konačnih 102:86.

Tony Parker predvodio je Spurse s 20 poena, 17 je ubacio Tiago Splitter, a s klupe je Manu Ginobili upisao 15 poena, 7 asistencija i 5 skokova. Ponovno je Tim Duncan slabo popunio statistiku s 8 poena i 6 skokova, ali sve dok pobjeđuju, navijači Spursa ne trebaju biti zabrinuti. Zabrinuti su pak navijači Grizzliesa budući da se nakon 10 minuta na parketu ozlijedio Marc Gasol te se više nije vraćao u igru. Riječ je o ozljedi lijevog koljena te bi se više trebalo znati tijekom današnjeg dana. Bez Gasola “povukao” je Mike Conley s 28 poena, Zach Randolph upisao je 16 poena i 10 skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Minnesota je lakoćom, rezultatom 111:81, došla do pobjede protiv ozljedama “prorijeđenih” Brooklyn Netsa koji su ovu utakmicu igrali bez Derona Williamsa, Brooka Lopeza, Jasona Terryja i Andreija Kirilenka te su novim porazom na zabrinjavajućem omjeru 3-9. Timberwolvesi ništa nisu prepustili slučaju, već nakon prve četvrtine imali su prednost 30:14 i to su malo po malo nadograđivali do kraja susreta. Po 17 poena za pobjednike su ubacili Kevin Love i Kevin Martin, dok je kod Netsa sa 16 poena najbolji bio Andray Blatche.

Jedini produžetak večeri vidjeli smo u Philadelphiji, gdje je Spencer Hawes sekundu prije kraja pogodio “nemoguću” tricu iz kuta, s jedne noge, uz skok unazad preko protivničkog igrača. Taj šut dao je krila igračima Sixersa koji su puno bolje otvorili produžetak i došli do pobjede kojom su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Evan Turner ubacio je 27 poena za pobjednike, heroj Hawes 25, dok je Michael Carter-Williams ponovno dobro popunio statistiku s 12 poena, 11 asistencija, 8 skokova, 5 ukradenih i 5 izgubljenih lopti. Kod Bucksa je pak najraspoloženiji bio Caron Butler s 39 poena (dva manje od rekorda karijere), ali bez prave pomoći suigrača što je dovelo do njihovog sedmog uzastopnog poraza.

Prva momčad Istoka, Indiana Pacersi, uspjeli su na gostujućem terenu svladati Boston Celticse rezultatom 97:82, ponajviše zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini u kojoj su primili samo 8 poena, a zabili ih 25. Do pobjede ih je vodio, tko drugi nego, Paul George s 27 poena, a dobru partiju s klupe pružio je Luis Scola ubacivši 17 poena. Najbolji kod Celticsa bili su Jordan Crawford s 24 i Jeff Green s 20 poena.

Možemo još istaknuti 37 poena Johna Walla u porazu Wizardsa od Raptorsa 88:96, pobjedu Sunsa nad Bobcatsima 98:91 kojom su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, te treću uzastopnu pobjedu New Orleans Pelicansa, koji su sa 104:100 svladali Cleveland Cavalierse uz po 19 poena Erica Gordona i Tyrekea Evansa.

NBA rezultati, 22. studeni:

Charlotte Bobcats – Phoenix Suns 91:98
Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks 115:107
Toronto Raptors – Washington Wizards 96:88
Boston Celtics – Indiana Pacers 82:97
Detroit Pistons – Atlanta Hawks 89:96
Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 86:102
Minnesota Timberwolves – Brooklyn Nets 111:81
New Orleans Pelicans – Cleveland Cavaliers 104:100
Dallas Mavericks – Utah Jazz 103:93
Portland Trail Blazers – Chicago Bulls 98:95
Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 102:95

Latest Posts

NE PROPUSTITE