Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi æe umiroviti O’Nealov dres

Los Angeles Lakersi objavili su kako planiraju odati poèast svom bivšem igraèu, Shaquilleu O’Nealu, umirovljenjem njegova dresa s brojem 34. Ova vijest je proizašla sa juèerašnjom objavom Shaquillea da odlazi u mirovinu, putem Twittera.

“Trenutno nemamo toèno vrijeme kada æe se to dogoditi, ali budite sigurni da æe se njegov dres naæi meðu izvješenima u Staples Centru”, rekao je glasnogovornik Lakersa John Black.

Posljednjih godina ljudi su pomalo zaboravili koliki je utjecaj imao O’Neal u svojoj 19 godina dugoj karijeri. Brojne ozljede u nekoliko prethodnih sezona su ga sprijeèile da odigra još nekoliko utakmica na visokom nivou.

Meðutim, kada je bio na vrhuncu svoje karijere, Lakersi svoja tri naslova moraju zahvaliti ponajprije njemu, jer je u tih nekoliko sezona Shaquille bio najbolji igraè na svijetu. Ponajprije nesuglasice sa Kobe Bryantom su ga sprijeèile u osvajanju još barem tri naslova, a tko kaže da ih ne bi bilo i više. Uprava se morala odluèiti za jednog igraèa i taj izbor je pao na Kobea, a Shaq je sreæu potražio u drugim klubovima.

Mnogi navijaèi Lakersa se ne slažu sa odlukom èelnika te ekipe i ne žele da se Shaqov dres naðe meðu slavnim Lakerima, ali to bi bilo pogrešno. To nisu navijaèi Lakersa, to su navijaèi Kobe Bryanta.

Sada je samo pitanje hoæe li Lakersi èekati da Kobe ode u mirovinu, pa da Kobe dobije priznanje prvi, ili æe to ipak uèiniti prije. “U ovom trenutku vjerujem da postoji dobra šansa da æe Kobe i dalje igrati za nekih pet godina, a do tog vremena Shaq æe vjerojatno postati Hall of Fame igraè, i imati æe svoj dres umirovljen”, dodao je Black.

U svakom sluèaju, Shaquille O’Neal je zaslužio imati svoje ime i broj u dvorani Staples Centra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE