Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi dobili Oklahomu, Boston srušio Miami u produžecima

Los Angeles Lakersi savladali su na parketu svog Staples Centera košarkaše Oklahoma City Thundera 105:96 u drugoj uzastopnoj utakmici kako je Kobe Bryant promijenio svoj pristup igri.

Naime, sjajni se strijelac drugu uzastopnu utakmicu pretvorio u razigravača momčadi i drugu uzastopnu utakmicu Lakersi su dobili. Bryant je susret završio s 21 košem uz šut iz igre 8/12, a pridodao je 14 asistencija i 9 skokova. Po tek peti put u karijeri Bryant je imao više asistencija nego šuteva po košu u utakmicama u kojima je igrao više od 30 minuta, a prvi je put vezao dvije utakmice zaredom s najmanje 14 asistencija nakon prosinca 2002. godine. Steve Nash ubacio je 17 koševa za Lakerse, Pau Gasol 16, a Metta World Peace 15 uz 10 skokova.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (42)
  • Asistencije: Kobe Bryant (14)
  • Skokovi: Nikola Vucevic (17)
  • Ukradene lopte: Eric Gordon (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (4)

Kod vodeće je momčadi Zapadne konferencije prednjačio Kevin Durant s 35 koševa. Russell Westbrook je dodao 17 koševa uz 13 asistencija, ali imao je jako slab šut iz igre 6/22.

Boston Celticsi su u svom TD Gardenu savladali aktualnog prvaka Miami Heata 100:98 nakon dva produžetka. Junak “Kelta” bio je Paul Pierce s prvim triple-double učinkom u sezoni od 17 koševa, 13 skokova i 10 asistencija, uključujući pobjednički koš 30 sekundi prije kraja drugog produžetka.

Celticsi su Miami u produžecima limitirali na samo 25% šuta iz igre (5/20) sjajnom obranom. Kevin Garnett ubacio je 24 koša uz 11 skokova u utakmici kojom su Celticsi stali na kraj negativnom nizu od šest uzastopnih poraza, ali uoči koje su saznali da na svog playmakera Rajona Ronda zbog teške ozljede koljena neće moći računati do kraja sezone.

Kod Miamija, koji je u susret ušao sa četiri vezane pobjede, najbolji sa 34 koša i 16 skokova bio je LeBron James, dok je Ray Allen svojoj bivšoj momčadi pri povratku u Boston zabio 21 koš (trice 5/7).

New York Knicksi su na parketu Madison Square Gardena pobijedili Atlanta Hawkse 106:104 nošeni Carmelom Anthonyjem, koji je 12,5 sekundi prije kraja ubacio pobjedničko polaganje i začinio ga dodatnim slobodnim bacanjem. Kasnije je Josh Smith promašio tricu za pobjedu Hawksa sa zvukom sirene.

Anthony je susret završio s 42 koša, izjednačivši klupski rekord s linije za tri poena (9/12). Ligaški rekord po broju pogođenih trica (12) u jednom susretu drže zajednički Kobe Bryant i Doneyll Marshall. Amar’e Stoudamire i J.R. Smith ubacili su po 18 koševa za Knickse, dok je s druge strane najbolji bio Jeff Teague s 27 koševa.

Dan nakon gostujućeg poraza od Portlanda Los Angeles Clippersi osvetili su se Trail Blazersima savladavši ih u Staples Centeru sa 96:83. Iako su četvrtu uzastopnu utakmicu i sedmu od posljednjih devet igrali bez ozlijeđenog Chrisa Paula (koljeno), Clippersi su slavili na krilima Blakea Griffina (23 koša, 9 asistencija i 5 skokova).

U teksaškom dvoboju Dallas je na domaćem parketu savladao Phoenix 110:95 u jubilarnoj 1000. utakmici (u regularnom dijelu sezone) u karijeri krilnog centra Mavericksa Shawna Mariona. Ujedno je Marion bio i najbolji igrač u susretu protiv svoje bivše momčadi s 18 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, a Mavericksima je ostvarena pobjeda bila deseta uzastopna nad Sunsima u Dallasu. Dirk Nowitzki zabio je također 18 koševa za Maverickse i tako prestigao Allena Iversona na 18. mjestu ljestvice najboljih NBA strijelaca svih vremena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE