Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi dobili svoje prstenove (video)

U Staples Centru, na otvorenju nove sezone suèelili su se gradski rivali Lakersi i Clippersi. Sama utakmica ostala je u sjeni slavlja koje se odnosilo na prošlosezonske prvake Los Angeles Lakerse koji su primili šampionske prstenove.
Predaja prstenja od strane Davida Sterna te dizanje šampionske zastave na svod Staples Centra probudilo je sjeæanja na proteklu sezonu, ali i èitavu povijest druge najuspješnije franšize u ligi NBA.

Kobe Bryant, sada veæ vlasnik èetiri NBA prstena, zasluženo je primio gromoglasan pozdrav publike kada je zakoraèio na parket. “Prsten nosim samo jednom, nakon toga ga spremim i ne stavljam više” rekao je najbolji igraè prošlogodišnjeg NBA finala. Takoðer, ovacije je dobio i Jerry West, a klupska legenda, Magic Johnson nije mogao zaustaviti suze.

Predaja prstenja povezala slavnu prošlost i današnje prvake

Šampionski trofej dovezen je na teren od strane (pre)lijepih Lakers Girlsa. Predstavljen je bio i David Stern te legende Lakersa poput Jerrya Westa, Jamesa Worthya, Jamaal Wilkesa, A.C. Greena, Michaela Coopera, Magica Johnsona, Ricka Foxa te Roberta Horrya. Na ovaj naèin okupili su se jedni od najveæih Lakersa s današnjim prvacima koji su gledali kako je Derek Fisher vodio odbrojavanje za podizanje zastave.

“Mislim da je u ovakvim situacijama teško saèuvati energiju. Obièno se za vrijeme predaje prstenja gleda na prošlu sezonu koja je završila na najbolji moguæi naèin te nismo spremni  okrenuti se novoj sezoni.” bile su rijeèi najtrofejnijog trenera u povijest NBA lige Phila Jacksona.

Centar Los Angeles Lakersa, Andrew Bynum je izjavio: “Svidjelo mi se, zabavno je. Više sam se ”nabrijo” na utakmicu, publika je bila naenergizirana te su navijali za nas.” Bynum je utakmicu završio s 26 poena i 13 skokova, te tako uspješno proslavio i svoj 22. roðendan.

Još više emocija pobudio je dolazak Texa Wintera, Jacksonovog slavnog asistenta iz vremena Bullsa i Lakersa poèetkom 21. stoljeæa, koji je pretrpio srèani udar u 87. godini.

Puno se toga dogaðalo u utorak. Okupljanje prošlosti i sadašnjosti Lakersa. Možda je i jedna buduænost Lakersa, Ron Artest, koji je u stajao u dvorani sa slovom L ošišanog na potiljku. Artest nije sudjelovao u dodjeli prstenja, no ipak je doživio duh svega toga. Sve ovo što je vidio moguæe je da i on doživi, s istim ovim ljudima i na isti naèin.

Dvanaest igraèa Lakersa koji su još u ekipi: Adam Morrison, Josh Powell, DJ Mbenga, Shannon Brown, Sasha Vujaèiæ, Luke Walton, Jordan Farmar, Andrew Bynum, Lamar Odom, Pau Gasol, Derek Fisher i MVP Kobe Bryant, zajedno s trenerom Jacksonom te njegovim asistentima i medicinskim i menadžerskim osobljem tima dobili su prstenje za prošlogodišnji naslov.

[embed:http://www.youtube.com/watch?v=A6I-PY3yvUQ]

Latest Posts

NE PROPUSTITE