Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi dočekuju Pacerse, Minnesota traži prekid niza poraza

“Samo” pet utakmica bit će odigrano večeras u NBA ligi. Nema susreta u kojima bi snage odmjerili imenima dvije izrazito sjajne ekipe, ali većina dvoboja bit će neizvjesna i ne treba čuditi ako i ovu večer vidimo po koji produžetak.

Philadelphia 76ers (8-6) – Dallas Mavericks (7-7) 01.00

Na krilima dobre utakmice i poraza u produžetku protiv Thundera te pobjede protiv Phoenix Sunsa, Philadelphia ulazi u susret s Dallas Mavericksima. Ekipa je na omjeru 8-6, za što se može reći da je realno, s obzirom da na parketu nema Andrewa Bynuma, koji bi trebao preuzeti vodeću ulogu u ekipi. Kada će se on vratiti nije poznato, no zabrinjavaju izvještaji koji govore da ga neće biti još nekoliko mjeseci, a možda čak i da će propustiti cijelu sezonu. Dok se on ne vrati prvo ime momčadi je Jrue Holiday koji je protiv Sunsa ubacio 33 poena i podijelio 13 asistencija te bio najzaslužniji za pobjedu. Dallas također igra od početka sezone bez svog najboljeg igrača, Dirka Nowitzkog, i također mogu biti zadovoljni omjerom od 7-7. U gostima igraju slabije nego doma te imaju dvije pobjede iz šest susreta. Zanimljivo je da posljednjih sedam utakmica igraju u ritmu poraz – pobjeda – poraz – pobjeda te nakon poraza od Lakersa u prošloj utakmici mogla bi se očekivati pobjeda, iako realno gledajući situacija je drugačija i 76ersi su favoriti.

Prednost dajemo domaćinima, iako se može očekivati neizvjesna utakmica, prvenstveno iz razloga što Dallas ponekad zna sjajno odigrati, a ponekad ispod svake razine.

Cleveland Cavaliers (3-11) – Phoenix Suns (6-8) 01.00

Cleveland Cavaliersi su izgubili devet od zadnjih deset utakmica i uz Washington su ekipa s najlošijom formom u ligi. Zadnji poraz su doživjeli sinoć protiv Memphisa iako su se dobro držali i veći dio utakmice bili ravnopravan protivnik jakim Grizzliesima. Presudila je zadnja četvrtina u kojoj su ih Grizzliesi limitirali na samo devet postignutih poena i tako im nanijeli treći poraz u nizu te deveti u zadnjih deset utakmica. Sunsi su svoju gostujuću turneju počeli porazom u Philadelphiji rezultatom 104:101.Večeras igraju drugi ovosezonski dvoboj s Cavaliersima, u prvoj utakmici u Arizoni su kao domaćini savladali večerašnjeg rivala ekipu Cavaliersa sa 107:105. U večerašnji dvoboj Sunsi ulaze bez problema s ozljedama, dok Cavaliersi i dalje igraju bez svog najboljeg igrača Kyrie Irvinga.

Iako su u lošoj formi,te igraju bez Irvinga mišljenja smo da Cavaliersi mogu večeras doći do pobijede protiv Sunsa,koji ove sezone imaju samo jednu pobjedu u gostima.

Houston Rockets (6-7) – Toronto Raptors (3-11)  02.00

Nakon tri poraza u gostima Houston se na pobjedničke staze vratio s dvije domaće pobjede protiv respektabilnih protivnika. Svladali su Chicago Bullse 93:89, a zatim potpuno  deklasirali New York Knickse sa 131:103. To im je bila najbolja ovosezonska utakmica u kojoj su pogodili čak 14 trica i imali šestoricu dvoznamenkastih igrača. James Harden je s 33 koša bio najefikasniji, a odmah do njega je Chandler Parsons s 31 košem. Večeras im u goste dolaze Toronto Raptorsi koji imaju četiri poraza u nizu. Zadnji su doživjeli kod kuće od San Antonija 111:106 nakon dva produžetka. Iako su vodili većim dijelom utakmice na kraju su morali pognutih glava napustiti teren. Jedan od glavnih uzroka poraza je katastrofalna partija Andree Bargnanija koji je iz igre gađao 2-19 i upisao 4 koša. Toronto ima pet uzastopnih poraza na gostovanju u Houstonu, a izgledno je da će se niz produžiti.

Houston je favorit i Toronto bi trebao odigrati vrlo dobru partiju da ovdje dođe do pozitivnog rezultata.

Sacramento Kings (4-9) – Minnesota Timberwolves (5-7)  04.00

Sacramento Kingsi su prošlu utakmicu kod kuće pobijedili Utah Jazz rezultatom 108:97. Iako su na odmor otišli sa zaostatkom u nastavku su prikazali mnogo bolju igru. Presudna je bila treća četvrtina koju su Kingsi dobili sa 32:19. Najbolju partiju ove sezone je odigrao vječni talent Tyreke Evans koji je zabio 27 koševa. Minnesota je dočekala povratak Kevina Lovea, no statistika kaže da su bolje igrali bez njega. Naravno da je to samo slučajnost i da očekujemo da Minnesota izađe iz crne serije od pet poraza koliko trenutno imaju. Zadnji poraz su im nanijeli Golden State Warriorsi 96:85. Vodila je Minnesota 11 razlike tijekom prvog dijela, no sve su to prosuli u nastavku. Ključna je bila zadnja četvrtina koju su odigrali katastrofalno i izgubili ju sa 26:11. U porazu najbolji je bio Crnogorac Nikola Peković sa 17 koševa, a Kevin Love je dodao svojih 15.

Dosta nezahvalna utakmica za prognozirati  s obzirom da su gosti kvalitetnija momčad, a domaćini su opasni dok imaju svoj dan. Ipak, malu prednost moramo dati gostima koji nisu toliko loši, koliko govore posljednji rezultati.

Los Angeles Lakers (7-7) – Indiana Pacers (6-8) 04.30

U zadnjem susretu večeri susrest će se dvije momčadi koje su razočaravajuće ušle u ovu sezonu. Za Lakerse cilj je bio vrh Zapada i borba za naslov, ali grozan start sezone je uznemirio igrače i navijače Lake Showa. No sada ta momčad izgleda bolje i nakon što su smijenili Mikea Browna imaju omjer 6-3. Kobe Bryant igra izvrsno i s 34 godine na leđima i dalje igra na visokoj razini u želji za svojim šestim prstenom, no trebat će malo više pomoći. Dwight Howard igra dobro, no znamo kakav je igrač i znamo da može bolje, a čeka se i povratak Steve Nasha. Pobjeda pred domaćim navijačima je večeras Lakersima jako potrebna. Indiana se pak trebala boriti za vrh Istoka, ali igraju neprepoznatljivo loše ove sezone. Iako igraju dobru obranu i primaju tek 92.2 poena po utakmici, te su po tome 3. najbolja obrana lige. Veliki je problem za Pacerse neuvjerljiva igra Roya Hibberta kojem su ovog ljeta dali veliki ugovor, a on ima prosjek od oko 9 koševa i 8 skokova, što je premalo za igrača koji je označen kao jedan od glavnih igrača Indiane. Zato dobro igra 32-godišnji krilni centar David West koji je trenutno prvi strijelac momčadi sa oko 16 poena po utakmici.

Obje momčadi su dosad razočarala u sezoni, ali prednost ćemo dati Lakersima koji u zadnje vrijem izgledaju malo bolje nego Pacersi, a i igraju na domaćem terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE