Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi doveli Matta Barnesa i Thea Ratliffa

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Los Angeles Lakersa, pojaèali su se 30-godišnjim krilnim igraèem Mattom Barnesom, koji je prošlu sezonu proveo u Orlandu, te 37-godišnjim centrom Theom Ratliffom, dosadašnjim èlanom Charlottea.

Iako je poèetkom ovog tjedna Barnes najavio kako æe iduæe sezone igrati za Toronto, zov prvaka je oèito bio jaèi i Lakersi su u èetvrtak objavili kako su potpisali ugovor sa slobodnim igraèem. Detalji ugovora zasad nisu poznati.

Barnes se nakon šest godina vraæa u Los Angeles u kojem je i poèeo NBA karijeru, ali u dresu Clippersa. Prije toga je u istom gradu diplomirao na prestižnom sveuèilištu UCLA. Osim za Clipperse, igrao je i za Sacramento, New York, Philadelphiju, Golden State, Phoenix i konaèno za Orlando.

Prosjeèno je 201 centimetra visoki košarkaš u karijeri zabijao 7.3 poena, a najuspješniji je bio u dresu Phoenixa za koji je dosegao prosjek od 10.2 poena i 5.5 skokova po utakmici.

Veteran Ratliff je potpisao jednogodišnji ugovor i bit æe zamjena za Paua Gasola i Andrewa Bynuma. Poznat je kao specijalist za obranu, a dosad je igrao za  Detroit, Philadelphiju, Atlantu, Portland, Boston, Minnesotu, San Antonio i Charlotte. Prije devet je godina bio sudionik All-Star utakmice, a te je sezone u Philadelphiji igrao i svoju najbolju košarku. Prosjeèno je ubacivao 12.4 poena i imao 8.3 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE