Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi doživjeli prvi poraz

Nakon osam uzastopnih pobjeda na poèetku sezone, Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci lige, doživjeli su i prvi poraz. U Denveru je bolja bila domaæa momèad Nuggetsa rezultatom 118-112.

Pobjednièku momèad je predvodio njihov glavni igraè Carmelo Anthony koji je ubacio 32 poena i uz to uhvatio i 13 lopti. Sa klupe su J.R. Smith i Ty Lawson kombinirano postigli 30 poena (17 Lawson, 13 Smith), dok je 18 poena ubacio i Nene.

Lakersi su imali deset poena prednosti u posljednjoj èetvrtini. Dobre èetiri minute prije kraja susreta rezultat je bio izjednaèen na 105-105, ali onda je važnu tricu ubacio spomenuti J.R. Smith. “Nisam mislio uzeti taj šut iz razloga jer sam napad prije promašio i nisam znao kako æe reagirati trener. No kada sam primijetio da Kobe stoji daleko, uzeo sam” i na njegovu sreæu lopta je prošla kroz obruè.

Nakon toga je Carmelo povezao dva koša zaredom i praktièki odluèio pitanje pobjednika. Inaèe u posljednoj èetvrtini su domaæini napravili i niz od 16 uzastopnih poena, u kojoj je blistao Ty Lawson sa 11 postignutih koševa.

Bryant najmlaði do granice od 26.000 poena

Kobe Bryant je ubacio 34 koša za poraženu momèad u dvoboju u kojem mu je trebalo 17 da dostigne granicu od 26.000 poena u karijeri. S 32 godina i 80 dana postao je najmlaði igraè u NBA ligi kojem je to ikada pošlo za rukom. Dosad je taj rekord držao Wilt Chamberlain, Bryant ga je prestigao za 34 dana.

Pau Gasol je ubacio 17 koševa i uhvatio 20 lopti za Lakerse koji su u sezoni 1997/98 upisali devet vezanih pobjeda na poèetku sezonu. Spomenimo i dobar uèinak Shannona Browna koji je postigao 19 poena, a poen manje je pridodao i Ron Artest.

Latest Posts

NE PROPUSTITE