Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi i 76ersi u dvoboju za povratak samopouzdanja

Nakon dva intenzivna dana s velikim brojem utakmica, večeras nas očekuju samo 4 dvoboja. Najzanimljiviji dvoboj dana svakako je onaj između Philadelphije i L.A. Lakersa, dviju ekipa koje igraju slabo u posljednje vrijeme i kojima bi pobjeda puno značila.

Toronto Raptors (5-19) – Houston Rockets (11-11) 19.00

Toronto je uspio prekinuti niz od 6 poraza pobjedom protiv Dallasa 95:75 u prošloj utakmici. To slavlje dobiva još više na težini kada se uzme u obzir da su susret propustili Andrea Bargnani i Kyle Lowry, dvojica najboljih igrača Raptorsa ove sezone. Njih dvojica, uz dodatak Landryja Fieldsa i Alana Andersona, ni danas ne bi trebali nastupiti tako da ćemo moći vidjeti je li ta pobjeda protiv Dallasa bila posljedica opuštanja Mavericksa ili ekipa igra bolje bez svojih glavnih igrača. U njihovom izostanku najbolje je reagirao Linas Kleiza koji je ubacio 20 poena. Houston je prošlu utakmicu svladao Boston Celticse lakše od očekivanja rezultatom 101:89. Zna se tko je bio najbolji u njihovim redovima – James Harden s 21 poenom, ali treba spomenuti i krilnog centra Grega Smitha koji je ubacio 20 poena za 22 minute i koji igra jako dobro u posljednje vrijeme.

Toronto ima velikih problema s ozljedama igrača, tako da bi Houston trebao slaviti u ovoj utakmici.

Philadelphia 76ers (12-11) – Los Angeles Lakers (10-14) 00.00

Dvoboj ekipa koje ne igraju dobro u posljednje vrijeme. Philadelphia u zadnjih 7 susreta ima tek 2 pobjede i sigurno ne mogu biti zadovoljni takvim učinkom. U posljednjem susretu izgubili su od Pacersa 95:85, a jedini raspoloženi igrači u ekipi bili su Evan Turner s 22 poena i 10 skokova te Spencer Hawes s 18 poena. Ostali su zakazali, a nedostajao je i Jrue Holiday koji je propustio svoju prvu utakmicu sezone, a razlog je ozljeda stopala. Nije poznato koliko će dugo izbivati s parketa, no moguće je da večeras bude na parketu jer susret protiv Lakersa nitko ne želi propustiti. Lakersi se također muče, u zadnji 8 utakmica imaju 2 pobjede, ali one su ostvarene protiv slabih Hornetsa i Wizardsa. Gostujući tereni im ne odgovaraju te imaju samo 3 pobjede iz 11 utakmica u gostima. Pau Gasol i Steve Nash su izvan parketa, no još uvijek je to imenima respektabilna ekipa. Problem je u jako lošoj obrani i slabom učinku igrača s klupe, što ne mogu popraviti ako ne naprave neku razmjenu, o čemu se sve više govori u posljednjim danima. Niz od 4 uzastopna poraza Lakersi su prekinuli u prošloj utakmici rezultatom 102:96 protiv Wizardsa, a ponovno je najbolji bio Kobe Bryant s 30 poena, 7 asistencija i 7 skokova. On će svoju “porciju” koševa ubaciti i večeras, samo je pitanje hoće li mu se još netko pridružiti.

Dvoboj koji je težak za prognoziranje jer obje ekipe ne igraju kako se od njih očekuje u posljednje vrijeme, ali prednost ćemo ipak dati 76ersima zbog domaćeg parketa.

Sacramento Kings (7-15) – Denver Nuggets (12-12)  00.00

Nakon tri pobjede u nizu Sacramento Kingsi su se ipak vratili u svoju realnost i upisali tri poraza u nizu. Posljednji poraz su doživjeli u Chesapeake Areni od Oklahoma City Thundera 113:103. Brzo su domaći košarkaši stvorili prednost i na odmor se otišlo s plus 19 za Oklahomu. Sacramento u nastavku nije ponudio bolju igru, no opuštanjem domaćina su tri minute prije kraja došli na minus 5, ali to je bilo najviše što su mogli napraviti. Isaiah Thomas je s 26 koševa bio najbolji u porazu, a nakon kratke stanke Tyreke Evans je ubacio 21 koš. Danas im u goste dolazi jača momčad od njih, no momčad s run&gun stilom igre što mladim Kingsima dosta odgovara. Vjerojatno će biti lišeni pomoći Marcusa Thorntona koji ima osobnih problema. Denver Nuggetsi su prošlu utakmicu pobijedili jake Memphis Grizzliese s 99:94. Iako su vodili cijelu utakmicu te minutu i pol prije kraja imali plus šest, mogli su izgubiti dvoboj. Rudy Gay je imao dva napada da odvede goste do pobjede ili produžetka, no uprskao je obje prigode i Denver je uspio zadržati prednost. Andre Iguodala je s 20 koševa bio prvi strijelac kod domaćina, a dobar je bio i drugi Andre, Andre Miller koji je zabio 18 koševa.

Prednost ide na stranu gostujućih košarkaša koji moraju dobivati ovakve nezrele protivnike ako si ne žele zakomplicirati situaciju vezanu uz playoff.

Portland Trail Blazers (10-12) – New Orleans Hornets (5-17)  03.00

Portland u ovaj susret ulazi poslije velike pobjede nad San Antonijom rezultatom 98:90, u utakmici u kojoj je blistala mlada zvijezda NBA lige, rookie Damian Lillard koji je ubacio 29 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. LaMarcus Aldridge je ubacio 22 poena, dok je J.J. Hickson imao po 12 poena i skokova. Što se tiče forme pred ovaj meč Blazersi igraju solidno, u zadnjih šest utakmica upisali su četiri pobjede, a večeras protiv Hornetsa traže treće slavlje u nizu. New Orleans bilježi očajne rezultate kroz čitavu sezonu, te niz od šest uzastopnih poraza ne predstavlja neko iznenađenje. Zadnji poraz su ubilježili prije dva dana, kada su na svom parketu izgubili od Minnesote sa 113:102. Greivis Vasquez je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je upisao 15 poena, te pridodao čak 17 asistencija, dok je oporavljeni Anthony Davis drugu uzastopnu utakmicu počeo s klube, a susret je završio s 11 poena i 7 skokova. Bit će ovo zanimljiva utakmica u kojoj su u prvom planu dva rookieja i dva glavna kandidata za nagradu rookieja godine, Damian Lillard s jedne, te Anthony Davis s druge strane.

Portland je favorit, i u mnogoj boljoj formi nego gosti, te bi trebao upisati pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE