Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi i Heat zapoèeli predsezonu porazima

Košarkaši Miami Heata, aktualnog NBA prvaka, izgubili su prvu pripremnu utakmicu uoèi poèetka nove sezone. U Atlanti su domaæi Hawksi slavili 92:79. Košarkaši Los Angeles Lakersa u prvoj su pripremnoj utakmici poraženi od Golden Statea sa 110:83. Nakon što su u petak izgubili u Istanbulu od Fenerbahçea, košarkaši Bostona u drugoj su utakmici europske turneje u Milanu pobijedili domaæi Emporio Armani 105:75.

Josh Smith s 21 i Lou Williams s 18 poena predvodili su domaæu momèad, dok je Chris Bosh bio najbolji u redovima gostiju s 22 koša i šest asistencija. LeBron James dodao je 10 poena, te po šest skokova i asistencija, Dwyane Wade nije igrao jer se i dalje oporavlja od operacije koljena, dok je veteran Ray Allen u svom debiju za šampionsku momèad ubacio deset poena uz pet asistencija.

Pobjednièki je karijeru u prvom nastupu za New Orleans Hornetse zapoèeo Anthony Davis, prvi izbor prošloljetnog drafta. Osam poena uz osam skokova i dvije blokade ostvario je 19-godišnji centar u svom debiju, u kojem je domaæa momèad nadigrala Orlando Magic 85:80. Drugi rookie i debitant u domaæoj momèadi, godinu dana stariji Austin Rivers, inaèe sin trenera Boston Celticsa Doca, ubacio je deset poena.

Debitantske su nastupe u meðusobnom ogledu, igranom u Charlotteu, takoðer ostvarili drugi i treæi izbori na NBA draftu, Michael Kidd-Gilchrist i Bradley Beal. Domaæi su Bobcatsi pobijedili gostujuæe Washington Wizardse 100:88 uz 12 koševa krilnog igraèa Kidd-Gilchrista. S druge je strane bek-šuter Beal, treæi pick, ubacio 18 poena.

Lakersi su u Fresnu igrali bez svoga najveæeg ovoljetnog pojaèanja Dwighta Howarda koji ima problema s leðima, dok je druga ”zvjezdana” prinova Steve Nash ubacio pet koševa i dodao im tri asistencije. Kobe Bryant, Metta World Peace i Jordan Hill su ubilježili deset poena, a treba napomenuti da nitko od predviðenih startera Lakersa nije igrao u drugom poluvremenu.

Iskoristili su to Warriorsi i treæu èetvrtinu riješili u svoju korist s 37-10 èime su praktièki zakljuèili prièu. David Lee je ubacio 19, a Klay Thompson 18 koševa za Golden State u èijim redovima zbog ozljeda nije bilo Andrewa Boguta i Stephena Curryja. Sedmi izbor ovogodišnjeg drafta Harrison Barnes dodao je 13 poena.

Rajon Rondo sa 17 koševa, šest asistencija i èetiri skoka bio je najbolji igraè u pobjednièkim redovima. Jednaki je broj koševa ubacio i krilni igraè u momèadi Doca Riversa Jeff Green.

Ioannis Bourousis s 15 koševa i 14 skokova bio je najraspoloženiji košarkaš na parketu i u domaæoj momèadi. Hrvatski je reprezentativac Rok Stipèeviæ 12 minuta provedenih na parketu iskoristio za sedam koševa, od èega dvije trice. Šutirao je iz igre 2-4, od èega trice 2-3.

NBA predsezona:

Emporio Armani Milano – Boston 75:105
Charlotte – Washington 100:88
Atlanta – Miami 92:79
New Orleans – Orlando 85:80
L.A. Lakers – Golden State 83:110

Latest Posts

NE PROPUSTITE