Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi i Mavericksi u borbi za doigravanjem, Memphis kod Netsa

Nedjelja je, što znači da će se odigrati nekoliko dvoboja u ranijem terminu. Prvo će Lakersi gostovati kod Mavericksa, a zatim će Minnesota ugostiti Warriorse. Ostalih 7 dvoboja dana igraju se nakon ponoći, a zanimljivo će biti u susretima Netsa i Grizzliesa te Knicksa i Sixersa.

Dallas Mavericks (25-29) – Los Angeles Lakers (27-29) 19.00

Lakersi su dobro krenuli u drugi dio sezone i ostvarili su dvije uzastopne pobjede. Posljednja je bila na domaćem terenu protiv Blazersa rezultatom 111:107. Fenomenalan je bio Kobe Bryant s 40 poena od kojih je 11 zabio u posljednjih pet minuta, a double-double učinak je ubilježio Dwight Howard s 19 poena i 16 skokova, te s klupe je doprinio Antawn Jamison sa 16 poena i 6 skokova. Lakersi su zadnji put ovako kasno bili ispod 50% pobjeda u sezoni 1993/94 kada su propustili doigravanje. Ekipa Mavericksa je također u pozitivnom nizu od tri uzastopne pobjede. Posljednji uspjeh su ostvarili na gostovanju kod Hornetsa rezultatom 104:100. Pobjedu su donijela dva najiskusnija igrača Mavericksa, Dirk Nowitzki s 25 poena i Vince Carter s 22 poena. Do sada su u sezoni odigrali dva međusobna susreta u kojima je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu. Protiv Lakersa Nowitzki uvije igra nadahnuto, te je u posljednjih deset utakmica na prosijeku od 24,9 poena, dok Bryant u posljednja tri međusobna susreta ima šut 28/43 ili 65%.

Očekujemo zanimljivu i neizvjesnu utakmicu dviju ekipa koje se bore za doigravanje, a malu prednost dajemo Mavericksima zbog domaćeg terena na kojem su pobijedili u 16 od 26 utakmica.

Minnesota Timberwolves (20-32) – Golden State Warriors (32-23) 21.30

Warriorsi su u novim dresovima i na krilima Jarretta Jacka koji je s 30 poena (7 u produžetku) i 10 asistencija vodio svoju ekipu do pobjede nakon produžetaka na domaćem terenu protiv Spursa rezultatom 107:101. Osim Jacka, odlično je odigrao David Lee koji je ubilježio 25 poena i 22 skoka, a dobar je bio Stephen Curry s 19 poena i 6 asistencija. Timberwolvesi su u posljednjem susretu doživjeli poraz na gostovanju kod Thundera rezultatom 127:111. Cijeli susret su bili u podređenom položaju i konstantno su lovili zaostatak od prosječno desetak poena. Imali su sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a najbolji strijelac je bio Alexey Shved sa 17 poena, dok je najbolji njihov igrač u utakmici bio Ricky Rubio s 13 poena, 5 skokova, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti. Večeras će im biti treća međusobna utakmica, a pobjede u prethodne dvije utakmice ostvarila je ekipa Warriorsa. Susrete je obilježila odlična napadačka raznovrsnost Warriorsa u kojoj imaju 5 igrača koji su u stanju zabiti 20 i više poena. Večerašnji susret će propustiti Andrew Bogut zbog ozljede leđa.

Još jedna zanimljiva utakmica koja se igra večeras, a prednost ćemo dati ekipi Warriorsa koja igra u dobroj formi.

Miami Heat (39-14) – Cleveland Cavaliers (18-37) 00.00

Heat i dalje ne staje s pobjedničkim nizom, te su sada na deset uzastopnih pobjeda. Večeras im dolaze Cavaliersi protiv kojih je LeBron James ostvario osam pobjeda iz devet utakmica. Posljednju pobjedu su ostvarili u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod 76ersa rezultatom 114:90. Fenomenalan je bio Dwyane Wade s 33 poena, a James je ubilježio 43 triple double karijere sa 16 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Cavaliersi su nakon All-Star uhvatili pozitivan ritam te imaju dvije uzastopne pobjede, a posljednju su ostvarili u sinoćnjoj utakmici na gostovanju kod Magica rezultatom 118:94. Sedam igrača je ostvarilo dvoznamenkasti broj poena, a najbolji strijelac je bio Marreese Speights s 18 poena. Ove sezonu su odigrali jedan jako zanimljiv susret u kojem je Heat pobijedio na domaćem terenu 110:108, a pobjedu im je osigurao Ray Allen (17 poena) sa 7 poena u zadnje dvije minute. Osima Allena odlično je odigrao James s 30 poena i Chris Bosh s 23 poena. Cavsi su im parirali s čak osam igrača s dvoznamenkastim brojem poena, ali nisu mogli do pobijede jer su taj susret igrali bez Kyrieja Irvinga.

Očekujemo laganu pobjedu Heata, te bi sve osim toga bilo veliko iznenađenje.

New Orleans Hornets (19-37) – Sacramento Kings (19-37) 00.00

Susret dviju ekipa koje imaju negativan niz, Kingsi imaju četiri uzastopna poraza, dok Hornetsi imaju tri poraza. Kingsi su u tom negativnom prosječno primali 115 poena uz 50% šuta, dok u sezoni prosječno primaju 104 poena što ih je smjestilo na posljednje mjesto u ligi u tom segmentu. Posljednji poraz su doživjeli na gostovanju kod Hawksa rezultatom 122:108. Bez obzira na poraz odlično su odigrali Isaiah Thomas s 30 poena, 6 skokova i 9 asistencija, te DeMarcus Cousins s 26 poena i 13 skokova. Hornetsi su posljednji poraz doživjeli na domaćem terenu od Mavericksa rezultatom 104:100. Imali su priliku za pobjedu 6 sekundi prije kraja, ali je Eric Gordon (23 poena) pogriješio i izgubio loptu, te su Mavericksi utakmicu mirno priveli kraju. Solidno su odigrali Ryan Anderson s 20 poena i 12 skokova, te Jason Smith s 22 poena. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u New Orleans Areni gdje su pobijedili Hornetsi rezultatom 114:105. Najbolji strijelac u redovima Hornetsa bio je Anderson s 27 poena, a dobro su odigrali Al-Farouq Aminu s double-double učinkom od 14 poena i 11 skokova, te Greivis Vasquez s 19 poena, 7 skokova i 11 asistencija. U redovima Kingsa solidni su bili Cousins s 29 poena i 13 skokova, te Thomas s 20 poena.

Prednost dajemo ekipi Hornetsa zbog dobre momčadske igre koja nedostaje Kingsima, te zbog katastrofalnog učinka Kingsa na gostujućem terenu gdje su ostvarili 5 pobjeda iz 29 utakmica.

Brooklyn Nets (33-23) – Memphis Grizzlies (36-18) 01.00

Možda i najneizvjesniji dvoboj večeri. Obje ekipe se moraju dokazivati i ovaj susret bi mogao biti prekretnica za ekipu koja izađe kao pobjednik. Netsi igraju promjenjivo cijele sezone. Slabije ekipe pobjeđuju bez problema, a protiv najjačih uvjerljivo gube. Memphis je protivnik po mjeri i ovo je šansa da pokažu koliko mogu ove sezone. Nakon 4 uzastopne pobjede izgubili su od Houstona rezultatom 106:96. Vrlo dobar bio je Brook Lopez s 27 poena, dok je 15 poena (šut 5/17) i 13 asistencija učinak Derona Williamsa. Dobru rolu s klupe odradio je Mirza Teletović koji je za 17 minuta ubacio 12 poena uz 5 skokova. Zbog ozljede stopala nije igrao Joe Johnson koji će propustiti i večerašnji susret. Grizzliesi su očito preboljeli odlazak Rudyja Gaya i sada imaju 6 uzastopnih pobjeda, no pet pobjeda ostvareno je protiv ekipa koje neće u doigravanje, tako da će i ovo biti dobar test za njih da vide kako mogu igrati protiv ekipa iz vrha Istoka. Prije dva dana igrali su protiv Orlanda i slavili s 88:82 predvođeni visokim dvojcem Marc Gasol (19 poena, 13 skokova) i Zach Randolph (16 poena, 14 skokova) koji su odlaskom Gaya postali glavna okosnica ekipe.

Bit će zanimljivo gledati dvoboj između visokih igrača ovih ekipa, a minimalnu prednost dat ćemo košarkašima Grizzliesa.

New York Knicks (32-20) – Philadelphia 76ers (22-31) 01.00

Knicksi su upali u seriju loših rezultata i izgubili su drugo mjesto Istoka. Trenutno imaju 4 uzastopna poraza i svjesni su da se moraju vratiti pobjedama ako žele imati prednost domaćeg parketa u prvom krugu doigravanja. Posljednju utakmicu prije All-Star pauze izgubili su od Toronta s 92:88, a i prije dva dana su igrali protiv Raptorsa i ponovno izgubili, rezultatom 100:98. Najbolji je po običaju bio Carmelo Anthony s 32 poena, dok je 19 ubacio J.R. Smith. Ponovno ih nije služio šut za tri poena koji je bio na 35 posto (10/28). Sixersi su na 9. mjestu Istoka, no igrama na parketu ne pokazuju da zaslužuju mjesto više i doigravanje. Kao i Knicksi trenutno su na 4 uzastopna poraza i nečiji niz će se prekinuti. Ovo im je druga utakmica u dva dana jer su jučer igrali protiv Miamija i izgubili 114:90. Sixerse je s 21 poenom predvodio Jrue Holiday, a 19 poena ubacio je Nick Young.

Neka ekipa će večeras prekinuti niz poraza, a vjerujemo da će to biti Knicksi.

Phoenix Suns (18-38) – San Antonio Spurs (44-13) 02.00

Utakmica u kojoj postoji izrazit favorit, ekipa Spursa. Domaćini, Phoenix Sunsi, imaju samo dvije pobjede u zadnjih osam susreta te se ne naziru bolji dani. Posljednji dvoboj odigrali su prije dva dana protiv Bostona i uvjerljivo izgubili rezultatom 113:88. Jedini kojemu možemo dati prolaznu ocjenu je Goran Dragić koji je upisao 19 poena i 10 asistencija, dok su ostali uvelike razočarali. Niz od 5 pobjeda Spursa prekinuli su Golden State Warriorsi rezultatom 107:101 nakon jednog produžetka. Spursi su loptu u ključnim trenutcima stavili u ruke Manua Ginobilija, a ne Tonyja Parkera, te je bilo očito da nešto nije u redu. Razlog je otkriven nakon utakmice, Parker je ozlijeđen te će propustiti večerašnji susret. Najefikasniji na susretu bio je Danny Green s 20 poena, dok je 19 ubacio Tim Duncan, uz 13 skokova.

Iako Spursima neće igrati Parker, svejedno su prejaki za Sunse i trebali bi upisati novu pobjedu.

Portland Trail Blazers (25-30) – Boston Celtics (29-26) 03.00

Vrlo dobra domaćinska momčad, Portland, dočekuje desetkovani Boston. Blazeri su još uvijek u igri za doigravanjem te im je svaka utakmica iznimno bitna, posebno ona na domaćem parketu gdje moraju sve pobjeđivati ako misle ući u najboljih 8 ekipa Zapada. Trenutno imaju dugačak niz od 7 poraza, od čega je 6 na gostujućim parketima. Dobro su se držali protiv Lakersa, ali na kraju su izgubili rezultatom 111:107. Svi su ih početne petorke postigli barem 15 poena, a kompletna klupa je ubacila ukupno 14. To će možda popraviti Eric Maynor, kojega su doveli posljednjeg dana prijelaznog roka. Po 22 poena Lakersima su ubacili Hickson i Batum, ali su ipak ostali prekratki. Boston ima velikih problema s ozljedama, a u prošloj utakmici nije igrao ni Kevin Garnett. To je na najbolji način iskoristio Jeff Green koji je u pobjedi nad Sunsima 113:88 ostvario učinak od 31 poena, 7 skokova, 5 blokada i 4 asistencije. Garnett nije igrao kako bi dobio jedan dan odmora više, tako da bi večeras trebao biti u sastavu ekipe.

Mogao bi ovo biti neizvjestan dvoboj do kraja, a prednost ćemo dati Portlandu koji je okončao gostujuću turneju i imat će dodatan motiv prekinuti visok niz poraza.

Oklahoma City Thunder (40-15) – Chicago Bulls (32-23) 03.30

Zanimljiv dvoboj napadački i obrambeno orijentiranih ekipa. Oklahoma forsira brzu igru s puno napada i što više postignutih poena, dok Chicago pokušava utakmice svesti na što manji broj poena. Oklahoma je nakon tri poraza bijes iskalila na Minnesota Timberwolvesima kojima je utrpala 127 poena u pobjedi 127:111. Najbolji na parketu bio je Russell Westbrook s 37 poena, 9 asistencija i 7 skokova, dok je 27 poena, 7 asistencija i 7 skokova učinak Kevina Duranta. Bullsi su jedna od najboljih gostujućih ekipa lige te im je praktički svejedno igraju li kod kuće ili u gostima. Gostovali su kod Bobcatsa prije dva dana i slavili sa 105:75. Osam igrača Bullsa postiglo je dvoznamenkast broj poena, a najviše je ubacio Taj Gibson, 17. Raznovrsno je odigrao Joakim Noah i s 10 poena, 8 skokova i 8 asistencija pokazao da je trenutno jedan od najboljih centara cijele lige.

Oklahoma je favorit u ovoj utakmici i očekujemo njihovu 41. pobjedu u sezoni.

Latest Posts

NE PROPUSTITE