Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi i Mavericksi žele Kevina Lovea u svojim redovima

Los Angeles Lakersi će na kraju sljedeće sezone imati popriličan cap space i sigurno će napraviti nekoliko velikih poteza kako bi se vratili na stare staze slave. Jedan od igrača kojeg se najčešće spominje kao budućeg Lakera je Kevin Love.

U zadnje vrijeme se tu i tamo moglo čuti kako će Lakersi pokušati ponovno spariti Russella Westbrooka i Kevin Lovea, koji su igrali zajedno za sveučilište UCLA te su i danas u odličnim odnosima. Westbrook će, kao i Durant, u ljeto 2015. godine moći otići iz Oklahome bez odštete ukoliko ne potpiše novi ugovor.

No čini se da Lakersima, a po novim izvještajima i Mavericksima, nije do čekanja. Žele realizirati razmjenu što prije u nadi da će dovesti Kevina Lovea u svoje redove do četvrtka, koji označava kraj perioda za potencijalne razmjene. Unatoč naporima koje Mavsi i Lakersi ulažu u ostvarivanje ovog poteza, Timberwolvesima nije ni kraju pameti da se riješe svojeg All-Star igrača. Momčad iz Minnesote je dala otkaz bivšem generalnom menadžeru Davidu Kahnu upravo zbog lošeg odnosa s Kevinom Loveom, te na njegovo mjesto dovela Flipa Saundersa, koji je u boljim odnosima s Loveom nego njegov prethodnik. No, mišljenje unutar lige je da će Love napustiti redove Timberwolvesa najkasnije na kraju sljedeće sezone ukoliko momčad ne doživi preokret kakav se ove sezone dogodio jednoj drugoj momčadi na Zapadu, Portland Trail Blazersima.

Iako ništa ne treba isključiti, većina stručnjaka smatra da će Love ostatak svog ugovora provesti igrajući za Wolvese, a nakon toga ćemo ga gledati u dresu Lakersa. Loveov agent Jeff Schwartz ga navodno želi dovesti u veliko tržište gdje će njegova momčad svake sezone konkurirati za naslov. Imajući ovo na umu, Los Angeles je zasigurno na prvom mjestu, ili barem pri vrhu Kevinovih želja.

Pitanje za Timberwolvese je sljedeće, isplati li se zadržati Lovea još godinu i pol samo da bi ga na kraju dali besplatno? Odgovor je definitivno negativan, i ukoliko do Flipa Saundersa dođe informacija da Love nema namjeru potpisati novi ugovor, možemo očekivati razmjenu. Možda će sve uložiti u nadu da sljedeće sezone postanu hit lige, poput već spomenutih Trail Blazersa, i na taj način osiguraju Loveov ostanak, no taj scenarij je zasada malo vjerojatan. Što će se dogoditi s Loveom tek treba vidjeti, a što se tiče Minnesote, izgleda da će to biti još jedna priča o vrapcu u ruci ili golubu na grani.

Latest Posts

NE PROPUSTITE