Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi imaju novog trenera

Ty Lue je tri godine vodio LeBrona Jamesa u Clevelandu, zajedno su osvojili naslov prvaka i s razlogom, bio je prvi kandidat s kojim su razgovarali čelnici Lakersa. Drugi je bio Monty Williams koji je vrlo brzo ponudu odbio kako bi prihvatio bolju, onu iz Phoenixa. U Lakersima su stoga odlučili ponuditi ugovor bivšem treneru Cavsa, iznos od 18 milijuna dolara za tri godine vjernosti. Ponuda je bila u skladu s godinama na ugovoru LeBrona Jamesa čime je klub želio sebi osigurati situaciju ili priliku da krenu ispočetka nakon eventualnog odlaska LeBrona.

Međutim, Lue je ponudu odbio smatrajući je ‘uvredljivom’, tražio je petogodišnji ugovor koji mu klub nije bio spreman ponuditi. Ty Lue smatran je LeBronovim ‘potrčkom’, čovjekom koji zapravo ima vrlo malo veze što su Cavsi osvojili naslov prvaka, a više što je znao kada se treba maknuti u stranu i ‘dopustiti’ Jamesu da kolo vodi. Mnogi analitičari NBA lige, prvenstveno bivši igrači, stali su u red iza Luea uz pogrdne riječi usmjerene prema Lakersima. Pogotovo je kritičan bio Chauncey Billups, sjajan razigravač koji je osvojio naslov prvaka s Detroit Pistonsima 2004. godine, a danas radi na ESPN-u.

Nevjerojatna je razina disfunkcije u Lakersima, željeli su Luea da bi ga uvrijedili sramotno lošom ponudom. Waltonu su ponudili petogodišnji ugovor, gotovo isti je dobio nedavno u Sacramentu, Monty Williams je dobio takav u Sunsima. Lue je trener prvak i zaslužio je više respekta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE