Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi izgubili od Pistonsa, Orlando od Bobcatsa

U noæi s utorka na srijedu odigrano je šest utakmica najjaèe košarkaške lige svijeta (NBA), a najuzbudljivije je bilo u Detroitu i Bostonu gdje su igrani produžeci.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Rodney Stuckey (34)
  • Asistencije: Rajon Rondo (12)
  • Skokovi: Samuel Dalembert (17)
  • Ukradene lopte: Iman Shumpert (3)
  • Blokade: Bismack Biyombo (7)

Detroit Pistonsi slavili su na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa 88:85, a junak velike pobjede bio je omaleni razigravaè Rodney Stuckey koji je nadigrao zvijezdu Lakersa Kobea Bryanta i ubacio 34 poena.

Bryant je najprije odveo utakmicu u produžetak kada je sa zvukom sirene pogodio za 78:78, ali je onda promašio šut za tri poena koji bi Lakersima donio drugi produžetak. Okonèao je Bryant susret s 22 poena uz slab šut 8-26 iz igre. Recimo i da je ovoga put zapoèeo susret s potpuno crnom maskom koja mu štiti slomljeni nos, ali se nakon problema sa šutom vratio na prozirnu.

I Boston Celticsi su kao domaæini uspjeli slaviti u produžetku protiv Houston Rocketsa s 97:92, iako do njega nije trebalo biti doæi. Naime, 18 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice Boston je imao 84:82, Paul Pierce je došao do izgubljene lopte Rocketsa i bacio Rajonu Rondu u kontru. Meðutim, ovaj je promašio èisto polaganje, a pritom je izgledao kao amater koji je pogrešno procijenio koliko mu je koraka potrebno za pravovremeni odraz. Slovenski reprezentativac Goran Dragiæ je nakon toga pogodio šut iz kuta za produžetak.

Tamo je Boston na krilima Piercea uspio slomiti teksaški sastav i slaviti 97:92.

Košarkaše Miami Heata oèito su razljutila dva uzastopna poraza (Utah Jazz i Los Angeles Lakers) pa su se odluèili iskaliti u svojoj dvorani protiv New Jersey Netsa. Bilo je +30 za Heat (108:78), a najveæe zvijezde dobile su više-manje poštedu s obzirom da je velika prednost steèena veæ do poluvremena.

LeBron James ubacio je 21 poen, imao devet skokova i šest asistencija za svega 30 minuta na parketu. Dwyane Wade napustio je igru pred kraj prvog poluvremena zbog uganuæa stopala koje ga je ove sezone veæ koštalo šest utakmica pauze. Dotad je ubacio 13 poena uz gotovo savršen šut iz igre 6-8. Recimo i da se u momèad, nakon smrti u obitelji, vratio krilni centar Chris Bosh, te da je za 24 minute ubacio 20 poena i imao dva skoka. Heatu je ovo bila deseta uzastopna domaæa pobjeda.

Kod gostiju je Deron Williams, koji je u utakmici prije ubacio 57 poena, bio “najraspoloženiji” sa 16 koševa i samo èetiri asistencije.

Spomenimo još iznenaðujuæi poraz Orlando Magica kod Charlotte Bobcatsa, najlošije momèadi lige. Na krilima Coreyja Maggetteja koji je ubacio 29 poena, Bobcatsi su slavili sa 100:84.

Latest Posts

NE PROPUSTITE