Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi jedva, Celticsi opet poraženi

Lanjski finalisti doigravanja za NBA prvaka, košarkaši Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa, na nedojmljiv su naèin završili 2010. godinu.

Lakersi su u svom Staples Centeru, premda niti jednom tijekom dvoboja nisu gubili, jedva slomili otpor mlade momèadi Philadelphia 76-ersa pobijedivši na kraju 102-98. Koš odluke zabio je Kobe Bryant iz skok-šuta minutu i 15 sekundi prije kraja utakmice.

Najbolji domaæi košarkaš dominirao je dvobojem s 33 koša i 2 asistencije.

Ozljedama naèeti Celticsi, bez svog lidera Kevina Garnetta i statistièki najkorisnijeg igraèa, razigravaèa Rajona Ronda, ali i bez važnih Kendricka Perkinsa i Delontea Westa, nisu u svojoj dvorani uspjeli dobiti New Orleans Hornetse, nejaki gostujuæi sastav iz Louisiane koji je slavio tek treæi put u posljednjih sedam utakmica.

Kljuèan je koš ubacio Trevor Ariza zabivši tricu minutu i 34 sekunde prije kraja dvoboja, dok je David West èetiri od svojih 19 koševa zabio u posljednjoj minuti utakmice. Najbolji je u redovima pobjednika ipak bio razigravaè Chris Paul s 20 koševa i 11 asistencija.

Ray Allen predvodio je Celtise s 18 koševa, ali i promašio tricu iz oèaja u zadnjim sekundama.

Boston je nakon 14 uzastopnih pobjeda u negativnoj seriji od tri poraza u èetiri posljednje utakmice.

Do 12. je pobjede u 14 posljednjih utakmica došao sastav Chicago Bullsa, koje je Carlos Boozer s 20 koševa i 15 skokova predvodio do domaæe pobjede nad New Jerseyjem 90-81.

Domaæi je Thunder u Oklahoma Cityju nadigrao Atlantu 103-94. Kevin Durant zabio je, po obièaju, najviše kod domaæih (33 koša, ove sezone rekordnih pet trica), ali je bolji uèinak od njega ostvario vršnjak mu (22) na poziciji beka, Russell Westbrook. Upisao je izvrsni bek triple-double s 23 koša te po deset skokova i asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE