Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi kod Mavericksa, Pacersi ponovno s Bobcatsima

Dva dana prije All-Star odmora oèekuje nas burna veèer jer je èak 13 susreta na rasporedu. Odmah u 1 sat iza ponoæi oèekuje nas susret u Oklahomi gdje gostuje okrnjeni Boston a samo pola sata kasnije u Madison Square Gardenu novi show ovoga puta s Atlantom kao gostujuæom ekipom. Svakako æe biti zanimljivo i u Houstonu gdje æe Philadelphia tražiti prekid niza od èetiri poraza a u 03.30 poèinje okršaj Dallasa i Los Angeles Lakersa po drugi puta ove sezone. I za kraj veèeri Clippersi doèekuju Nuggetse nakon što obje ekipe imaju po jednu pobjedu u meðusobnim susretima ove godine.

Toronto Raptors – Detroit Pistons  01.00

Raptorsi (9-23) su do prošlog petka bili ekipa koja je odigrala najveæi broj utakmica. Od petka su i na odmoru što znaèi da veèeras nakon pet dana igraju utakmicu. To im je svakako najduži period uz ovaj što slijedi poslije èetvrtka gdje su mogli odmoriti i odraditi koji trening jer za to sigurno nisu imali vremena do tog petka i utakmice sa Bobcatsima gdje su upisali neoèekivani poraz. Andrea Bargnani je i dalje out radi ozljede, Linas Kleiza je upitan za veèeras dok je ostatak ekipe spreman. Doèekuju Pistonse (11-23) koji sigurno nisu odmorni jer su juèer igrali u Clevelandu i izgubili u napetoj završnici 101:100 a veæ danas su u Kanadi i na novom gostovanju. Osim mladih snaga Knighta (24 poena, 5 skokova) i Monroea (19 poena, 11 skokova, 7 asistencija) ostatak ekipe baš i nije bio raspoložen jer su potrošili jako puno lopti za malo poena. U zadnju èetvrtinu su ušli sa 11 poena prednosti no nisu ju uspjeli saèuvati i na kraju potpisali poraz. Detroit je jako slab na gostovanjima gdje su na samo 3 pobjede i 13 poraza tako da i taj podatak ide u korist domaæe ekipe.

Baš zbog tog odmora dajemo prednost Torontu jer iako je Detroit bolji na papiru u puno sluèajeva to se ne pokaže na parketu.

Washington Wizards – Sacramento Kings  01.00

Wizardsi (7-25) se vraæaju u svoj Verizon Centar nakon što su odradili pet uzastopnih gostovanja. Sjajno su zapoèeli putovanja sa dvije pobjede ali su onda uslijedila tri glatka poraza tako da se nemaju èemu veseliti. Trener Randy Wittman je nakon sraza sa Sunsima izjavio kako nije vidio sebièniju igru otkako je preuzeo Washington i da na tome trebaju najviše poraditi. Oni su i jedna od 5 ekipa koje primaju u prosjeku više od 100 poena a veèeras ugošæuju Kingse koji predvode tu listu. Sacramento (10-22) je juèer još jednom pokazao da im je obrana uz slab postotak šuta daleko najveæi problem primivši od Miamija 120 poena iako smo dojma da su mogli dobiti i više pošto Heat nije odigrao punom snagom. Porazom su produžili niz na 6 utakmica bez trijumfa i veèeras im je posljednje gostovanje na ovoj turneji koja traje više od tjedan dana. Veèeras æe svakako biti najzanimljivje vidjeti dva mlada igraèa (Wall i Evans) koji su voðe svojih momèadi no i dva igraèa koja su se utopila u sivilo tih svojih momèadi i teško æe ih izvuæi od tamo.

U ovom srazu dvije podjednako loše ekipe dajemo malu prednost Washingtonu koji ipak bolje igra u svojoj dvorani i ipak su malo odmorniji od Kingsa koji jedva èekaju pauzu.

Charlotte Bobcats – Indiana Pacers  01.00

Nakon samo tri dana Bobcatsi i Pacersi se sastaju ponovno ovaj puta u Time Warner Cable Areni. Bit æe to treæi i posljednji meðusobni susret a dosad je Indiana slavila oba puta. Posebno su bili uvjerljivi u petak kada su dobili sa 35 poena razlike. Bobcatsi (4-27) su se brzo vratili oèajnoj igri nakon pobjede u Torontu i doživjeli debakl kod Indiane. Igraèi iz poèetne petorke su zabili samo 25 poena uz šut 10-38. Vidjelo se kako nema niti malo živosti u njihovoj igri a to najbolje opisuje podatak od 31 uhvaæen skok naspram èak 55 protivnièkih. Veèeras ih oèekuje slièna situacija jer se jednostavno ne mogu nositi sa Hibbertom i Westom. Indiana (20-12) je u meðuvremenu odigrala još jedan susret. Juèer su slavili protiv New Orleansa 117:108 a nezaustavljiv je bio upravo Hibbert sa 30 poena i 13 skokova od èega je 7 bilo napadaèkih. Solidnu predstavu su odradili Paul George (20 poena, 6 skokova i asistencija) i Darren Collison (18 poena, 8 skokova, 6 asistencija). Svakako æe htjeti otiæi sa 4 uzastopne pobjede na odmor a postoji i moguænost da se malo i uspnu na poretku Istoène konferencije. Povratak George Hilla se bliži no vjerujemo kako æe ga još i veèeras poštediti kako bi potpuno zalijeèio ozljedu.

Indiana je veliki favorit i u ovom susretu pošto Bobcatsi nemaju naèina kako im zaprijetiti jer su Pacersi bolji u svim segmentima igre.

Cleveland Cavaliers – New Orleans Hornets  01.00

Cleveland (13-17) je zadnje dvije pobjede u prethodna tri dana ostvari sa samo pola koša prednosti. Nakon uzbudljive završnice protiv Kingsa juèer su bili s(p)retniji od Pistonsa i na kraju slavili 101:100. Bio je to sjajan okršaj dva rookiea koji su pokazali da ih èeka svijetla buduænost. Kyrie Irving je zabio 25 poena imao 8 asistencija i 5 skokova no još je uèinkovitiji bio Antawn Jamison sa double-double uèinkom od 32 poena i 10 skokova. Treba pohvaliti i Alonza Geea koji je sa klupe u 25 minuta provedenih na parketu ubacio 16 poena i skupio 11 skokova. Cleveland bi se veèerašnjom pobjedom jako približio Bostonu a pošto Celticse èeka veèeras teško gostovanje i veæ sljedeæi dvoboj u Quicken Loans Areni je baš izmeðu Clevelanda i Bostona eto odliène situacije za ekipu Byrona Scotta da ih gurnu sa 8. pozicije. New Orleans (7-25) je juèer stradao kod Indiane 117:108 a pošto æe im ovo biti veæ treæa utakmica u samo tri dana teško da se može od njih šta oèekivati. Za juèerašnju izvedbu im se nema šta puno za prigovorit. Šutirali su 53% iz igre, imali 26 asistencija i zabili 9 trica iz 21 pokušaja no èak ni takva igra im nije donijela pobjedu. Da je Chris Kaman imao ipak malo bolju predstavu pod košem i skupio više od 2 skoka u 40 minuta igre vjerojatno bi drukèije to završilo. Veèeras ga ipak oèekuje lakši posao jer Cavaliersi nisu ni približno jaki pod košem kao Indiana.

U jedinom ovosezonskom ogledu ove dvije ekipe dajemo prednost domaæinu kojemu æe ovo biti veæ osma uzastopna domaæa utakmica i sigurno se osjeæaju jako udobno dok Hornetsima slijedi peto uzastopno gostovanje u samo sedam dana.

Oklahoma City Thunder – Boston Celtics  01.00

Oklahoma (25-7) u sjajnoj formi doèekuje Celticse i Lakerse na megdan u zadnja dva dana prije pauze. Durant i Westbrook izgledaju nezaustavljivo a o tome najbolje govori podatak kako su kombinirano zabili 153 poena od 225 što je ukupno zabio Thunder Denveru i New Orleansu. Nažalost, ubitaèan ritam donosi i pokenu ozljedu, pa su tako dvoboj sa Hornetsima propustili Harden i Collison, dva kljuèna igraèa koja ulaze sa klupe i donose sasvim drugu dimenziju svojoj ekipi. Scott Brooks vjeruje kako nije ništa ozbiljno i da æe biti spremni za veèerašnji okršaj sa Celticsima. Ne tako davno je Boston bio ogroman favorit a Oklahoma samo jedan veliki autsajder koji je bio spreman na poraz i ne osramotiti se. Danas su uloge zamijenjene iako su akteri uglavnom isti. Naravno, prednost ide na stranu domaæina koji je uz Miami i Chicago svakako najbolja ekipa lige dok Boston tabori na zadnjim mjestima Istoène konferencije koja vode u doigravanje. Poraz kod Dallasa je samo produbio lošu formu i to veæ sada postaje ozbiljno jer su izgubili u šest od zadnjih sedam susreta i pali su ispod 50% uèinka. Veèeras opet neæe biti Ronda koji odraðuje drugu i posljednju utakmicu suspenzije što je velika šteta jer bi sigurno bio zanimljiv dvoboj izmeðu njega i Westbrooka. No tu nije kraj izostancima kod Bostona nego tek poèetak. Bass sigurno neæe igrati dok su se Garnettu na day-to-day listu pridružili O’Neal i Wilcox tako da bi u sluèaju njihovog izostanka unutarnja linija ostala samo na JaJuanu Johnsonu i Gregu Stiemsmi što ih automatski gura u nemoguæu misiju. Rezervni play Avery Bradley se u nekim situacijama pokazao kao dobar obrambeni igraè pa æe veèeras biti na velikom iskušenju dok æe Pierce imati pune ruke posla sa Durantom koji ovih dana izgleda nezaustavljivo.

I da Boston nema toliko problema sa izostancima Oklahoma bi bila veliki favorit, ovako su im šanse drastièno manje i sumnjamo u ikakvo iznenaðenje.

New Jersey Nets – Orlando Magic  01.30

New Jersey (10-24) je u ponedjeljak postao državni neprijatelj broj 1. Kada su svi oèekivali novu pobjedu Knicksa, nakon povratka Anthonya i Davisa oni su se drznuli odigrati možda i najbolju utakmicu sezone i pobijediti ih 100:92. Deron Williams je još jednom pokazao kako je jedan od boljih igraèa lige i da je u stanju sam odvesti svoju ekipu do pobjede. Kada bi Netsi igrali više ovakvih utakmica gdje su sve oèi uperene u njih vjerujemo da bi imali i više pobjeda, ovako Williamsu ponekad ponestane motiva i zato imaju tako slab omjer. On je u 34 minute zabio 38 poena (8-14 šut za tri), podijelio 6 asistencija i uhvatio 4 lopte. Velika pomoæ su mu bili rookie Brooks sa 18 poena i 4 asistencije te Humphries sa 14 poena i skokova koji je odradio velik posao i u obrani. U tom susret je trener Avery Johnson odluèio odmoriti tek oporavljenog Brook Lopeza no on je najavljen za veèerašnji ogled sa Orlandom. Neæe imati nimalo lagan posao jer æe se suprotstaviti najboljem centru lige Howardu a poznato je kako Lopez i nije baš najbolji skakaè, no zato ima pomoæ Humphriesa koji je u tom dijelu igre pri vrhu najboljih. Orlando (21-12) se oporavio brzo od bolnog poraza od strane Miamija i pobijedio Buckse u gostima 93-90. Howard je dominirao sa 28 poena, 16 skokova i 4 asistencije te je bio nerješiva enigma za Milwaukee. Trebao bi ovo biti i raspoložen tricaški susret jer sa jedne strane imamo Williamsa, Morrowa i Stevensona a sa druge Andersona, Riddicka, Turkoglua i možda Jasona Richardsona ako se uspije oporaviti do poèetka, koji su stalna opasnost sa svojim ubojitim vanjskim šutem.

Orlando je ipak u maloj prednosti radi Howarda kojega nema tko èuvati pod košem i zbog ipak kvalitetnijih i konstantnijih šutera.

New York Knicks – Atlanta Hawks  01.30

U ponedjeljak je sve bilo spremno za novu feštu u Madison Square Gardenu. Jeremy Lin je zapoèeo kao starter, Carmelo Anthony je ponovno bio u ekipi i podijelio par asistencija u prvoj èetvrtini ali je vidljivo bilo kako se igra u grèu i kako svi oèekuju da Netsi sami predaju susret. Što je susret dalje odmicao nitko nije htio preuzeti odgovornost pa su svi èekali novi bljesak Lina no on protiv sjajnog Williamsa nije imao odgovor. Na kraju je završio susret sa solidnim brojkama. 21 poen, 9 asistencija i 7 skokova su svakako za respekt no ostatak ekipe osim Chandlera koji je dobio samo 5 lopti u napadu (4 iskoristio) nije bio na nivou. Igraèi s klupe, koji su sada bili jaèi i za Baron Davisa su ubacili samo 19 poena iz 24 pokušaja i na kraju je sve utihnulo i èeka se nova prilika. Veèeras ugošæuju Hawkse (19-13) koji u zadnje vrijeme ne igraju ništa posebno i eto nove prilike za slavljem. Treba dodati kako im se ozlijedio i najbolji strijelac Joe Johnson u susretu sa Bullsima i da ga èeka minimalno tjedan dana pauze ako ne i više. Atlanta je upisala 4 poraza u zadnjih 5 susreta, od èega su 3 došla na gostovanjima, no ipak ne treba biti previše kritièan jer su to odreda bile sve jake domaæinske ekipe (Lakers, Bulls, Trail Blazers). Odlièno je iskoristio priliku Jannero Pargo koji je ugrabio minute Johnsona i zabilježio 19 poena i 5 skokova u 26 minuta. Svestran je bio još jednom Josh Smith sa 17 poena (iako ga šut baš nije služio, 7-21), 12 skokova i 5 asistencija. Izostanci svakako poveæavaju minutažu McGradyu koji je nakon pobune dobio solidne 22 minute no nije ih baš najbolje iskoristio jer je veæinom bio nevidljiv ali eto mu prave prilike veèeras jer æe sigurno dobiti solidnu kvotu.

New York je favorit svakako jer Atlanta muku muèi sa ozljedama i pod košem i na vanjskoj liniji te vjerujemo kako æe dobiti jer ih sutra èeka utakmica kod Miamija pa im sigurno neæe biti svejedno otièi sa tri poraza u nizu na odmor.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks  02.00

Chicago Bullsi (26-8) su ponedjeljak kod kuæe svladali Atlanta Hawkse 90:79. Derrick Rose se vratio na parket nakon 5 utakmica i igra Chicaga je odmah  bila na višem nivou. U utakmicu su krenuli uraganski i veæ na odmoru su imali prednost od 18 koševa. U nastavku se èinilo da bi gosti mogli zaprijetiti, no najviše su se približili na minus 5. Rose je sa 23 koša bio najbolji igraè momèadi, a danas æe morati u najmanju ruku tu partiju ponoviti, jer ga s druge strane èeka Brandon Jennings koji zna biti vrlo neugodan po svoje protivnike. Osim Rip Hamiltona danas bi mogli nastupiti i bez C.J.Watsona kojeg nije bilo niti u prošloj utakmici. Milwaukee Bucksi (13-19) u zadnje vrijeme igraju dosta loše i imaju samo jednu pobjedu u pet utakmica.  U zadnjoj utakmici kod kuæe ih je porazio Orlando Magic sa 90:93, iako su 30 sekundi do prije kraja vodili sa 90:88. Trener Scott Skiles u zadnje vrijeme jedino može biti zadovoljan sa igrom Ersana Olyasove koji je sve èešæe na double-double uèinku na kraju utakmice. Posebno je vrijedan bio onaj sa 29 koševa i 25 skokova u pobjedi kod New Jersey Netsa. Za današnju utakmicu su im upitni Drew Gooden i Tobias Harris.

Chicago Bullsi su veliki favoriti i trebali bi bez veæih problema ostvariti novu pobjedu. Možemo oèekivati  utakmicu sliènoj onoj sa Atlanta Hawksima.

Houston Rockets  – Philadelphia 76ers  02.00

Utakmica u kojoj se sastaju dvije ekipe sa razlièitim raspoloženjima. Houston Rocketsi (19-14) imaju 3 pobjede u nizu, a zadnje su kod kuæe pobijedili Memphis Grizzliese sa 97:93. Bila je to jedna vrlo izjednaèena utakmica koja je prelomljena serijom Houstona od 14:0, na prijelazu iz 3.èetvrtine u èetvrtu. Kyle Lowry je sa 24 koša, 9 asistencija i 7 skokova bio najbolji igraè kod domaæina. Philadelphia 76ersi (20-13) su juèer kod Memphis Grizzliesa doživjeli poraz 76:89, što im je 4 poraz u nizu.  U utakmici nisu nijednom bili u prednosti, a to nije ni èudno s obzirom da su imali samo 36% ukupnoga šuta. Jrue Holiday je sa 22 koša bio jedini raspoloženi kod gostiju. Philadelphia oèito nemože igrati cijelu sezonu na razini koju su imali na poèetku i ova all-star stanka æe im dobro doæi da se malo poslože. Danas bi mogli nastupiti bez Eltona Branda koji ima ozljedu palca.

Prednost dajemo Houstonu , ali ni gosti nisu bez šansi  jer Houston s vremena na vrijeme zna odigrati ispod svoje razine pa nas iznenade s porazom.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz  02.00

Minnesota Timberwolvesi (16-17) su prije dva dana poraženi na gostovanju kod Denver Nuggetsa 103:101 nakon produžetka. Domaæini su veæ u prvom dijelu ostali bez Ty Lawsona koji je uganuo gležanj, a u treæoj dionici je iz igre izbaèen i drugi playmaker Andre Miller nakon svaðe sa sucima. U prve 3 minute produžetka niti jedna momèad nije uspjela ubaciti loptu u koš, a onda je Arron Afflalo zabio 33 sekunde prije kraja za 97:95 prednost domaæina, a nakon serije slobodnih bacanja s obje strane, Martell Webster kod 3 poena zaostatka krade loptu i umjesto da šutira tricu, odlazi zakucati 1 sekundu prije kraja i time je pobjedu prepustio domaæinima. Strijelce Minnesote je ponovo predvodio Kevin Love s 22 koša. Danas bi mogli biti bez centra Nikole Pekoviæa koji je uganuo gležanj. To bi bio veliki nedostatak s obzirom da u zadnjih 5 utakmica ima prosjek od 21 koša i 11 skokova. Momèad Utah Jazza (15-16) je u u ponedjeljak na svom terenu poražena od San Antonio Spursa 102:106. U zadnju èetvrtinu se ušlo u egalu, a pobjedu gostima donosi Richard Jefferson, tricom 6 sekudi prije kraja. Strijelce je predvodio Al Jefferson sa 20 poena, dok je Paul Millsap dodao 16 koševa i 11 skokova.

Mladi Vukovi su ove sezone veæ mnogima zagorèali život i danas im dajemo prednost ispred Jazzera koji izvan svoje dvorane imaju omjer 3-10.

Phoenix Suns  – Golden State Warriors  03.00

Dan nakon što su svladali Los Angeles Lakerse, Phoenix Sunsi (14-19) su upisali još jednu pobjedu, ovoga puta bili su bolji od Washington Wizardsa sa 104-88. Nakon odmora Phoenix Sunsi lome utakmicu i odlaze na +26 prije poèetka posljednje èetvrtine, u kojoj je Alvin Gentry ostavio veæinu startera na klupi buduæi da je pobjeda bila osigurana. Marcin Gortat postigao je 20 koševa, Channing Frye je ubilježio double-double uèinak 17+11, kao i Steve Nash sa 12 koševa i 11 asistencija. Niti jedna momèad ovaj mjesec nije odigrala više utakmica od  Phoenixa. Ovo æe im biti 14. izlazak na teren u veljaèi, ali su nakon današnje utakmice slobodni do utorka. Golden State Warriorsi (12-17) su  na svom terenu dobili Los Angeles Clipperse 104:97. Iako su Clippersi poveli 97:95 s nešto više od tri minute do kraja, Golden State odgovara tricom Brandona Rusha i košem Monta Ellisa te tako prekidaju niz od tri uzastopna poraza. Monta Ellis sa 32 koša i David Lee sa 28 koševa i 13 skokova su bili najzaslužniji za pobjedu. Ekpe Udoh je ozlijedio koljeno pri kraju susreta zbog èega je upitno hoæe li igrati protiv Phoenixa.

U jednoj run&gun utakmici oèekujemo pobjedu domaæina koji su u dobroj formi, a i tradicija je na njihovoj strani. Golden State Warriorsi nisu dobili Phoenix Sunse u gostima još od 2005. godine, a za to vrijeme su izgubili 13 puta zaredom.

Dallas Mavericks  – Los Angeles Lakers  03.30

Ove dvije momèadi su poèetkom godine igrale u Los Angelesu, a pobjedu su odnijeli  tadašnji domaæini tricom Dereka Fishera sekudu prije kraja. Sada aktualni prvaci (21-12) imaju prliku za osvetu. Dallas Mavericksi  igraju sve bolje i bolje, ponajviše zahvaljujuæi Dirku Nowitzkom koji se vratio u formu. Zadnju utakmicu su kod kuæe pobijedili Boston Celticse rezultatom 89:73. Gosti su nastupili bez Rajon Ronda koji je suspendiran na dvije utakmice, a spomenuti nijemac je bio najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu sa svojih 26 koševa i 16 skokova.  Danas æe opet biti bez Delonte Westa, a upitan je nastup  Rodrigue Beabouisa. Los Angeles Lakersi (19-13) su u ponedjeljak kod kuæe (iako to konaèni rezultat ne govori) razbili Portland Trail blazerse 103:92. Veæ nakon 1.èetvrtine 29:7 se nazirao pobjednik. Kasnije je prednost Lakersa rasla sve do najviših 30. Kobe Bryant je sa svojih 28 koševa bio najbolji kod pobjednika. Steve Blake ima nekih sitnih problema, no trebao bi nastupiti veèeras.

Pravi Dallas Mavericksi su kod kuæe favoriti protiv svakoga i danas oèekujemo njihovu pobjedu.

Los Angeles Clippers  – Denver Nuggets  04.30

Los Angeles Clippersi (19-11) su poraženi u Oaklandu od Golden State Warriorsa rezultatom  104:97. To je bila druga utakmica zaredom koju su imali na dlanu, pa ju izgubili. 3 minute prije kraja su imali vodstvo 97:95, da bi zatim do kraja ostali bez postignutog koša. Chris Paul je postigao 24 koša, a Blake Griffin je pridodao 21 koš, ali je igrao manje nego inaèe jer je imao probleme sa osobnim pogreškama. Los Angeles Clippersima je ovo zadnja utakmica prije nego što veæina igraèa ode na kratki odmor tijekom All Star vikenda. U Staples centru su na 12-4 omjeru. Nakon poraza u Dallasu, Memphisu i Oklahomi ekipa Denver Nuggetsa (18-15) vratila se u Denver u kojem su nakon produžetaka svladali Minnesota Timberwolvese 103:101. Al Harrington zabio 31 koš i bio najbolji kod pobjednika. U Los Angeles putuju bez Danilla Gallinarija, a nastupi Rudya Fernandeza (leða) i Nenea (peta) su pod velikim upitnikom. Stanje Lawsonovog zgloba nije sjajno te kako sada stvari stoje najvjerojatnije neæe zaigrati protiv Clippersa.

Los Angeles Clippersi su protiv s ozljedama osakaæenog Denvera veliki favoriti i trebali bi bez veæih problema doæi do pobjede.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE