Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi kod Nuggetsa, Dallas doèekuje Indianu

Trebala bi ovo biti zanimljiva veèer, kao uostalom i svaki petak. Na rasporedu imamo 10 utakmica a veæ od 1 sat nakon ponoæi nas èeka prava borba. Heat ide u goste kod sjajnih Sixersa koji na domaæem parketu redovno nižu pobjede. Malo kasnije æe poèeti dvoboj izmeðu Bostona i New Yorka, repriza utakmice sa prve ovosezonske veèeri. A trebalo bi biti vatreno i na Zapadu. Dallas æe ugostiti jaku Indianu koja je jedna od najugodnijih ekipa sezone a kao šlag na tortu zadnja utakmica veèeri, i to treæa meðusobna ovosezonska, bit æe utakmica izmeðu Nuggetsa i Lakersa.

Toronto Raptors – Washington Wizards  01.00

Svima je oèito kako Toronto (7-16) ne može bez svog najboljeg igraèa Bargnanija. Bez njega su na 1-9 omjeru a bez njega æe biti i veèeras. No imaju sreæe pošto im dolazi jedna od najlošijih gostujuæih ekipa lige. Raptorsi su do sada pokazali puno bolju igru na strani nego kod kuæe i ovo im je prava prilika za iskupiti se pred svojom publikom. Nakon katastrofalnog izleta u Boston i poraza od èak 36 poena razlike trebao bi im se u momèad vratiti Linas Kleiza u domaæem srazu protiv Wizardsa. Washington (4-18) je pružio u zadnjoj utakmici sjajan otpor Orlandu u gostima ali su na kraju morali potpisati poraz. Predvodili su ih Young i Lewis sa 24 odnosno 20 poena a treba spomenuti i katastrofalnu šutersku veèer glavnog im razigravaèa Walla koji je imao 1-12 iz igre ali je makar to nadoknadio s 10 asistencija i 7 skokova. Pittman je ostao bez Blatchea na duže razdoblje pa kombinira sa igraèima oko toga tko bi trebao startati na visokom krilu. U zadnje vrijeme to mjesto je zauzimao Jan Vesely no nakon loših igara vrijeme je nekom drugom povjeriti ga.

Raptorsi makar veèeras mogu biti favoriti protiv nekoga pa im zbog toga dajemo i laganu prednost iako nas ne bi iznenadila niti pobjeda gostiju.

Philadelphia 76ers – Miami Heat  01.00

Sixersi (16-6) su pobjedom nad Bullsima pokazali kako se treba ozbiljno raèunati na njih, a pogotovo na to da æe svima biti tvrd orah na svome parketu. S tom pobjedom, ali i porazom Miamija kod Milwaukeeja su ih dostigli i sada dijele isti omjer pobjeda i poraza. Taj omjer je takoðer puno znaèajniji kada znamo da su ga ostvarili veæinom bez startnog centra Hawesa koji je dosad odigrao samo 12 puta. Sa njim u igri imaju još èvršæu obranu pa je šteta što veèeras izgleda neæe zaigrati. No mogao bi se vratiti mladi rookie Vuèeviæ kojeg Collins isto tako žarko išèekuje jer mu fali visokih igraèa pod košem. Miami je prekinuo niz od 5 pobjeda porazom kod Bucksa u srijedu. Nakon sjajne prve èetvrtine i vodstva od 40-23 i èak 24 Jamesova poena kao da su stali i do kraja utakmice su Bucksi preuzeli glavnu ulogu i dobili ih sa 105-97. James je na kraju ogleda završio s 40 poena, 8 skokova i 5 asistencija ali i sa 7 izgubljenih lopti. Solidnu veèer je imao i Wade s 23 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Spoelstra æe imati i veèeras na raspolaganju sve igraèe pa æe biti zanimljivo pratiti ovaj sraz dviju ekipa od kojih jedna ima sjajnu obranu a druga ubitaèan napad.

Jako nezahvalna utakmica za prognozirat iako Miami ima èak 12 pobjeda u zadnjih 13 susreta protiv Sixersa. Oèekujemo kako æe domaæini pružiti jaki otpor gostima i možda èak i iznenaditi sa pobjedom.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers  01.00

Orlando (13-9) je napokon uhvatio ritam u jednoj utakmici i došao do pobjede, iako dosta teže od oèekivanog pošto su im suparnici bili slabi Wizardsi. Ipak su na kraju slavili 109:103 uz raspoloženu èetvorku (Reddick, Turkoglu, Anderson, Howard). Oni su meðusobno zabili 83 poena i svakako bili najzaslužniji za prekid niza od 4 poraza gdje su imali prosjek od samo 77 zabijenih poena po utakmici. Za veèeras Van Gundy svakako neæe moæi raèunati na Nelsona dok bi se Richardson možda mogao oporaviti i startati na poziciji bek-šutera. Clevelandu nakon dvostrukog okršaja sa Bostonom (1-1) i dalje slijedi jako težak raspored jer nakon Orlanda imaju niz susreta protiv ekipa gdje nikako ne mogu biti favoriti. Ali ako budu i protiv njih pružili igre kao što su u ova dva susreta pružali protiv favoriziranih Celticsa ne bi se smijeli bojati nikoga. Kyrie Irving i Anderson Varejao su kljuèni igraèi ove mlade ekipe. Byron Scott na njima i temelji igru i potpomognuti Jamisonom i èitavim nizom ispodprosjeènih igraèa imaju sasvim zadovoljavajuæi 8-12 omjer. Anthony Parker æe sigurno propustiti Orlando dok su upitni do zadnjeg trena rookie Thompson i Gibson.

Orlando æe svakako htjeti nastaviti pobjeðivati jer su im se sada vodeæe ekipe Istoka pristojno odlijepile. Cavaliersi su ipak autsajderi u ovom ogledu i Orlando bi to trebao dobiti.

New Jersey Nets – Minnesota Timberwolves  01.30

Netsi (8-15) se polako vraæaju u život i zahvaljujuæi lošoj konkurenciji na Istoku još uvijek imaju realne šanse dohvatiti zadnju poziciju za doigravanje. U zadnjih pet susreta imaju tri pobjede i u svih tih pet susreta kao najbolji strijelac i asistent ekipe je bio Deron Williams. U srijedu su dobili Pistonse i to dosta teže od oèekivanog na svome parketu 99:96. Williams je zabio 26 poena i imao 9 asistencija a veliku ulogu je odradio i Kris Humphries s 18 koševa, 8 skokova i 5 asistencija. Ekipi se prikljuèio prošlogodišnji igraè Chicago Bullsa Keith Bogans koji bi trebao pomoæi zbog toga što Netsi muku muèe sa ozljeðenim igraèima. Trenutno je èak 7 imena na popisu ozlijeðenih a za veèerašnji dvoboj možda se prikljuèe samo Morrow i Petro. Zato Minnesota (10-12) dolazi sa realnom šansom u goste. Prekjuèer su izgubili na svome parketu od jakih Pacersa 109:99 gdje nikako nisu mogli uštopati njihovog najboljeg strijelca. Kevin Love je imao još jednu zadovoljavajuæu predstavu (21 poen, 17 skokova) a bio je dobar i Pekoviæ (13 poena, 12 skokova) koji sve bolje igra. Adelman nema problema sa ozlijeðenim igraèima tako da dolazi miran sa svojom ekipom u goste. Bit æe to i zanimljiv okršaj mladog Rubija s jednim od najboljih playmakera lige zadnjih par sezona.

Iako æe Netsi igrati pred svojom publikom dajemo sitnu prednost gostima koji su kompletni i kao takvi bolji u puno segmenata igre.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks  01.30

Pistonsi su sad na veæem podužem nizu od èak sedam uzastopnih poraza. Iako su u zadnjoj utakmici bili blizu protiv Netsa svejedno se piše samo poraz tako da im to nije nikakva utjeha. Prave društvo Wizardsima i Bobcatsima na tablici omjera što nikako ne može biti ohrabrujuæi podatak. Veæ su dva puta ove sezone igrali protiv Bucksa i oba puta su ih ovi na dosta lagan naèin porazili. I veèeras æe Franku biti upitna veæ svima poznata tri igraèa pa æe sve pasti na leða Monroea, Stuckeya i Princea. Gosti dolaze ohrabreni nakon još jedne pobjede protiv jakog Miamija 105:97 i to im je bila treæa u nizu nakon poraza 27.01 u Chicagu. Jennings je još jednom bio jako uèinkovit s 31 poenom i 8 asistencija a imao je i 4 ukradene lopte. Iako im fali Bogut Bucksi u zadnje vrijeme igraju sjajno i iz posljednjih 8 susreta imaju 6 pobjeda. Boguta neæe biti ni veèeras no izgleda kako im ne fali previše a i Detroit nije ekipa koja je jaka pod košem.

Prednost dajemo gostima iz razloga što su u dobroj formi a veæ i imaju dvije ovosezonske pobjede nad Detroitom.

Boston Celtics  – New York Knicks  02.00

Uz dvoboj Denvera i Lakersa ovo æe biti poslastica veèeri, iako æe Boston (11-10) vjerojatno biti bez Rajona Ronda koji se još nije potpuno oporavio od ozljede. U srijedu su igraèi Boston Celticsa imali malo jaèi trening protiv ekipe Toronto Raptorsa. Utakmica je završila 100:64 za domaæine. Svih 13 igraèa Bostona je ušlo u igru, a od njih se samo Chris Wilcox nije upisao u strijelce.  Najuèinkovitiji je bio Paul Pierce sa 17, dok su Ray Allen i Brandon Bass zabili svaki po 12 koševa.  Noæas su New York Knicksi (8-14) kod kuæe igrali protiv Chicago Bullsa i izgubili su 102:105. Gosti su vodili veæim dijelom utakmice, ali se u zadnju èetvrtinu ušlo samo sa +2  za njih (75:77). Amare Stoudemire s 34 i Carmelo Anthony s 26 koševa nisu dali gostima da se odvoje na veæu razliku. No tad se ukazao Derrick Rose (32 koša) koji je u zadnjoj èetvrtini zabio 17 koševa i pokazao  zašto je prošle sezone bio MVP.

Prednost dajemo domaæinima koji u svom TD Gardenu mogu dobiti svakoga. New York previše oscilira i ne pruža partije kakve se od takve ekipe oèekuju.

Houston Rockets  – Phoenix Suns  02.00

Houston Rocketsi (12-10) su u gostima kod San Antonio Spursa imali i +19, no na kraju su u teksaškom derbiju kao pobjednici izašli domaæini rezultatom 99:91. U drugom dijelu obrana Houstona nije bila na zadovoljavajuæem nivou te su primili 60 koševa (60:39). Najraspoloženiji u redovima Houston Rocketsa je bio Kevin Martin sa 29 koševa. Phoenix Sunsi (8-13) su zadnju utakmicu u gostima dobili New Orleans Hornetse sa 120:103. Iako su domaæini u prvom poluvremenu imali i dvoznamenkastu prednost, u nastavku utakmice je na terenu postojala samo jedna momèad, ona Phoenix Sunsa. Veteran Steve Nash je odigrao maestralno i podsjetio nas na njegove stare dane. Upisao je 30 koševa (13/16 šut) i imao 10 asistencija te bio glavna prevaga u pobjedi. Obje momèadi nemaju probleme sa izostancima te spremne doèekuju današnji dvoboj.

Favoriti su Houston Rocketsi koji su dosad u svojoj dvorani (9-3) pružali dobre partije, dok gosti nemaju neku konstantu i ove sezone su gubili i od mnogo slabijih momèadi nego što je Houston. Možemo oèekivati brzu košarku i dosta koševa.

Oklahoma Thunder  – Memphis Grizzlies  02.00

Sa samo 8 igraèa Oklahoma (17-4) je upisala pobjedu 95:86 kod prošlogodišnjih NBA prvaka Dallas Mavericksa. Presudna je bila treæa èetvrtina koju su dobili sa 22:14 i stvorili su prednost pred odluèujuæu.  Najbolji su po obièaju bili Russell Westbrook s 33 i Kevin Durant s 23 koša. Važan faktor u pobjedi  Oklahome je bio i Dirk Nowitzki koji je zabio 8 koševa uz katastrofalan šut 2/15. Tako su gosti došli do 2-1 omjera u meðusobnim susretima ove sezone i barem se malo osvetili za prošlogodišnji poraz u finalu Zapada. Memphis Grizzliesi  (12-10) su noæas u gostima pobjedili favorizirane Atlanta Hawkse sa 96:77. Imali su i prednost od 30 koševa, no pred kraj su se malo opustili i Atlanta je malo ublažila poraz. Od pet dvoznamenkastih igraèa najbolji je bio Rudy Gay s 21 košem.

Oklahoma bi trebala bez veæih problema upisati novu pobjedu, a gosti sigurno neæe biti svježi jer æe im ovo biti 4 utakmica u 5 dana.

Dallas Mavericks  – Indiana Pacers  02.30

U treæem dvoboju s Oklahomom, Dallas Mavericksi (14-9) su drugi put bili slabija momèad. Gosti iz Oklahome su slavili 95:86. Tako su malo pokvarili omjeru u svojoj dvorani u kojoj su pobijedili 9, a izgubili 4 utakmice. Trener Rick Carlisle je bio toliko iznerviran igrom svoje momèadi i nekim sudaèkim odlukama da je šutnuo loptu koja je nažalost pogodila neko dijete zbog èega je odmah iskljuèen. Jason Terry je bio najbolji kod aktualnih prvaka s 25 poena, a Marion i Wright dodali su svaki po 12 koševa.  Indiana Pacersi (15-6) su zadnje gostovali kod Minnesota Timberwolvesa i upisali pobjedu 109:99. Obrana je ostavila Minnesotu na 37 posto šuta iz igre. Danny Granger je zabio 36 koševa i dodao 7 skokova, a dobar uèinak je imao i Darren Collinson s 20 koševa i 9 asistencija.

Malu prednost dajemo domaæim Dallas Mavericksima, no gosti ove sezone imaju par velikih skalpova (Boston, Chicago) te je ovo vrlo nezgodna utakmica za prognoziranje. Možemo oèekivati tvrdu utakmicu sa jakim obranama.

Denver Nuggets  – Los Angeles Lakers  04.30

Noæas su Denver Nuggetsi (15-7) slavili kod Los Angeles Clippersa  sa 112:91. Gosti su  bili bolji u svakom segmentu igre. Gaðali su 53% iz igre, imali 12 pogoðenih trica, te bili mirni kod izvoðenja slobodnih bacanja 22/25. Danilo Gallinari s 21 košem je bio najbolji strijelac gostiju, a  dobar je  bio i Ty Lawson s 18 postignutih koševa. Igraèi Denvera se nisu pretjerano potrošili i s dovoljnim rezervama snage doèekuju Los Angeles Lakerse (13-9). Oni su zadnju utakmicu ugostili slabe Charlotte Bobcatse i dobili ih sa 106:73. Od svih igraèa samo se Luke Walton nije upisao u strijelce koje je predvodio Kobe Bryant s 24 koša. Osim ozljeðenog Steve Blakea gosti nemaju veæih problema s ozljedama.

Ove momèadi su ove sezone igrale dvaput i obje utakmice su dobili domaæini istih. I danas dajemo prednost domaæinima koji kod kuæe igraju vrlo dobro, dok gosti iz Los Angelesa ove sezone u gostima igraju  loše (2-7).

Latest Posts

NE PROPUSTITE