Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi mijenjaju napadačku strategiju

Nakon razočaravajuće prošle sezone, novi trener Lakersa Byron Scott je očito odlučio stati na kraj svemu onome što bi ovu momčad moglo nastaviti povezivati s njom. Tako je većinu training campa posvetio obrani i stjecanju kondicije, a u jučerašnjem razgovoru s novinarima je dao jasne naznake onoga što očekuje u napadačkom dijelu.

Naš plan je što više napadati koš i dolaziti do reketa“,  izjavio je Scott. „Sviđa mi se statistički podatak da smo šutnuli samo 10 trica u prvoj predsezonskoj utakmici. Ako nastavimo šutirati između 10 i 15 po utakmici, smatram da će to biti dobra mješavina između napadanja obruča i šutiranja dalekometnih pokušaja.“

Prošle sezone je momčad koju je vodio Mike D’Antoni bila u vrhu lige sa 24,8 pokušaja za tri poena po utakmici, međutim, imala je i dosta visok postotak ubačenih pokušaja (38,1%) te su zauzeli treće mjesto lige po uspješnosti iza linije 7,24. Većina igrača te momčadi je zadržana i ove sezone (Nick Young – 39%, Wesley Johnson – 37%, Xavier Henry – 35%) te bi uz povratak Kobea Bryanta i Stevea Nasha, kao i uz pridošlice Jeremyja Lina i Waynea Ellingtona trebali biti jedna sasvim solidna šuterska momčad.

Jasno je da Scott ne želi imati ništa s prošlom sezonom te ne želi da Lakersi u napadu bezglavo šutiraju trice jer će time ujedno i smanjiti mogućnosti kontranapada protivničke ekipe što je za Jezerčane zbog njihove lošetranzicijske obrane izuzetno bitno. No momčad bi isto tako riskirala kvalitetan spacing i dovela do gužve u reketu na što će se kvalitetnije obrane lako prilagoditi.

Ostaje nam za vidjeti je li Scott mislio ozbiljno ili je ovom izjavom u ovoj fazi priprema jednostavno pokušao usmjeriti fokus momčadi na prodore prema košu kako se ne bi, već ovako rano, počeli previše oslanjati na šuteve za tri poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE