Monday, May 13, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi na teškom gostovanju kod Oklahome, Sixersi dočekuju Celticse

Gotovo sve NBA momčadi će večeras biti u akciji. 24 ekipe će u 12 utakmica međusobno odmjeriti snage, a svakako će najzanimljivija utakmica biti ona između Oklahoma City Thundera i Los Angeles Lakersa.

Philadelphia 76ers (10-8) – Boston Celtics (10-8)  01.00

Drugi puta ove sezone snage će odmjeriti rivali iz Atlantic divizije, Philadelphia 76ers i Boston Celtics. U prvoj utakmici igranoj u TD Gardenu bolji su bili Sixersi rezultatom 106:100. Najzaslužniji za pobjedu Sixersa bilo je Jrue Holiday, koji ove sezone briljira i koji je vođa ovog tima Sixersa u odsustvu Andrewa Bynuma. Utakmicu protiv Bostona je završio s 21 poenom i 14 asistencija, odličnu podršku pružio mu je Evan Turner, s 25 poena i 11 skokova. Najbolji u redovima Bostona bio je Rajon Rondo s 14 poena i čak 20 asistencija. Philadelphia u ovaj susret ulazi poslije poraza od Minnesote na svom parketu, “Vukovi” su bili bolji sa 105:88, a ključni segment je bio šut iz igre, Wolvesi su šutali odličnih 52%, a Sixersi samo 42%. U porazu se najviše istakao Evan Turner s 19 poena. I Boston je zadnju utakmicu igrao protiv Minnesote, ali su bili uspješniji, te na krilima Kevina Garnetta i Rajona Ronda upisali pobjedu. Obojica su susret završili s double-double učinkom, Garnett je imao 18 poena i 10 skokova, dok je Rondo pridodao 17 poena uz 11 asistencija. Treba naglasiti da već sutra ova dva rivala igraju treću ovosezonsku utakmicu, a domaćini će biti Celticsi.

Teška utakmica za prognozu, malu prednost ćemo dati Sixersima, zbog domaćeg terena.

Indiana Pacers  (10-9) – Denver Nuggets (9-10)  01.00

Indiana Pacersi večeras traže treću uzastopnu pobjedu, što bi im bio najbolji niz ove sezone. U veoma dobroj formi dočekuju goste iz Colorada, u zadnjih pet utakmica slavili su četiri puta. U zadnjoj utakmici su bili bolji od Portlanda na svom terenu, rezultatom 99:92, a još jednu odličnu utakmicu je odigrao Paul George, koji igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme. U pobjedi protiv Blazersa, George je upisao 22 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a istakli su se još i David West s double-double učinkom od 16 poena 10 skokova, te George Hill s 18 poena. Denver Nuggetsi su svoju gostujuću turneju počeli porazom kod Atlanta Hawksa. U veoma izjednačenoj utakmici Hawksi su izašli kao pobjednici rezultatom 108:104. Nuggetsima nije pomogla niti najbolja partija Tya Lawsona ove sezone kada je ubacio 32 poena, te je dodao 7 asistencija. Osim njega jedino je bio raspoložen Corey Brewer, koji je utakmicu počeo sa klupe, te je za 25 minuta na parketu upisao 19 poena. Iguodala i Faried su u potpunosti podbacili, obojica su upisala samo 5 poena, i večeras će trebati mnogo bolje odigrati, da bi Nuggetsi uspjeli slaviti pobjedu.

Indiana je blagi favorit u ovoj utakmici i mi ćemo im dati prednost jer su boljoj formi od Nuggetsa, koji su upisali četiri poraza u posljednjih pet utakmica.

Brooklyn Nets (11-6) – Golden State Warriors (11-7)  01.30

Brooklyn Netsi u ovaj susret ulaze nakon dvije izuzetno teške i naporne utakmice, a iz obje su izašli kao gubitnici. Prvo su poraženi od Miamija, na gostovanju sa 102:89, a potom i od Oklahome na svom terenu sa 117:111, a treba istaknuti da su obje utakmice igrali bez svog prvog centra i ponajboljeg igrača Brooka Lopeza, koji bi se večeras trebao vratiti u sastav. U njegovom izostanku, u poraz od Oklahome, najbolji su bili Deron Williams s 33 poena i 7 asistencija, te igrač koji je zauzeo Lopezovo mjesto u prvoj petorci, Andray Blatche koji je upisao 19 poena i 11 skokova. Warriorsi igraju solidno ove sezone, te se s pravom mogu nadati mjestu koje vodi u playoff. Također su i u solidnoj formi, u zadnjih pet utakmica slavili su četiri puta. Zadnjih svoj susret Warriorsi su odigrali na gostovanju kod Detroit Pistonsa, te slavili pobjedu 104:97. Stephen Curry s 22 poena i 10 skokova, te David Lee s 20 poena i 11 skokova, bili su najbolji u toj pobjedi, ali ključne su bile trice Klaya Thompsona u trećoj četvrtini, ubacio ih je pet, a susret je završio s 27 poena. Pobjedom protiv Pistonsa Warriorsi su započeli svoju gostujuću turneju.

Brooklyn je favorit u ovoj utakmici, te bi trebali slaviti pobjedu.

Atlanta Hawks (10-5) – Washington Wizards (2-13) 01.30

Hawksi će večeras dočekati najgoru momčad lige u svojoj Philips Areni nakon što su pobijedili u 7 od posljednjih 8 utakmica. U srijedu su igrali protiv Denvera i izvukli su pobjedu rezultatom 108:104 uz 25 koševa i 12 skokova Ala Horforda i 16 koševa i 13 skokova Josha Smitha. Hawksi su u toj utakmici igrali bez Kyle Korvera koji je u posljednjoj utakmici ovih dviju momčadi zabio pobjedničku tricu 1.9 sekundi prije kraja utakmice. Njegov povratak večeras je i dalje pod upitnikom, ali postoji šansa da zaigra večeras. S druge strane, iako su najgora momčad lige, Wizardsi u utakmicu ulaze nakon iznenađujuće pobjede nad Miami Heatom rezultatom 105:101. Nakon najgoreg starta u povijesti ekipe i 12 poraza za redom, Washington je pobijedio u dvije od posljednje tri utakmice. no ono što je važno za naglasiti je činjenica da su te obje pobjede bile kod kuće, dok im je omjer izvan glavnog grada SAD-a mizernih 0-7.  Ako to žele promijeniti Jordan Crawford će morati nastaviti igrati na visokoj razini kao i posljednje 4 utakmice u kojima ima prosjek od oko 19 koševa po utakmici.

Iako su porazili aktualne prvake, mislimo da Wizardsi još nisu spremni da uhvate pobjednički ritam, pa lagana prednost ide Hawksima.

Detroit Pistons (6-14) – Chicago Bulls (9-8) 01.30

Pistonsi su u srijedu prekinuli niz od 5 pobjeda kod kuće za redom porazom od Golden State Warriorsa rezultatom 104:97. Problem je bila obrana koja je u trećoj četvrtini dopustila Warriorsima da zabije 39 poena, a bekovski duo, Brandon Knight i Kyle Singler, je zabio tek 7 poena. Potrebna će im biti dobra igra Grega Monroea koji ove sezone ima prosjek od oko 15 koševa i nešto manje od 10 skokova po utakmici. Jedna od najvećih vijesti ovog tjedna je mogućnost ranijeg povratka Derricka Rosea koji se oporavlja od ozljede koljena. Bez njega ulogu vođa momčadi su preuzeli Luol Deng i Joakim Noah. Noah je glavi obrambeni igrač Bullsa, te uz 13 koševa ima i prosjek od 10.1 skokova, 2.2 blokade i 1.4 ukradene lopte po utakmici., dok je Deng na prosjeku od 18.2 koševa. Bullsi su u posljednjoj utakmici pobijedili Cleveland u gostima rezultatom 95:85.

Bullsi su kvalitetnija momčad i favoriti su večeras.

New Orleans Hornets (5-12) – Memphis Grizzlies (13-3) 02.00

Susret posljednje i prve ekipe Zapada. Hornetsima je mlada nada Anthony Davis još van pogona što je za njih velik hendikep. Također im ne igra Eric Gordon. Prošlu utakmicu su im u gostima bili Lakersi koji su ih porazili 103:87. Odličnu je utakmicu odigrao Ryan Anderson (31 poen i 9 skokova), a dobar je bio i Greivis Vasquez koji je upisao 16 poena, 9 asistencija i 5 skokova. Trener Williams je rekao da su igrali jako lošu obranu te da nije zadovoljan tim dijelom igre. Grizzliesi su pokazali odlične rezultate do sada. Jedan od najboljih do sada je bio Zach Randolph koji je u prošloj utakmici, u kojoj su pobijedili Sunse nakon produžetaka (108:98), upisao double-double (38 poena i 22 skoka). Imali su jako lošu realizaciju šuta za tri poena (21%).

Ogromnu prednost dajemo Memphisu jer su kvalitetniji, te mislimo da im Hornetsi neće praviti puno problema.

Minnesota Timberwolves (8-9) – Cleveland Cavaliers (4-15) 02.00

Minnesota ima velikih problema sa ozljedama od početka sezone. Danas ne bi trebali nastupit Rubio, Roy, Budinger i Kirilenko. Love još nije uhvatio šutersku formu i trenutno je na 36% šuta, a trice su na 20%. U srijedu su bili poraženi na gostujućem parketu kod Bostona rezultatom 104:94. Odlično su se držali u prvom poluvremenu kojeg su završili sa prednošću od 51:48. Utakmicu su izgubili zbog katastrofalnog izvođenja slobodnih bacanja od samo 46%. Najbolji igrač im je bio Love sa 19 poena, 13 skokova i 4 asista. Cavsima i dalje nema Irvinga i možda Waitersa. U lošoj su seriji i imaju 3 poraza za redom, zadnji od Bullsa koji su ih već u prvoj četvrtini ostavili na -16. Cavsi su se pokušali vratiti u utakmicu, ali imali su malo raspoloženih igrača Minnesota. Dobro su reagirali igrači sa klupe koji su ih održavali u minimalnom zaostatku. Predvodili su ih Sloan sa 14 poena i Miles sa 10 poena. Šuterski je potpuno podbacio njihov najbolji igrač Varejao koji je upisao 11 poena (šut 4/16) i 15 skokova.

Prednost dajemo Minnesoti koja je puno kvalitetnija i bilo bi veliko iznenađenje kada ne bi uspjeli upisati pobjedu večeras.

Milwaukee Bucks (8-9) – Charlotte Bobcats (7-10) 02.30

Bucksi dočekuju Bobcatse nakon dva uzastopna poraza u gostima od Hornetsa i Spursa. Imaju velikih problema sa napadom jer nakon prvih 8 utakmica zabijali su 101 poen u prosjeku, a sada samo 92 poena. Problem im predstavlja ozljeda Dunleavya koji je upitan za večerašnji nastup. Protiv Spursa su odlično otvorili utakmicu te su na poluvremenu vodili 58:52 da bi na kraju bili poraženi 110:99. Dva glavna igrača Ellis-Jennings kombinirano su šutirali 10/34, što je bio glavni uzrok poraza. Ellis se iskupio sa dobrom all round statistikom je osim 21 poena pridodao 11 asista i 7 skokova, te je završio utakmicu sa nula izgubljenih lopti. Sa klupe je napokon odlično reagirao Ilyasova te pridodao 17 poena i 5 skokova. Ove sezone su već igrali protiv Bobcatsa i poraženi su 102:98 u kojoj je Ellis zabio fenomenalnih 31 poen, dok je s druge strane Sessions zabio 23 poena, Walker 19 i Mullens 19 poena. Bobcatsi su u katastrofalnoj seriji od 5 poraza u nizu, a zadnji protiv Knicksa je bio posebno bolan jer je Smith zabio za pobjedu s istekom vremena. Kod Bobcatsa su odlično odigrali Walker sa 25 poena i 11 asista, Gordon 17 poena i povratnik Henderson 18 poena i 6 skokova.
Utakmica će biti zanimljiva i prednost ipak dajemo Bucksima zbog domaćeg parketa.

San Antonio Spurs (15-4) – Houston Rockets (9-8) 02.30

Spursi imaju velikih problema sa ozljedama i večeras neće nastupiti Green, Jackson, Leonard i možda Mills, s toga Diaw mora startati na poziciji niskog krila. Bez obzira na sve probleme i dalje igraju odlično. Posljednju utakmicu protiv Bucksa su apsolvirali bez problema nakon zaostatka u prvom poluvremenu. Odlično su odigrali Duncan sa 17 poena i 10 skokova za 27 minuta, Parker sa 22 poena i 10 asista, Neal sa 22 poena i 6 skokova, te sa klupe Splitter sa 15 poena i uvijek raspoloženi all round majstor Ginobili sa 11 poena, 4 skoka i 6 asista. Houston je također u pozitivnoj seriji od dvije važne pobjede protiv Jazza i Lakersa koje su ostvarili na domaćem parketu. Protiv Lakersa su napravili preokret u zadnjoj četvrtini u koju su ušli as -10. Fenomenalno su odigrali igrači sa klupe koje su predvodili Smith sa 21 poenom i 9 skokova, Delfino sa 15 poena i Douglas sa 22 poena, te treba napomenuti odličnu all round igru Hardena sa 15 poena, 10 skokova i 6 asista. Manje ozljede imaju Harden, Asik i Parsons.
Prednost dajemo Spursima jer Rocketsi igraju izrazito loše u gostima.

Utah Jazz (10-10)  – Toronto Raptors (4-15)  03.00

Utah Jazz je niz od tri uzastopna poraza prekinuo domaćom pobjedom protiv Orlando Magica 87:81. Utakmica je od početka bila jednosmjerna i Utah je na odmoru imao plus 11. U nastavku utakmice su samo održavali prednost i gosti se nisu uspjeli vratiti u utakmicu. Tornjevi pod košem Al Jefferson i Paul Millsap zabili su gotovo trećinu koševa domaćina. Jefferson 31, a Millsap 22 koša. Večeras ih očekuje još lakši protivnik s kojim su nedavno odigrali vrlo zanimljivu utakmicu sa tri produžetka. Toronto Raptorsi u zadnjih osam utakmica imaju samo jednu  pobjedu i nalaze se na začelju Istoka. U srijedu su ih porazili Sacramento Kingsi rezultatom 107:100. Iako su u susret krenuli solidno, kako je utakmica odmicala tako su domaćini bili sve nadmoćniji. Kyle Lowry je sa 34 koša bio svjetla točka u porazu.

Utah je kod kuće vrlo uvjerljiv i teško će Kanađani do pozitivnog rezultata.

Oklahoma Thunder City  (15-4) – Los Angeles Lakers (9-10)  03.30

Najveća poslastica večeri će se odigrati u Cheesepeake Areni gdje će se sastati jedni od kandidata za naslov, iako Lakersi tu titulu zasad neopravdavaju. Oklahoma je u nizu od šest pobjeda, a zadnja je ostvarena na teškom gostovanju kod Brooklyn Netsa 117:111. Iako je Oklahoma imala 16 koševa prednosti 15 minuta prije kraja domaćini su se uspjeli vratiti u igru, no snage za totalni preokret nisu imali. Kevin Durant sa 32 koša i Russell Westbrook sa svojih 25 bili su najzaslužniji za slavlje Thundera. Danas im u goste dolaze veliki rivali koji su u vidljivoj krizi i zasigurno ih žele dokrajčiti jednim porazom, no Lakerse ne treba tako lako otpisivati. Kobe Bryant niže rekorde, a Lakersi poraze. Tako bi se nekako mogla opisati trenutna situacija u momčad iz Los Angelesa. Čini se da je Bryantu važnije zabiti 30-ak koševa nego se žrtvovati za momčad, no vrijeme će pokazati da li je spreman na to. Dwigth Howard igra solidno, ali ga izvađanje slobodnih bacanja doslovce uništava i tako Lakerse stavlja u podređenu poziciju tijekom završnica utakmica koje redovito gube. Zadnju utakmicu nisu izgubili jer su  ipak gostovali kod jedne od slabijih momčadi Zapada. Pobijedili su New Orleans Hornetse 104:87, a Kobe Bryant je postigao 29 koševa. Večeras će im biti vrlo teško doći do pobjede jer su domaćini dosad mnogo više pokazali i istaknuli se kao jedni od dva,tri najozbiljnija kandidata za naslov.

Prednost dajemo mlađahnoj momčadi Oklahome. Informacija za sve ljubitelje NBA lige, ova utakmica će biti u prijenosu na Sportklubu.

Sacramento Kings (5-12) – Orlando Magic (7-11)  04.00

Sacramento Kingsi usprkos svom talentu koji posjeduju još uvijek čame na dnu Zapadne konferencije. Zadnju su utakmicu pobijedili Toronto Raptorse 107:100.  Svi igrači početne petorke su bili dvoznamenkasti, a najviše su zabili DeMarcus Cousins 25 i Tyreke Evans 23 koša. Večeras ih očekuje otprilike isti protivnik koji im može zadati dosta problema. Orlando Magic je nakon dvije vrlo iznenađujuće pobjede protiv Los Angeles Lakersa i Golden State Warriorsa pokleknuo kod Utah Jazza 87:81. Čini se da ih je turneja po Zapadu malo izmorila, pa su ih Jazzeri potpuno nadigrali u svim segmentima igre. Glen Davis je sa svojim double-double učinkom od 18 koševa i 12 skokova bio najistaknutiji igrač Orlanda u porazu.

Dosta izjednačena utakmica u kojoj malu prednost dajemo domaćim košarkašima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE