Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Lakersi ne smiju izgubiti, Sixersi traže novo poravnanje

Veèeras su takoðer na rasporedu dvije utakmice. U prvoj æemo gledati novo nadmetanje Sixersa i Celticsa u Wells Fargo Centru nakon što ih je Boston demolirao u prethodnom susretu i otišao na 2-1 prednost. Nakon njih serija izmeðu Lakersa i Oklahome se seli u Staples Centar gdje domaæini moraju jurišati od samog poèetka na pobjedu jer bi sluèajnim porazom vjerojatno pokopali i zadnju nadu u prolaz dalje.

Philadelphia 76ers – Boston Celtics  (1-2)  02.00

Nakon što su prve dvije utakmice u Bostonu bile odluèivane u zadnjem napadu, u treæoj utakmici neizvjesnosti nije bilo. Gostujuæi Boston Celticsi su slavili sa 107:91. Philadelphija je mogla parirati samo tijekom prve èetvrtine (33:28) , a sve preostalo vrijeme gosti su bili ti koji su diktirali igru. Do odmora je veæ bilo osjetnih 11 razlike za Boston, a kasnije je ta prednost narasla i do +27. Za to su najzaslužniji bili Kevin Garnett sa 27 koševa i 14 skokova, Paul Pierce sa 24 koša i 12 skokova, te Rajon Rondo sa 23 koša i 14 asistencija. Kod poraženih Sixersa najviše se istaknuo Thaddeus Young sa 22 koša, a dobar je bio i Jrue Holiday sa svojih 15 koševa. Danas oèekujemo mnogo jaèi otpor i bolju utakmicu Philadelphije. Ponajprije se oèekuje da Andre Igoudala preuzme više tereta na svoja leða te u napadaèkom dijelu više sudjeluje nego što je to bio sluèaj u prošloj utakmici.

Mišljenja smo da æe ovo biti slièna utakmica prvim dvijema koje su odigrane u TD Gardenu, a malu prednost dajemo gostujuæim Boston Celticsima koji su odigrali mnogo više ovakvih utakmica, a to bi moglo biti presudno u ovom trenutku.

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder  (0-2) 04.30

Lakersi u ova dva dana mogu okonèati sezonu i zato im je veèerašnja pobjeda od iznimne važnosti. Nakon što su u zadnje dvije minute prošle utakmice prokockali 7 poena prednosti i na kraju upisali drugi poraz više nemaju što èekati. Ipak nakon razoèaravajuæe prve utakmice u drugoj su pokazali da mogu parirati mladim Thunderima i vratili kakvu-takvu nadu Mike Brownu i svojim navijaèima. Andrew Bynum i Pau Gasol su odigrali na razini što u obrani što u napadu i odmah se osjatila razlika u igri Jezerèana. Još kada bi našli naèina zaustaviti Duranta i Hardena to bi za njih bio najveæi dobitak. No u svojoj ekipi nemaju takvu klasu i zato su u ogromnom zaostatku. Sada im slijede dvije utakmice na domaæem parketu gdje su ove sezone sjajni pa æe Oklahoma imati puno više problema. Scott Brooks je toga svjestan i zato poziva na opreznost jer njegovi mladiæi nemaju baš previše iskustva i osim Perkinsa i Fishera se sa tom vrlinom malo tko može pohvaliti u ekipi.

Nakon sedme utakmice sa Denverom Lakersima je ovo najbitnija utakmica sezone i moraju pobjediti kako bi ostali u igri za finale Zapadne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE