Lakersi nisu htjeli desetkovati ekipu radi Georgea

Iako Paul George ovog trade deadlinea nije promijenio momčad, neke stvari ipak su drukčije. Za početak, znamo njegove preferencije, a to su ostanak u Pacersima ako momčad bude contender ili prelazak u Los Angeles Lakerse na ljeto 2018. godine

Ovakva je situacija s Georgeom: razjasnio je da ako ne ostaje u Indiani, ide doma u Los Angeles“, rekao je Adrian Wojnarowski. „Odrastao je u južnoj Kaliforniji, veliki je ljubitelj Kobeja Bryanta dok mu otac obožava Magica Johnsona, koji je sad u upravi Lakersa.“

Magic je uputio poziv Larryju Birdu vezano za njegovog two-way superstara, ali Jezeraši su odlučili zadržati mladu jezgru s obzirom na to da bi zvijezdu Pacersa ionako na jednostavniji način mogli ugrabiti dogodine, a u slučaju da se dogodio taj blockbuster trade, četverostruki All-Star ionako ne bi imao nijednog kvalitetnog suigrača u Gradu Anđela.

Ako George ne ispuni uvjete za super-maksimalni ugovor, Pacersi mu mogu ponuditi petogodišnji ugovor za 180 milijuna dolara, dok će ostale NBA franšize na stol bacati ponude u trajanju od 4 sezone na 132 milijuna dolara.

Uz Lakerse, zainteresirani za dovođenje 26-godišnje zvijezde bili su i Nuggetsi koji imaju brojne mlade igrače, ali su odustali nakon što su shvatili da PG-13 nije zainteresiran za dugotrajni ostanak u Coloradu.