Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi opet bez Zupca, Netsi i Wolvesi upisali pobjede

U nedjelju navečer odigrane su tri utakmice NBA lige. LA Lakersi, bez Ivice Zupca u sastavu, poraženi su od New Orleans Pelicansa, Brooklyn je slavio protiv Atlante, dok je Minnesota u posljednjoj sekundi odnijela pobjedu protiv Oklahome City.

LA Lakers – New Orleans Pelicans 92:102

Lakersi su loše otvorili domaću utakmicu protiv Pelicansa, koji su nakon prvih 12 minuta već imali dvoznamenkastu prednost (22:34). Prednost su držali kroz gotovo cijelu utakmicu, a u nekoliko navrata imali su i preko 20 koševa viška. Sredinom posljednje dionice momčad Lukea Waltona uspjela je sustići Pelikane i preuzeti vodstvo, no ubrzo su opet pali u igri te su na kraju upisali novi poraz, drugi ove sezone. Ivica Zubac opet nije dobio priliku zaigrati te još uvijek čeka na prvi službeni nastup ove sezone.

Kod New Orleansa se najviše istaknuo DeMarcus Cousins, koji je zamalo upisao triple-double učinak s 22 poena, 11 skokova i osam dodavanja, a izvrstan je bio i Anthony Davis s 27 koševa, 17 skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade. S 19 ubačaja dobar je bio i E’Twaun Moore. Kod Lakersa je prednjačio Jordan Clarkson s 24 poena, a po 20 koševa ubacili su Kyle KuzmaKentavious Caldwell-Pope.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 116:104

Momčad Brooklyn Netsa svladala je Atlanta Hawkse za drugu pobjedu u nizu, čime su po prvi puta nakon studenog 2014. godine došli do pozitivnog omjera pobjeda i poraza. Na početku utakmice gosti su bili bolji te su držali blagu prednost, no sredinom druge četvrtine Netsi preuzimaju vodstvo i na prednost odlaze s tri poena prednosti (56:53). U drugome dijelu domaćini povećavaju vodstvo i dolaze do maksimalnih plus 16, ali Hawksi se ne predaju i nekoliko minuta prije kraja utakmice dolaze u potpuni egal – 99:99. Više od toga nisu mogli napraviti, pa su raspoloženi Netsi upisali uvjerljivu pobjedu.

U redovima Brooklyna prednjačio je Allen Crabbe s 20 ubačaja, a pratio ga je DeMaree Carroll sa 17 poena. Odličan je također bio i D’Angelo Russell sa 16 poena, osam skokova i deset asistencija. Kod Hawksa je najbolji bio Marco Belinelli s 19 ubačaja, dok je Dennis Schroder uz 17 koševa upisao i osam dodavanja.

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 113:115

Oklahoma se nije najbolje predstavila protiv pojačane Minnesote, koja je bila u prednosti veći dio susreta. Nakon nekoliko promjena u vodstvu na početku dvoboja, Wolvesi su preuzeli kontrolu i održavali vodstvo do pred kraj utakmice. Tada su domaćini ipak dodali gas te su sustigli suparnike, a pet sekundi prije isteka vremena Carmelo Anthony je zabio tricu za vodstvo 113:112. Ali, tada se ukazao Andrew Wiggins, koji je povukao loptu preko centra i sa zvukom sirene pogodio tricu s 11 metara te tako donio pobjedu svojoj ekipi.

Wiggins je bio najbolji strijelac Timberwolvesa zajedno s Karl-Anthonyjem Townsom, obojica su ubacila po 27 koševa, a mladi centar je uhvatio i 12 skokova. Odličan je bio i Jeff Teague s 19 poena i devet dodavanja. Kod Thundera je prednjačio Russell Westbrook s 31 poenom i deset asistencija, dok je Carmelo Anthony ubacio 23 koša.

Latest Posts

NE PROPUSTITE