Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi osigurali doigravanje, važna pobjeda Phoenixa

Los Angeles Lakersi su u petak naveèer osigurali nastup u doigravanju, nakon što su na svom parketu sa 103:97 pobijedili goste iz Denvera. I opet su igrali bez svog najboljeg igraèa, Kobea Bryanta.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrew Bynum (30)
  • Asistencije: Rajon Rondo (12)
  • Skokovi: Marcus Camby (18)
  • Ukradene lopte: John Wall (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (7)

Èetvrtu utakmicu zaredom je Kobe u odijelu sjedio na klupi Lakersa, ali je opet odlièno njegovu rolu voðe na parketu preuzeo Andrew Bynum. Ponajbolji centar lige je srušio Denverovu obranu s 30 poena i osam skokova, ali je dobio itekako dobru pomoæ ponajprije od Matta Barnesa, èovjeka s klupe, koji je ubacio 24 poena uz deset skokova. Time su Lakersi uèvrstili svoje treæe mjesto na Zapadu.

Doigravanje je u petak osigurala i Indiana. Na domaæem parketu je pobijeðen Cleveland sa 102:83, a makar je Indiana izgradila ove sezone imidž obrambene momèadi, na èijim se utakmicama generalno postiže malo poena, ovo je bilo osmi put, u posljednjih devet utakmica, da je Indiana otišla preko 100 ubaèenih poena. Prvo je ime ogleda, dakako, bio Danny Granger s 18 poena, èetiri skoka i tri asistencije.

Vrlo važnu pobjedu u nastojanjima da se domogne doigravanje je ostvario Phoenix. I to u direktnom duelu. Pobijedila je momèad iz Arizone Houston u gostima 112:105, a kao i obièno ove sezone Phoenix je do pobjede vodio sjajni dvojac Steve Nash (18 poena i 10 asistencija) i Marcin Gortat (20 poena i 15 skokova).

Jedan korak bliže doigravanju su napravili aktualni prvaci lige, košarkaši Dallasa. Komotno su u gostima pobijedili Portland 97:94. Premda je završilo sa samo +3 treba reæi da su gosti cijelo vrijeme pobjedu imali duboko u džepu. Tijekom treæe èetvrtine su imali +24, a samo šest minuta prije kraja i šesnaest razlike. Odlièno su odigrali Delonte West, koji je ubacio 21 poen, uz šest skokova i sedam asistencija, te Dirk Nowitzki, koji je ogled završio s 24 poena i devet skokova.

Mizernu su utakmicu odigrali košarkaši Bostona kod Toronta (poraz 84:79). Nakon odliènih partija krajem ožujka i tijekom travnja (izmeðu ostalih dvije pobjede protiv Miamija, te protiv Indiane i Atlante) razoèarali su kod Toronta gdje su imali ukupan šut od 37 posto ili samo 21 posto za tri poena. Ali barem je Rondo ponovno imao više od 10 asistencija, ovoga puta 12, što mu je 20. uzastopna utakmica s dvoznamenkastim brojem dodavanja.

Na kraju su, pola minute prije kraja, gosti èak imali priliku za pobjedu jer su došli na samo -1, no Toronto je ostao miran i zasluženo pobijedio momèad koja je u zadnjih èetrnaest utakmica imala omjer 11-3.

Najveæu pobjedu veèeri ostvario je New York. Sa èak +38 su Knicksi pobijedili Washington (103:65).

Latest Posts

NE PROPUSTITE