Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi otpustili Mikea Browna

Los Angeles Lakersi su, možemo slobodno reæi napokon, otpustili trenera Mikea Browna. Nakon razoèaravajuæeg starta u sezonu (1-4), èelnici Lakersa su odluèili da franšiza oèito ne ide u pravom smjeru s Brownom na klupi te su ga odluèili otpustiti što prije, dok možda ne bude prekasno, iako je ”prekasno” rijeè koja se ne bi smjela upotrebljavati tek na poèetku sezone.

Iako su Lakersi daleko najskuplja momèad lige s gotovo 100 milijuna dolara vrijednih ugovora, trenutno su omjerom najgora ekipa Zapadne konferencije, što ama baš nitko nije oèekivao od kluba koja ima Kobea Bryanta, Dwighta Howarda, Pau Gasola, Metta World Peacea i Stevea Nasha u startnoj petorci. Iako je Nash veæ dvije utakmice izvan rotacije zbog ozljede, dok Howarda još uvijek muèi ozljeda leða, Lakersi su svejedno razoèarali u startu nove, ovoga puta pune NBA sezone.

Oèito je da ni napad “Princeton offense” kojeg je Brown odluèio uvesti nije dao željene rezultate, unatoè èinjenici da nitko nije ni oèekivao savršenstvo odmah u poèetku, dok se ekipa još uigrava na sistem. Novi napad i nije toliki problem – najveæa mana Lakersa je nešto što je, moglo bi se reæi, specijalitet Mike Browna – obrambeni dio je ostao na toliko niskoj razini da su Lakersi pali na 19. mjesto lige po broju primljenih poena (98,8), dok su po defenzivnom rejtingu (broj poena primljen na 100 obrambenih pozicija) još niže, tek 25. momèad lige sa 107,6 primljenih poena.

Ne treba sumnjati da æe Lakersi povratkom Nasha, potpuno zdravim Howardom i uigranošæu doæi do vrha lige, ali sumnje u trenera Browna su itekako opravdane pa možemo reæi da je veæina navijaèa kluba iz Kalifornije itekako sretna ovom odlukom. Koga æe Lakersi dovesti na užarenu klupu još se ne zna, ali kao prva opcija se spominje bivši trener Sunsa i Knicksa Mike D’Antoni.

“Ovo je bila teška i bolna odluka. Mike je bio izuzetno posveæen teškom radu, ali osjetili smo da je ovo najbolja odluka u ovom trenutku i da je ovo u interesu ekipe. Cijenimo Mikeov napor i doprinos te želimo njemu i njegovoj familiji sreæu u buduænosti”, rekao je GM Lakersa Mitch Kupchak.

Dok ne pronaðu novo trenersko ime, Lakerse æe s klupe voditi dosadašnji pomoæni trener Bernie Bickerstaff.

Latest Posts

NE PROPUSTITE