Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi pokušavaju zaustaviti Netse, Knicksi i 76ersi po nove pobjede

Veèeras æe nas tijekom noæi “grijati” samo 3 NBA utakmice, ali sve tri bi trebale biti zanimljive. Ni Philadelphia ni New York neæe imati lagan posao protiv svojih protivnika iako su u ulogama favorita, a najbolji dvoboj dana bit æe onaj posljednji, izmeðu Los Angeles Lakersa i Brooklyn Netsa.

Philadelphia 76ers (6-4) – Toronto Raptors (3-7)   01.00

Nakon poèetnih loših partija kod kuæe Sixersi su upisali dvije pobjede u nizu. Nakon Utah Jazza svladali su i Cleveland Cavalierse sa 86:79. Nakon izjednaèenog prvog dijela u nastavku su ipak otišli na desetak koševa prednosti, ponajprije zahvaljujuæi lošoj partiji najboljeg gostujuæeg igraèa Kyriea Irvinga koji je zabio samo devet koševa. Kod Sixersa se istaknuo Evan Turner sa svojih 19 koševa. Veèeras im u goste dolazi momèad s kojom su prije desetak godina igrali neke velike dvoboje u playoffu kada je Allen Iverson predvodio Philly, a Vince Carter Raptorse. Sada su neka druga vremena i Toronto je momèad od koje Philadelphia ne mora strahovati. Oni su u nedjelju kod kuæe slavili protiv Orlando Magica sa 97:86. Odluèujuæa je bila zadnja èetvrtina koju su dobili sa 30:17. DeMar DeRozan je s 20 koševa bio najefikasniji, no prvo ime utakmice je bio Jose Calderon sa svojih 18 asistencija od kojih su neke bile vrlo atraktivne. Opet æe nastupiti bez Landry Fieldsa, Kyle Lowryja i Alana Andersona.

Philadelphia hvata formu i Toronto im ne bi smio predstavljati prevelik zalogaj.

New Orleans Hornets (3-5) – New York Knicks (7-1) 02.00

Na domaæem parketu Hornetsi doèekuju hit poèetka ove sezone, New York Knickse. Domaæini od poèetka igraju bez Erica Gordona koji bi trebao biti voða ekipe, ali mogu biti iznimno zadovoljni igrama prvog izbora drafta ove godine Anthonyja Davisa. U prošloj su utakmici Hornetsi poraženi od Bucksa 113:117 a Davis je upisao 28 poena (rekord karijere) i 11 skokova. Standardno dobri uz njega bili su Vasquez i Anderson, ali ekipa ipak još nije dovoljno jaka da bi se borila s momèadima koje æe igrati u doigravanju, a to Knicksi sigurno jesu. U prvih 8 utakmica poraženi su samo od Memphis Grizzliesa 105:95, ali taj poraz nije ostavio traga jer su veæ u sljedeæoj utakmici svladali Indianu i imaju povoljan raspored ispred sebe da ponovno uðu u pobjednièku seriju. Protiv Pacersa povukao je Carmelo Anthony s 26 poena, a svoje role odradili su J.R. Smith (13 poena) i Raymond Felton (11 poena, 8 asistencija). Knicksi su mnoge iznenadili svojom brzom i teènom igrom u napadu te vrlo èvrstom obranom, što je temelj za njihove dobre uspjehe u sezoni.

Knicksi su sjajno otvorili sezonu te bi trebali i veèeras slaviti protiv ekipe Hornetsa.

Los Angeles Lakers (5-5) – Brooklyn Nets (6-2) 04.30

Lakersi æe veèeras pokušati doæi do svoje treæe uzastopne pobjede, a danas bi im po prvi put kao trener na klupu mogao sjesti Mike D’Antoni. Nakon što su otpustili Mikea Browna Lakersi izgledaju puno bolje na terenu te od tada imaju omjer 4-1. Velika je odlika momèadi visok broj zabijenih koševa, što je utjecaj novog trenera, iako još nije ni sjeo na vruæu klupu Lakersa. Kobe Bryant pokazuje kako ga godine ni malo ne smetaju, te osim što je jedan od ponajboljih strijelaca lige, Kobe je u utakmici protiv Houstona zabilježio svoj 18 . triple-double uèinak u karijeri, uz 22 poena te po 11 skokova i asistencija. Kako se lagano uigrava Dwight Howard, a i uz èinjenicu da im trenutno ni ne igra Steve Nash, Lakersi se opet èine vrlo moæni. Za Netse ovo je najbolji ulazak u sezonu još od sezone 2002/03, te æe loviti svoju šestu uzastopnu pobjedu ove sezone, što bi bio prvi takav niz za ekipu nakon što su 2006 nanizali 14 pobjeda za redom. Dovoðenje Joea Johnsona i ostanak Derona Williamsa i Brooka Lopeza osigurali momèadi brzinski napredak, nakon što zadnjih godina igraju loše i ne konkuriraju za doigravanje. Ove sezone doigravanje æe zasigurno ostvariti, a tek treba vidjeti koliko æe daleko dogurati. Netsi su u subotu otvorili mini turneju po Zapadnoj obali pobjedom 99:90 nad Sacramentom. Iako su Williams i Johnson kombinirano imali šut tek 5/22 iz igre Netsi su svladali slabašne Kingse uz 22 poena Andraya Blatchea.

Vrlo zanimljiva utakmica æe biti veèeras, a prednost æemo dati Lakersima zbog dobre igre u zadnje vrijeme i domaæeg terena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE