Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi opet protiv Denvera, Minnesota doèekuje prvake

NBA liga ne miruje nego nastavlja žestokim tempom i u novoj godini. Na rasporedu je novih devet utakmica sa jednom reprizom od juèer. Lakersi ponovo igraju sa Nuggetsima samo ovaj put u gostima. Chicago se vratio sa svoje Zapadne turneje i spremno doèekuje Memphis a trebalo bi biti vatreno na Zapadu gdje nas oèekuju dvoboji Wolvesa i Mavsa te Clippersa i Blazerse.

Washington Wizards – Boston Celtics  00.00

Prvi od dva meðusobna ogleda u samo dva dana nas oèekuje veèeras. Wizardsi nemaju još niti jednu pobjedu a gledajuæi raspored taj bi se niz mogao i nastaviti. Jako loše djeluju napadaèki što pokazuje podatak da im je najveæi broj postignutih poena 84, i to u prvoj utakmici sa Netsima. Glavna okosnica momèadi su mladi i neiskusni igraèi. Otkako je Rashard Lewis stigao u ekipu nikako da se prilagodi sustavu. Pretvorio se u sporednog igraèa i to u momèadi gdje bi trebao biti voða. Celticsi nakon prve upisane pobjede kontra Detroita idu u goste popraviti negativan omjer. Paul Pierce se vratio i odmah se vidjelo koliko je nedostajao ekipi. Za Boston slijede bolji dani i veèeras bi to trebali potvrditi.

Predviðamo pobjedu Bostona s malim zbrojem ukupnih poena.

Orlando Magic – Toronto Raptors  00.00

Glavni problem kod Magica za veèerašnji susret je igranje startnog playmakera Jameera Nelsona. Ima problema sa ozljedom vrata i u zadnjoj utakmici protiv Bobcatsa nije nastupio. Tu ulogu je preuzeo Chris Duhon i nije se baš proslavio. Orlando nakon poèetnog poraza u Oklahomi izgleda sjajno i naredne tri utakmice su dobili bez veæih problema. Raspored im je takav da bi taj niz mogao i potrajati. Dolaze im nejaki Raptorsi koji su na omjeru 1-2. Bargnani i DeRozan su i ove sezone prva imena momèadi i predstavljat æe veèeras najveæu opasnost Orlandu. Za veèerašnji susret je upitan samo rezervni razigravaè Bayless. Trebala bi to biti otvorena utakmica i sa veæim brojem koševa.

Orlando ulazi u utakmicu kao veliki favorit i sve osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenaðenje.

Miami Heat – Charlotte Bobcats  00.00

Miami je na omjeru 4-0 no bez nešto sreæe i Dwyanea Wadea lako se moglo dogoditi i da su zateèeni na 2-2 omjeru. Zadnje dvije gostujuæe utakmice, kod Bobcatsa i Timberwolvesa su dobili u zadnjim sekundama ubaèajima Wadea. Tijekom svih utakmica glavnu prièu vodi LeBron James ali kada doðu završni trenuci utakmice lopta je uvijek u Wadeovim rukama. Unatoè sjajnom omjeru igra Miami Heata nas previše ne impresionira. Puno koševa primaju i to je segment igre koji bi najviše trebali popraviti. Zato bi Bobcatsi veèeras mogli ostati na malom broju koševa. Miami si sigurno neæe dozvoliti da i po treæi put za redom utakmicu odluèuju u zadnjem napadu. Gosti nemaju što izgubiti i dolaze kao totalni autsajderi. U petak su razoèarali pred domaæom publikom protiv Orlanda izgubivši bez nekog veæeg otpora.

Kao i u sluèaju prethodnoj utakmice, domaæin veliki favorit i pobjeda im ne bi smjela izmaknuti. LeBron bi opet mogao prijeæi brojku od 30 poena pošto igra u sjajnoj formi.

Cleveland Cavaliers – New Jersey Nets  00.00

Cavsi su u zadnjoj utakmici pružili sjajan otpor u gostima kod Pacersa i tek nakon produžetaka pokleknuli. Vidio se napredak u igri ove mlade momèadi. Posebno veseli dobra partija Irvinga (20 poena) i standardno dobra prezentacija glavnog obrambenog igraèa Andersona Varejaoa (14 poena,13 skokova). Byron Scott bi sigurno bio zadovoljan ako ekipa nastavi tako igrati jer bi onda lakši protivnici, kao što to Netsi jesu, trebali pasti bez problema. Trebao bi to biti zanimljiv dvoboj mladog nadolazeæeg playmakera i Derona Williamsa, jednog od najboljih u ligi. Sa druge strane imamo još jednog rookieja koji se predstavio odliènom igrom na poèetku sezone. Ime mu je MarShon Brooks i drugi je strijelac Netsa sa prosjekom od 15 poena. Za dvadesetak minuta što dobiva po utakmici stvarno sjajan uèinak.

Dat æemo malu prednost domaæinu radi odliène igre u Indiani i domaæeg parketa.

Minnesota Timberwolves – Dallas Mavericks  01.00

Velika šteta za propuštenom pobjedom nad Miamijem treba biti zaboravljena. Ovoga puta doèekuju još jednog sudionika prošlogodišnjeg velikog finala i eto im nove šanse za dokazivanjem. Odliènom igrom su pokazali da se mogu nositi i sa najboljima pa se takvoj predstavi nadamo i veèeras. Vidi se ruka Ricka Adelmana na parketu, nakon dugo godina Wolvesi bi trebali igrati lijepu i atraktivnu košarku. Kevin Love je uvjerljivo prvo ime i najbolji igraè momèadi. Požrtvovan na svakom kraju terena i voða ove momèadi. Prekjuèer je imao veliku pomoæ svojih suigraèa, ali onih sa klupe. Beasley, Ridnour, Milièiæ i Johnson su kljuène trenutke utakmice doèekali na klupi a igru su predvodili Tolliver, Ellington i sjajni novaci Derrick Williams te Ricky Rubio. Minnesota se posebno radi njih dvojice i Lovea pretvara u jednu od najzanimljivijih ekipa lige. Veseli vidjeti kako æe se kretati njihov razvoj. Nadamo se da æe im Adelman pružiti što više minuta jer je šteta da im ih oduzimaju Beasley i Ridnour. Na noge mladom sastavu dolazi jedna od najiskusnijih ekipa lige, Dallas Mavericksi. Pobjedom nad Raptorsima donijeli su si potreban mir za nastavak sezone. Uz standardno dobre glavne igraèe Dallasa se posebno istaknuo rezervni centar Ian Mahinmi sa 19 koševa. Treneru Carlisleu bi to trebalo puno znaèiti jer Haywoodu treba bilo kakva pomoæ pošto ne može izdržati puno na terenu.

Predviðamo jako zanimljivu utakmicu gdje bi moglo pasti dosta koševa. Dat æemo malu prednost prošlogodišnjim prvacima ali nas ne bi iznenadila niti pobjeda domaæina.

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers  02.00

Nakon juèerašnjeg dvoboja ovih momèadi u Staples centru, danas æe se zamijeniti domaæinstvo. Lakersi su noæas dobili utakmicu u kojoj su gubili gotovo cijelu zadnju èetvrtinu, a predvodio ih je Bynum koji se vratio nakon suspenzije, sa 29 koševa i 13 skokova. Pau Gasol i Kobe Bryant dodali su po 17 koševa. Denver je u  tri prethodne utakmice bio preko 100 poena, ali sada su upisali dva poraza u nizu.  Harrington je zabio 21, a Gallinari je imao èisto polaganje za izjednaèenje  par sekundi prije kraja, no lopta je izašla van iz obruèa. Danas æe Denver pokušati doæi do pobjede pred svojim navijaèima, imaju šanse pogotovo ako Nene i Mozgov odigraju bolju obranu nad Bynumom i Gasolom, a ostatak ekipe treba biti na razini prijašnjih utakmica.

Mala prednost Denver Nuggetsima zbog prednosti domaæeg terena. Probati možda odigrati under na Pau Gasola koji ne igra previše uvjerljivo, a i sad je Bynum tu pa æe imati manje lopti za šut.

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies  02.00

Chicago je završio turneju po Kaliforniji sa omjerom 3-1 i sad u svojem United Centru doèekuju Memphis. Bullsi su zadnju utakmicu gostovali u Sacramentu i dobili ju lagano, vodili su od poèetka do kraja. Predvodio ih je lanjski MVP Derrick Rose sa 29 koševa i sjajnih 16 asistencija. Kad je nakon poraza od Golden Statea trener Tom Thibodeau rekao Roseu da želi da bude agresivniji i da napada više, Bullsi su u dvije utakmice zabili èak 222 poena. Današnjeg protivnika Rose pamti jako dobro, protiv Memphisa je naime 17. sijeènja prošle godine upisao svoj prvi triple-double. Memphis bi ove sezone trebao biti bolja momèad nego lani povratkom najskupljeg igraèa, kojem su dali maksimalni ugovor, Rudyja Gaya. On je propustio prošlu sezonu, na poèetku ove pokazuje naznake onog kakvim može biti, ali još nije pravi. Nakon dva uvodna poraza, u petak su razbili Rocketse 20 razlike. Zach Randolph je bio glavni èovjek sa šutom 11-14 iz igre.

U ovoj utakmici Chicago je velik favorit i pobjeda gosta bi bila dosta veliko iznenaðenje. Oèekujemo mali broj poena.

Sacramento Kings – New Orleans Hornets  03.00

Sacramento je noæas kod kuæe pretrpio težak poraz od New York Knicksa 92:114, što im je bio treæi uzastopni poraz.  Knicksi su igrali bez Amar’ea Stoudemirea i Sacramento je u tome vidio svoju šansu za pobjedu, no nisu imali šanse jer su Knicksi imali èak tri igraèa sa +20 koševa a domaæini su imali tek 34% šuta iz igre.  Danas im u goste dolaze Hornetsi kojima nedostaje novopridošli Eric Gordon, ali njega zamjenjuju Jarrett Jack i Carl Landry koji zabijaju 17 koševa u prosjeku. Imaju šanse, pogotovo jer igraju protiv porozne obrane Kingsa koja prima preko 103 poena u prosjeku. New Orleans je dobio 3 od zadnja 4 meðusobna susreta.

Sacramento æe sigurno htjeti prekinuti seriju poraza i dajemo malo više šansi domaæinima za pobjedu.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers  03.30

Clippersi su u zadnjoj utakmici poraženi od Chicago Bullsa 101:114, u utakmici prepunoj atraktivnih poteza. Najbolji kod domaæina je bio Blake Griffin sa 34 koša i 13 skokova, dok je Chris Paul ostvario 15 koševa i 14 asistencija.  Dvije noæi nakon što su od Spursa primili 115 koševa uz 56%  šuta iz igre, Chicago im je zabio 114 uz 50% šuta iz igre pa bi se Del Negro morao ozbiljno zapitati što je s njegovom obranom.  Veèeras moraju biti puno bolji jer im u goste dolazi Portland koji je još neporažen (3-0). Ostvarili su 3 domaæe pobjede, a u zadnjoj pobjedi protiv Denver Nuggetsa su imali tri igraèa preko 20 poena (Wesley Matthews 25, Raymond Felton 23 i Jamal Crawford 22 koša).  Trener Nate McMillan može biti zadovoljan dosad prikazanim.

Ovu utakmicu je nezahvalno prognozirati, no dajemo malu prednost Clippersima.  Oèekujemo utakmicu sa dosta poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE