Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi poravnali rezultat u seriji

Los Angeles Lakersi i New Orleans Hornetsi odigrali su tvrdu, na trenutke i teško gledljivu utakmicu u kojoj su Lakersi uspjeli uzvratiti za poraz u prvoj utakmici doigravanja.

Lakersi su tijekom prve èetvrtine imali ‘rupu’ od 4 minute tijekom kojih nisu postigli niti jedan koš pa se New Orleans uspio odvojiti na 20-11, ali Lakersi se ubrzo vraæaju te do kraja prve èetvrtine poravnavaju rezultat na 23-23.

Hornetsi su nervozno krenuli u drugu èetvrtinu te su u prve tri minute imali tri izgubljene lopte, a podsjetimo, u cijeloj prvoj utakmici su imali isto tri izgubljene lopte. Lakersi su forsirali Andrewa Bynuma koji je uspio natjerati Emeku Okafora da napravi tri prekršaja i tako dovede Hornetse u situaciju da moraju igrati bez svog prvog centra duže nego što oni to žele. Malo po malo Lakersi su izgraðivali prednost ali je Chris Paul pogodio tricu sa zvukom sirene na kraju poluvremena kako bi Hornetsi na odmor otišli sa zaostatkom od 6 poena.

Treæa èetvrtina je donijela mnogo grešaka kod obje ekipe, mnogo izgubljenih lopti i loših šuteva rezultirali su time da niti jedna ekipa više od tri minute nije postigla koš. Ipak, Lakersi zahvaljujuæi skokovima u napadu uspijevaju izboriti dodatne napade i odlaze na 61-49 pred kraj treæe èetvrtine. I ovu je èetvrtinu Paul završio tricom sa zvukom sirene te se u posljednji dio igre ušlo s prednošæu Lakersa 63-56.

Lakersi su poèetkom posljednje dionice napravili seriju 9-0 i odvojili se na prednost koju Hornetsi više nisu mogli dostiæi. Hornetsi se jesu nastavili boriti, ali nisu uspjeli doæi do prilike da ugroze vodstvo Lakersa. Na kraju je rezultat glasio 87-78 i sada je serija izjednaèena na 1-1. Sljedeæa utakmica igra se 23. travnja u 03.30h, ali se mijenja domaæin, tako da æe Hornetsi imati priliku pred svojim navijaèima ugroziti planove Lakersa u doigravanju.

Prvo ime Lakersa bio je Bynum sa 17 poena i 11 skokova. Najbolji šesti igraè sezone, Lamar Odom postigao je 16 poena, a Ron Artest 15. Kobe Bryant susret je završio s 11 poena i 3 skoka.

Chris Paul nije ponovio odliènu prvu utakmicu protiv Lakersa, ali svejedno je bio vrlo dobar sa 20 poena i 9 asistencija. Trevor Ariza je postigao najviše poena na utakmici, 22.

Latest Posts

NE PROPUSTITE