Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi potpisali Metta World Peacea

Los Angeles Lakersi su potpisali svog bivšeg igrača, Metta World Peacea, na jednogodišnji ne garantirani ugovor vrijedan 1.5 milijun dolara, prema pisanju američkih novina. Tako da će se Metta naći ponovno u Lakersima, gdje je proveo četiri sezone, te osvojio i naslov 2010. godine.

Najviše poznat po svojoj ludoj naravi, gruboj obrani i sad već učestalom mijenjaju imena (promijenio ga je već tri puta), ovaj 35-godišnji veteran će doprinijeti Lakersima dozu iskustva, koja će biti od velike važnosti za mlade igrače. Tako je proveo ovo ljeto trenirajući s Juliusom Randleom, krilnim centrom LA Lakersa, gdje je pokazao da još nije za mirovinu i da može pomoći mladim igračima sa svojim iskustvom.

Metta je u NBA ligu stigao 1999. godine, te su ga sa 16. pickom birali Chicago Bullsi. Uz već spomenute Lakerse, Metta je imao vrlo zapaženu ulogu u Indiani, gdje je 2004. godine dobio poziv za All-Star utakmicu, te osvojio nagradu za najboljeg defenzivnog igrača lige te iste godine.

Prije ovog potpisa ugovora, Metta je igrao za sljedeće NBA klubove: Chicago Bulls, Indiana Pacers, Sacramento Kings, Houston Rockets, Los Angeles Lakers, te New York Knicks. U NBA ligi nije igrao prošle sezone, nego je igrao za Sichuan Blue Whales (Kina) i Pallacanestro Cantù (Italija). U 15 godina dugoj karijeri, Metta je ostvarivao sljedeće brojke u prosjeku: 13.8 poena, 4.7 skokova, 2.8 dodavanja, 1.8 ukradena lopta, za 33 minute provedene na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE