Monday, February 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Lakersi prokockali pobjedu protiv Bullsa

Treæa utakmice nove NBA sezone bila je iznimno izjednaèena i riješena je u posljednjim sekundama. Chicago Bullsi uspjeli su slaviti rezultatom 88:87 i upisati prvu pobjedu sezone iako se u posljednju minutu susreta ušlo s prednošæu Los Angeles Lakersa.

- Advertisement -

Veliku dramu vidjeli smo u STAPLES Centru. Lakersi, koji su igrali bez suspendiranog Andrewa Bynuma, su imali 6 poena prednosti minutu prije kraja ali nisu to uspjeli zadržati. Prvo Luol Deng postiže polaganje i dodatno bacanje, nakon èega Kobe Bryant promašuje šut te Deng pogaða oba bacanja za smanjenje zaostatka Bullsa na samo 1 poen. Zatim Chicago krade loptu 20 sekundi prije kraja i Derrick Rose postiže šut preko Pau Gasola za vodstvo Bullsa 88:87. Posljednji napad Lakersa trajao je 5 sekundi, Bryant je pokušao otiæi na polaganje, ali doèekala su ga trojica Bullsa te je Deng uspio blokirati njegov šut za slavlje Bullsa.

Domaæini su nešto bolje otvorili susret i predvoðeni dvojcem Kobe Bryant – Pau Gasol držali vodstvo sve do isteka prve èetvrtine kada C.J. Watson pogaða tricu i donosi Bullsima prednost 22:20. Zanimljivo je da Derrick Rose nije postigao niti jedan poen u prvih 12 minuta igre.

Nije vodstvo Bullsa dugo trajalo, ali momèadi su se u drugoj èetvrtini èesto izmjenjivale u vodstvu. Povratkom Rosea u igru Chicago podiže brzinu igre dok Lakerse u egalu održava iskljuèivo Bryant preko kojega idu sve akcije domaæina. Ipak, ni on sam nije mogao zadržati Bullse koji na poluvrijeme odlaze sa 7 poena prednosti (56:49). Ovdje moramo spomenuti i vrlo dobru obranu Luola Denga na Bryantu koji ga je uspio u nekoliko navrata zaustaviti. Rose je pak u ovom dijelu igre postigao 10 poena, od èega dvije sigurne trice (na kraju utakmice 4/6 trice) èime je dao do znanja da je nastavio raditi na poboljšanju svog šuta izvan linije za tri poena, što mu je nekada bila slabija strana igre.

- Advertisement -

Na poèetku drugog poluvremena Lakersi vrlo brzo dostižu prednost Bullsa i rezultatom 69:68 za Lakerse ulazi se u posljednjih 12 minuta igre. Domaæini posljednju dionicu otvaraju serijom 7-0 te vrlo dobrom obranom u 9 minuta dopuštaju protivnicima samo 1 pogoðen šut iz igre. Èinilo se da Lakersi kontroliraju utakmicu, ali napravili su nekoliko grešaka i dopustili Bullsima preokret. Žalit æe za 4 promašena slobodna bacanja Gasola i danas vrlo dobrog Josha McRobertsa u posljednje 2 minute susreta. To je omoguæilo povratak Bullsa u utakmicu i rješenje susreta na gore opisan naèin.

Iako Lakersi ulaze u ovu sezonu znatno oslabljeni u odnosu na prošlu, danas su pokazali da se mogu nositi sa najjaèim ekipama lige. To su uspjeli postiæi prvenstveno dobrom igrom u obrani, no mora se priznati i kako su Bullsi u nekoliko navrata loše reagirali u napadaèkom dijelu i uzimali nekoliko nerezonskih šuteva. No to æemo sve pripisati poèetku sezone i nedovoljnom vremenu za uigravanje te bi svakom utakmicom i jedna i druga momèad trebala igrati sve bolje i bolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE