Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi prokockali pobjedu protiv Bullsa

Treæa utakmice nove NBA sezone bila je iznimno izjednaèena i riješena je u posljednjim sekundama. Chicago Bullsi uspjeli su slaviti rezultatom 88:87 i upisati prvu pobjedu sezone iako se u posljednju minutu susreta ušlo s prednošæu Los Angeles Lakersa.

Veliku dramu vidjeli smo u STAPLES Centru. Lakersi, koji su igrali bez suspendiranog Andrewa Bynuma, su imali 6 poena prednosti minutu prije kraja ali nisu to uspjeli zadržati. Prvo Luol Deng postiže polaganje i dodatno bacanje, nakon èega Kobe Bryant promašuje šut te Deng pogaða oba bacanja za smanjenje zaostatka Bullsa na samo 1 poen. Zatim Chicago krade loptu 20 sekundi prije kraja i Derrick Rose postiže šut preko Pau Gasola za vodstvo Bullsa 88:87. Posljednji napad Lakersa trajao je 5 sekundi, Bryant je pokušao otiæi na polaganje, ali doèekala su ga trojica Bullsa te je Deng uspio blokirati njegov šut za slavlje Bullsa.

Domaæini su nešto bolje otvorili susret i predvoðeni dvojcem Kobe Bryant – Pau Gasol držali vodstvo sve do isteka prve èetvrtine kada C.J. Watson pogaða tricu i donosi Bullsima prednost 22:20. Zanimljivo je da Derrick Rose nije postigao niti jedan poen u prvih 12 minuta igre.

Nije vodstvo Bullsa dugo trajalo, ali momèadi su se u drugoj èetvrtini èesto izmjenjivale u vodstvu. Povratkom Rosea u igru Chicago podiže brzinu igre dok Lakerse u egalu održava iskljuèivo Bryant preko kojega idu sve akcije domaæina. Ipak, ni on sam nije mogao zadržati Bullse koji na poluvrijeme odlaze sa 7 poena prednosti (56:49). Ovdje moramo spomenuti i vrlo dobru obranu Luola Denga na Bryantu koji ga je uspio u nekoliko navrata zaustaviti. Rose je pak u ovom dijelu igre postigao 10 poena, od èega dvije sigurne trice (na kraju utakmice 4/6 trice) èime je dao do znanja da je nastavio raditi na poboljšanju svog šuta izvan linije za tri poena, što mu je nekada bila slabija strana igre.

Na poèetku drugog poluvremena Lakersi vrlo brzo dostižu prednost Bullsa i rezultatom 69:68 za Lakerse ulazi se u posljednjih 12 minuta igre. Domaæini posljednju dionicu otvaraju serijom 7-0 te vrlo dobrom obranom u 9 minuta dopuštaju protivnicima samo 1 pogoðen šut iz igre. Èinilo se da Lakersi kontroliraju utakmicu, ali napravili su nekoliko grešaka i dopustili Bullsima preokret. Žalit æe za 4 promašena slobodna bacanja Gasola i danas vrlo dobrog Josha McRobertsa u posljednje 2 minute susreta. To je omoguæilo povratak Bullsa u utakmicu i rješenje susreta na gore opisan naèin.

Iako Lakersi ulaze u ovu sezonu znatno oslabljeni u odnosu na prošlu, danas su pokazali da se mogu nositi sa najjaèim ekipama lige. To su uspjeli postiæi prvenstveno dobrom igrom u obrani, no mora se priznati i kako su Bullsi u nekoliko navrata loše reagirali u napadaèkom dijelu i uzimali nekoliko nerezonskih šuteva. No to æemo sve pripisati poèetku sezone i nedovoljnom vremenu za uigravanje te bi svakom utakmicom i jedna i druga momèad trebala igrati sve bolje i bolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE