Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi protiv Miamija, Philadelphia doèekuje Chicago

Veèeras nas u osam utakmica oèekuje par spektakularnih okršaja i vjerujemo kako æe ovo biti jako zanimljiva nedjelja u NBA ligi. Nas sigurno veseli što æe se dva vjerojatno najzanimljivija dvoboja veèeri odviti u veèernjim satima pa ih neæe biti problema popratiti. Veæ u 19 sati Boston doèekuje New York u nadi kako æe produžiti seriju pobjeda na brojku èetiri dok u 21.30 æe sve oèi biti uperene u Staples Centar gdje nas oèekuje vatreni dvoboj izmeðu Lakersa i Heata. Ništa manje vatre ne bi trebalo biti ni u 1 sat iza ponoæi kad poèinju susreti Rocketsa i Clippersa odnosno Sixersa i Bullsa. Za kraj veèeri u 03.30 San Antonio doèekuje Denver u nadi kako æe se barem malo približiti Oklahomi koja je juèer pretrpjela poraz nakon dužeg vremena.

Boston Celtics – New York Knicks  19.00

Celticsi (18-17) su odlièno krenuli u drugi dio sezone. U tri utakmice su ostvarili tri pobjede i u dobrom raspoloženju doèekuju veèeras Knickse. S njima su dosad odigrali dva susreta koja su bila izrazito napeta i podijelili su svakom po pobjedu. Ovom susretu dodatnu draž daje i situacija na tablici, gdje je Boston na pola pobjede ispred New Yorka, ali s utakmicom više tako da je ovo svojevrsna borba za 7. poziciju Istoène konferencije. Ray Allen bi trebao nastupiti iako je imao gripu u petak, Avery Bradley takoðer unatoè uganuæu zgloba dok je Jermaine O’Neal sigurno out. Knicksi (18-18) su odigrali samo jedan susret nakon odmora i pobijedili Cleveland 120:103. U tom susretu su pokazali svu svoju raskoš u napadu i u drugom poluvremenu su bili fantastièni sa ubaèenim 71 poenom. Svi najvažniji igraèi su spremni i red je da TD Garden upozna i Jeremyja Lina po prvi put. Trebali bi to biti sjajni okršaji Piercea i Anthonyja dok æe Kevin Garnett pod košem imati jako puno posla sa Stoudemireom i Chandlerom.

Laganu prednost dajemo Bostonu iz razloga što su u solidnoj formi a i TD Garden je njihov dom gdje im navijaèi daju dodatnu snagu.

Los Angeles Lakers – Miami Heat  21.30

Vjerojatno najišèekivaniji meðusobni okršaj sezone nas oèekuje veèeras u Staples Centru. Uz Knickse, koji ipak nisu ta klasa, Lakersi i Heat su ekipe koje uvijek dignu najviše prašine. Odigrali su veæ jednom ove sezone meðusobnu utakmicu gdje je Miami puno lakše od oèekivanog slavio 98:87. Lakersima (22-14) su sigurno svježa sjeæanja na taj poraz i trebali bi imati motiva za uzvratiti im. Pogotovo Kobea Bryanta koji protiv LeBron Jamesa ima negativan omjer i puno puta mu to znaju spoèitavati. Jezerèani su nakon All-Star pauze odigrali dva dosta lagana susreta i upisali dvije glatke pobjede. Bryant je oba puta prebacio 30 poena i oèito mu maska ne smeta nego mu još to daje dodatnu motivaciju za boljom igrom. Veèeras æe imati puno posla na oba kraja terena pošto mu Wade, James pa i Battier neæe dati disati. Zato se puno oèekuje od Bynuma i Gasola koji bi trebali biti prevaga jer im Miami ne može parirati pod košem. Prednost gostiju bi mogao biti i ove sezone sjajni Mario Chalmers kojeg æe veteran Fisher morati držati na oku jer ovaj ispaljuje trice u sjajnom postotku. Miami (28-8) je doživio pomalo neugodan poraz od Utaha u Salt Lake Cityu i time prekinuo niz od devet pobjeda. Ponovno su svi za zub uzeli Jamesa koji se opet nije odluèio uputiti taj zadnji šut nego je išao na proigravanje Haslema koji je bio na otvorenom šutu no mišljenja smo da je donio ispravnu odluku a pružio je još jednu sjajnu predstavu na parketu u vidu 35 poena, 10 skokova, 6 asistencija i 3 blokade. Chris Bosh je radi smrtnog sluèaja u obitelji propustio zadnje dvije utakmice i još je upitan njegov nastup za veèeras. On bi svakako bio od velike pomoæi jer njegovim prisustvom bi ipak bio puno otežaniji pristup Gasolu.

Nezahtjevna utakmica za prognoziranje ali æemo mi ipak dati laganu prednost Miamiju iz razloga što imaju èetiri uzastopne objede protiv Lakersa.

Toronto Raptors – Golden State Warriors  00.00

Raptorsi (11-25) stvarno nemaju sreæe u završnicama utakmice, tj. mnogi bi rekli kako to više niti nije stvar sreæe nego ne znanja. Od 1. veljaèe nisu izgubili susret s više od 7 poena razlike a izgubili su èak 9 puta od tada. Èetiri od tih devet poraza su bila sa tri ili dva poena razlike što dovodi do zakljuèka kako Raptorsi ipak nisu toliko loši koliko im omjer govori nego im jednostavno fali igraè koji je spreman kvalitetno reagirati u tim završnicama. A taj igraè je svakako Andrea Bargnani koji je ove sezone propustio èak 23 utakmice i neæe ga biti još neko vrijeme. Uvjereni smo kako bi Toronto imao puno bolji score da nije Bargnani imao toliko problema sa ozljedama. Slijede im tri utakmice u èetiri dana u svom Air Canada Centru  pa makar oko putovanja neæe imati brige. Dok je Warriorsima (14-19) putovanja veæ sigurno preko glave. Odigrali su veæ èetiri u nizu (2-2) i još im slijede dva, pošto nakon Toronta sutra gostuju kod Washingtona. Imaju jako puno problema u ofanzivnom dijelu igre pošto su u zadnja tri susreta ubacili samo 82 poena u prosjeku. Stephen Curry sada veæ kronièno nedostaje a i njegova ozljeda svakako zadaje treneru Jacksonu puno problema pošto nikako ne može raèunati na njega na neki duži period. Ovako su Warriorsi na samo dvije opcije u napadu pa protivnici baš i ne moraju paziti na ostatak ekipe nego se usredotoèiti samo na Ellisa i Leea.

Iako nema favorita u ovom susretu dat æemo prednost domaæinu koji igra sasvim solidno i nije toliko loš koliko omjer govori.

Charlotte Bobcats – New Jersey Nets  00.00

Bobcatsima (4-30) pauza izgleda nije puno pomogla i samo su nastavili sa oèajnim igrama. Vlasnici uvjerljivo najgoreg omjera lige veèeras doèekuju Netse koji ipak igraju malo bolje u zadnje vrijeme. Zabijaju samo 86 poena u prosjeku i na toj listi drže uvjerljivo posljednje mjesto dok primaju 101 gdje ipak ima tri ekipe koje dozvoljavaju malo više od toga u svoj koš. Paul Silas ima sve igraèe na raspolaganju ali mu oèito niti to nije dovoljno za ugrabiti koju pobjedu. Nakon one iznenaðujuæe pobjede 17. veljaèe u Torontu odigrali su samo èetiri susreta i u sva èetiri glatko izgubili. Sada im slijedi niz od èetiri domaæe utakmice pa se možda tu može nešto uèiniti. U te èetiri æe èak dva puta ugostiti New Jersey i to bi im mogla biti dobra prilika. Netsi (11-26) veæ sedam utakmica u nizu ostvare poraz pa nakon toga pobjedu. Nikako da uhvate ritam i zaredaju sa kojom pobjedom više iako im se vratio Brook Lopez nakon dugaèke pauze i pokazao da je u dobroj formi. Pošto su od borbe za doigravanje veæ odavno odustali ne preostaje im ništa drugo osim uigravanja ekipe za sljedeæu sezonu iako bi izgled rostera mogao tada biti dosta ispremiješan silnim razmjenama igraèa. U zadnjih 6 utakmica su slavili 3 puta i to protiv respektabilnih protivnika (Chicago, New York, Dallas) pa im to svakako daje nadu pred susrete sa slabijim ekipama od sebe. Osim par igraèa koji se veæ odavno na listi ozljeðenih novih povreda nemaju.

Netsi su ipak poimence puno kvalitetnija ekipa od Bobcatsa i zato vjerujemo kako æe slaviti u veèerašnjem ogledu.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01.00

Philadelphia 76ersi (22-15) su nakon poraza od Oklahome kod kuæe pobijedili Golden State Warriorse 105:83. Prvo poluvrijeme je još bilo zanimljivo jer su momèadi bile stalno u egalu, no u drugom Philadelphia je zaigrala mnogo bolje i drugi dio dobila sa 19 razlike (55:36). Od dvoznamenkastih 6 igraèa najefikasniji je bio Louis Williams sa 25 koševa. Danas æe imati puno teži posao jer u goste im dolazi prva momèad istoka, Chicago Bullsi (30-8). Oni trenutno imaju 5 pobjeda u nizu, a zadnju su lako ostvarili u gostima kod Cleveland Cavaliersa rezultatom 112:91. Pobjednik je bio riješen prije zadnje èetvrtine u koju se ušlo sa plus 23 za Bullse, tako da su se igraèi prve petorke mogli lagano preseliti na klupu i u miru odgledati utakmicu do kraja.  Luol Deng  je sa 24 koša bio najbolji strijelac, dok je aktualni MVP Derrick Rose imao 19 koševa i 9 asistencija. Inaèe Chicago je protiv Philadelphije izgubio tri utakmice u nizu i sigurno æe biti motivirani da taj negativni niz prekinu.

Dajemo prednost Chicagu s obzirom da su bolja momèad i trenutaèno imaju bolju formu od domaæina.

Houston Rockets  –  Los Angeles Clippers  01.00

Domaæini (21-16) su u petak kod kuæe poraženi od Denver Nuggetsa sa 105:117. Iako se tijekom prvog dijela èinilo kako malo fali da slome goste iz Denvera, na kraju se dogodio obratni scenarij.  Jedan od uzroka poraza je taj što su imali 14 izgubljenih lopti, dok su ih gosti imali samo 6, ali su takoðer imali velikih 19 skokova u napadu što im je donijelo dosta poena. Kevin Martin se tu utakmicu probudio iz zimskog sna i zabio 35 koševa, ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih Denver Nuggetsa. Los Angeles Clippersi (21-13) su zadnju utakmicu gostovali u Arizoni kod Phoenix Sunsa i bili poraženi 78:81. Bila je to jedna od najlošijih utakmica ove sezone. Clippersi su imali 38% šuta, a domaæini samo 35%. Odluèujuæa je bila treæa èetvrtina koju je Phoenix dobio sa 31:17 i time si napravio dostatnu prednost uoèi zadnjeg dijela utakmice.  Blake Griffin je sa 17 koševa bio najefikasniji kod gostiju, no uz vrlo loš šut 6/19. Kod Houstona je izvan stroja Jordan Hill, dok Clippersi nemaju problema sa ozljedama.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje pobjednika, no ipak æemo malu prednost dati domaæim Houston Rocketsima ponajviše zbog domaæeg terena. Blake Griffin je odigrao prošlu utakmicu vrlo loše, a pošto se to njemu ne dešava èesto danas vrijedi probati over na njega.

Phoenix Suns – Sacramento Kings  02.00

Kao što smo u prethodnoj najavi napisali, Phoenix Sunsi (16-20) su u petak kod kuæe pobijedili Los Angeles Clipperse rezultatom 81:78. Iako su imali samo 35% ukupnoga šuta uspijeli su upisati pobjedu, što je dosta rijetko.  Svaka momèad je tijekom utakmice imala najviše 11 koševa prednosti, no Sunsi su ti koji su zadnji poveli.  Jared Dudley je sa 22 koša bio najbolji kod domaæina, a vrijedi spomenuti i jedan raritetni podatak. Naime Channing Frye je na utakmici imao šut 2/18, a ukupno je postigao 6 koševa.  Danas imaju vrlo lijepu prigodu da upišu treæu pobjedu zaredom, jer im u goste dolaze Sacramento Kingsi (12-24). Oni su zadnje poraženi u gostima kod Los Angeles Lakersa sa 107:115. U prvom dijelu su još bili kompetitivan  protivnik, no u nastavku su domaæini zaigrali još bolje i pobijednika su riješili prije zadnje èetvrtine, u koju su ušli sa plus 18. Sacramento je imao èak 7 dvoznamenkastih igraèa, od kojih je najefikasniji bio Francisco Garcia sa 18 koševa.

U jednoj utakmici sa puno koševa oèekujemo pobjedu domaæih Phoenix Sunsa , jer su trenutno u boljoj formi, a i Sacramento je jedan od najlošijih gostiju u ligi sa omjerom  4-18.

San Antonio Spurs  – Denver Nuggets  03.30

San Antonio Spursi (25-11) su u petak kod kuæe imali malo jaèi trening. U goste su im došli slabašni Charlotte Bobcatsi koje su ispratili kuæi sa 30 razlike, 102:72. Svi igraèi Spursa su izašli na parket i nitko se nije previše umorio.  Najviše je zabio Tony Parker 15 koševa, dok su još trojica igraèa imala po 14. San Antonio u zadnjih 9 utakmica kod kuæe prima samo 86 koševa u prosjeku, a ove sezone su kod kuæe samo jednom dobili više od 100 koševa i to upravo protiv današnjih protivnika koje su pobijedili sa 121-117. No tada su Denver Nuggetsi (20-17) još bili lišeni svih ozljeda koje su ih kasnije snašle. Oni su zadnje gostovali takoðer u Texasu, ali kod Houston Rocketsa koje su pobijedili sa 117:105. Iako su nastupili bez Rudy Fernandeza (oèekuje se da se danas vrati), Nenea i Danila Gallinarija (njihov se povratak oèekuje kroz utakmicu, dvije) uspjeli su slaviti na teškom gostovanju. Najzaslužniji za to je Ty Lawson koji je ubacio 22 koša i bio najefikasniji od sedam dvoznamenkastih igraèa Denvera.

San Antonio rijetko gubi kod kuæe (14-2) i oèekujemo njihovu pobjedu,  jer æe gosti bez dvojice ponajboljih igraèa teško parirati jakim domaæinima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE