Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi ‘razmontirali’ uspavane Spurse

Los Angeles Lakersi danas su AT&T Centru održali pravu demonstraciju snage te su San Antonio Spursima pokazali ‘tko je gazda’ na Zapadu.

Lakersi su za ovu utakmicu imali i više nego dovoljno motiva, željeli su pokazati što mogu protiv ekipe s najboljim omjerom pobjeda i poraza u ligi, željeli su dokazati kako ih nikada ne treba otpisati iako možda igraju nešto lošije nego što mogu.

Stoga su u utakmicu ušli silovito i odmah na poèetku pokazali u kojem æe se smjeru utakmica odvijati. Obranu su igrali odlièno, Spursi su rijetko dolazili do otvorenih situacija za šut i to je rezultiralo vodstvom Lakersa nakon prve èetvrtine 34-13. Odliènu igru su nastavili i tijekom drugog perioda igra pa je njihova prednost neposredno prije poluvremena iznosila i +29; 65-36. Kobe Bryant je veæ do poluvremena skupio 17 poena (iz 16 šuteva), 6 skokova i 4 asistencije.

Drugo poluvrijeme nije dugo trajalo prije nego što su obje ekipe shvatile da je utakmica gotova. Spursi su nešto pokušavali, ali obrana Lakersa je uspijevala zaustaviti veæinu njihovih napada, Bynum je zatvorio reket, a vanjski igraèi nisu dozvoljavali slobodne šuteve. Takvom igrom prednost Lakersa je bila i veæa od 30 poena.

Zanimljivo je da su Spursi gotovo cijelu posljednju èetvrtinu igrali sa zamjenskim igraèima, dok su Lakersi u odreðenim dijelovima posljednje dionice na parketu imali i Bryanta, Gasola, Odoma i ostale udarne igle branitelja prvaka. Iako su oni igrali, Spursi su uspjeli donekle ublažiti poraz te je semafor na kraju utakmice pokazivao rezultat 99-83.

Bryant je na utakmicu završio s 26 poena i 7 skokova a Gasol je pridodao 21 poen uz 6 skokova i 5 asistencija. Treba još spomenuti i Bynuma koji je postigao 4 poena, ali i uhvatio 17 skokova.

Gotovo svi igraèi Spursa odigrali su po dvadesetak minuta, a dvoznamenkasti broj poena uspjeli su postiæi Gary Neal (15), George Hill (14) te Tony Parker (14).

Latest Posts

NE PROPUSTITE