Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi se žele riješiti Nicka Younga na ljeto

Los Angeles Lakersi su radili na tradeu Nick Younga u prethodne dvije sezone, ali nisu bili uspješni u pronalaženju ekipe koja je bila zainteresirana za njegove usluge. Lakersi će pokušati još jednom u nadolazećem offseason periodu.

Young je prije dvije sezone bio jedna od udarnih igala ekipe iz Staples Centra, te ozbiljan kandidat za nagradu Sixth Man of the Year. Međutim, od tada, njegova produktivnost je opala, te je izgubio fokus na terenu pa se više pisalo o njegovim odjevnim kombinacijama, promociji Adidas Yeezy patika, te nedavnom incidentu u koji je uključen i rookie suigrač D’Angelo Russell. Naravno, čak i u ovakvom front office timu Lakersa nije bilo previše dvoumljenja između ova dva igrača, jer Russell sigurno predstavlja budućnost i samo jezgro tima.

Young nije bio previše uključen u aktivnosti ekipe otkako je sve s incidentom doživjelo takav tretman u javnosti. “U posljednje vrijeme je nešto više, ne bih rekao povučen, ali se drži po strani i dosta je tiši nego što bi očekivali od Nicka,” izjavio je trener Lakersa, Byron Scott.

Latest Posts

NE PROPUSTITE