Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi stigli do uvjerljive pobjede u prvoj utakmici NBA finala

Dominantno su Lakersi ušli u finalnu seriju doigravanja i odmah na startu opravdali ulogu favorita za osvajanje titule. Opustili su se tek u posljednjih 12 minuta kada im se ponešto istopila ogromna prednost koja je na ulazu u završnu četvrtinu iznosila 26 poena (93-67), a prethodno su tijekom treće dionice imali i +32 (87-55). Krajnji rezultat bio  116-98 za Lakerse.

Najmoćniji NBA tandem i noćas je ‘žario i palio’ terenom u Orlandu. Anthony Davis je postigao 34 poena uz 9 skokova i 5 asistencija, dok je LeBron James susret završio jednu asistenciju udaljen od novog triple-doublea. Imao je 25 poena, 13 skokova i 9 uspješnih dodavanja.

Najefikasniji igrač Miamija bio je iskusni Jimmy Butler s 23 poena, prvi do njega ovaj put je bio Kendrick Nunn (18p), zatim Tyler Herro (14p), Jae Crowder (12p)… Veliki problem za Heat bilo je prerano napuštanje terena Gorana Dragića i Bama Adebaya zbog ozljeda stopala i ramena. Igrači Erika Spoelstre odlično su igrali samo na otvaranju utakmice kada su već nakon prvih šest minuta imali dvocifrenu prednost (23-10).

Lakersi su ostvarili veliku nadmoć u zračnim duelima. Dobili su ih 54, u odnosu na 36 protivničkih. Sjajno su Anthony Davis (10/10) i društvo gađali i slobodna bacanja pogodivši ih 25 od 27 ispucanih, a ubacili su i 15 trica iz 38 pokušaja (39.5%). Uz sve to, protivniku su zalijepili i osam blokada. 

Na kraju, evo i par zanimljivosti. LeBronu je ovo bila prva uvodna pobjeda nakon sedam neuspješnih otvaranja velikih finala i do noćas ukupnih 1-8. Također, ovo mu je pedeseta odigrana finalna utakmica, a to je uspjelo još samo šestorici u NBA povijesti. Postao je i drugi tricaš finalnih susreta te četvrti skakač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE