Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi tijesno protiv Toronta

Los Angeles Lakersi otputovali su u Kanadu u nadi da æe ostvariti nešto lakšu pobjedu protiv Toronta koji se na kraju pokazao kao veoma tvrd orah. Toronto je bio u igri sve do posljednjih sekundi kada je Kobe Bryant odluèio pobjednika.

Iako su Lakersi prije ove utakmice imali samo 4 pobjede u gostima, bili su favoriti u ovoj utakmici, posebno kada se zna da domaæinima veæ duže vrijeme nedostaje njihov najbolji igraè Andrea Bargnani. U tom tonu je utakmica i zapoèela, Lakersi snažno kreæu i veæ nakon 4 minute igre imaju dvoznamenkastu prednost, 17:6. Ta prednost popela se i na 18 poena, a do poluvremena Raptorsi uspijevaju smanjiti svoj zaostatak na 15 poena.

Ostale tri èetvrtine pripale su domaæim košarkašima, ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Do poluvremena su uspjeli smanjiti zaostatak na ispod 10 poena prednosti, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 54:46 za Lakerse. Tijekom treæe èetvrtine Raptorsi dolaze na samo 3 poena zaostatka, ali i dalje Lakersi imaju vodstvo i malo po malo dolazi se do uzbudljive završnice.

U posljednjih 5 minuta ulazi se s jednim poenom prednosti za Lakerse. U napetim trenucima izgledalo je da æe Kobe upropastiti novu pobjedu, promašio je èetiri napada za redom, što su domaæi znali kazniti i poveli 88:84. Uzvraæaju gosti, meðutim ne preko Bryanta, veæ visokog dvojca, GasolBynum, od kojih posljednji smanjuje prednost domaæina na dva poena, da bi to brzo veèeras sjajni Calderon ponovno digao na èetiri.

Domaæi su dobili na samopouzdanju, ukrali loptu i imali napad za pobjedu, no trica Linasa Kleize kao ‘ukleta’ izašla je iz obruèa, a u skoku za loptu nakon dužeg vremena i gledanja snimke lopta je pripala Lakersima. Probudio se Kobe u zadnjoj minuti susreta, pogodio je tricu za 90:89, nakon toga ukrao loptu te asistirao u kontri za World Peacea i vodstvo Lakersa 91:90.

Domaæini se 16 sekundi prije kraja vraæaju teškim košem Calderona da bi Bryant samo èetiri sekunde prije kraja pogodio za pobjedu. Domaæini su imali loptu sa strane, Rasual Butler nije mogao pronaæi slobodnog suigraèa i pokušao je zvati timeout, ali dozvoljenih pet sekundi je prošlo i lopta je pripala Lakersima. Bryant je to kaznio s tek jednim slobodnim bacanjem, da bi na drugoj strani DeRozan sa zvukom sirene promašio tricu za pobjedu iz teške situacije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE