Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi traže prvu pobjedu, Miami protiv Bostona

Veèeras je pred nama 5 susreta.Sve oèi æe biti uperene u Miami i Boston, dva pretendenta za naslov i dva velika rivala što znaèi da nas oèekuje sjajan dvoboj. Na Zapadu Lakersi love svoju prvu pobjedu u treæoj utakmici u tri dana. Najslabiji start u sezonu nakon dugo vremena bi ih trebao prodrmati.

New Jersey Nets – Atlanta Hawks  01.30

Nakon uvodne pobjede nad Wizardsima u gostima Netsi doèekuju Hawkse kojima æe to biti prva utakmica u sezoni. Avery Johnson je èak dvanaestorici igraèa juèer dao priliku, odnosno svima koji su bili u zapisniku što znaèi da još uvijek razmatra opcije. Dosta je novih igraèa, izostanak startnog centra Lopeza je veliki hendikep i sve je u rukama sjajnog Deron Williamsa. Juèer je imao veliku pomoæ u vidu Humphriesa i Morrowa pa bi tako moglo biti i veèeras. Hawksi ulaze u sezonu kao i u prošlih par. Kralježnica ekipe je ‘netaknuta’, svi glavni igraèi su i dalje na okupu no nedostaje jedno ime, Jamal Crawford koji je sezonama unosio dodatnu energiju sa klupe. Njega bi trebao zamijeniti Tracy McGrady no neæe mu biti nimalo lako. Nakon silnih ozljeda i dalje se traži i neæe se Hawksi na njega oslanjati previše.

U podjednakom susretu prednost bi ipak trebala iæi svježim Hawksima jer su na dosta pozicija puno jaèi od Netsa.

Miami Heat – Boston Celtics  02.00

Miami je sjajno krenuo u sezonu posramivši Mavse u njihovoj dvorani a isto to æe htjeti napraviti i velikim rivalima Celticsima, pogotovo jer su puni samopouzdanja i znaju da su Kelti ranjivi izostankom Piercea. Neupitno je da æe James i Wade svoju zadaæu napraviti, pa èak vjerojatno i više od toga i dovoljno je da im se pridruži još koji igraè i pobjeda je sigurna. Bosh,Haslem i Chalmers su sasvim dovoljna podrška dvojcu, dok sa druge strane Kelti dolaze na Floridu nakon gustog poraza u Madison Square Gardenu. Tražit æe iskupljenje no neæe im biti lako. Pozicija niskog krila je osakaæena jer nema Piercea,Greena i novopridošlog Pietrusa, tako da bi LeBron mogao raditi što mu je volja. Trebat æe pravog Ronda, Allena i Garnetta ali i još mnogo toga.

Prednost je na strani Miamija, i to velika. LeBron bi trebao ponovno odigrati veliku utakmicu, neæe ga imati tko èuvati. Osim ako se kojim sluèajem Pierce ne pojavi na utakmici.

Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves  02.30

Milwaukee doèekuje Wolvese gdje i jedna i druga ekipa traže prvu pobjedu u sezoni nakon poraza. Obje su ekipe ostavile dobar dojam juèer no pobjeda im je izmakla. Bucksi su slabi pod košem, Bobcatsi su ih nadskakali i tu bi moglo biti problema za domaæina, pogotovo jer im dolazi prošlosezonski najbolji skakaè lige Kevin Love. Puno su i promašivali juèer i na takav naèin teško je doæi do pobjede. Wolvesi su imali puno teži posao ali nisu razoèarali. Pružili su dostajan otpor Thunderu. Imaju puno talenta u ekipi i došao je novi trener pa æe u poèetku biti i puno grešaka. Adelman je juèer koristio deset igraèa, daje mnogima priliku jer je mala razlika izmeðu nekih startera i rezervnih igraèa. Trebao bi upozoriti i Beasleya na broj potrošenih lopti, jer u ekipi ima dosta suigraèa koji takoðer znaju zabiti.

Trebala bi to biti zanimljiva utakmica sa dosta koševa. No, odigraju li Bucksi dobro svoju poznatu obranu morali bi doæi do prve pobjede. A ako utakmica krene u drugom smjeru tada veæe šanse idu Wolvesima.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings  04.00

Teško izborenom juèerašnjom pobjedom protiv Sixersa, Portland doèekuju Kingse na svome terenu. Nekada stari rivali danas mlade ekipe sa svijetlim pogledom u buduænost. Portland se i dalje ne da unatoè silnim pehovima unazad par sezona. Opet izgledaju kao prava ekipa, napravili su dobar posao u kratkom vremenu i doveli Jamala Crawforda, koji je pridodan prošlogodišnjim pojaèanjima Feltonu i Wallaceu. Podjednako su jaki na svim pozicijama i ekipa kao što je Sacramento im ne bi trebala biti preveliki zalogaj. Imaju i solidnu klupu gdje Batum i Crawford jedva èekaju priliku. Kingsi im dolaze pod noge ‘opijeni’ velikom pobjedom nad Lakersima. Marcus Thornton je odigrao sjajnu utakmicu i torpedirao je Lakerse. Velika pomoæ u napadu mu je bila i od strane Evansa. Ostatak ekipe je takoðer dao svoj doprinos i zato su i došli do slatke pobjede.

Prognoziramo pobjedu Portlanda iako bi mogla biti tvrda utakmica nakon napornih pobjeda veèer prije. Znaèi moglo bi biti i manje koševa od ponuðenog.

Los Angeles Lakers – Utah Jazz  04.30

Lakersi imaju najgori start u sezonu još od davne 2002. godine. Naravno da æe veèeras pokušati napraviti sve da ne dožive i treæi poraz zaredom, ali bit æe jako teško jer im je ovo i treæa utakmica u samo tri dana, nešto što je dosad bilo neviðeno u NBA ligi ali takva æe ovo biti sezona. Kobe je dobar, Gasol je ‘napola’ dobar ali ostatak ekipe je katastrofalan. Juèer je zabljesnuo i samozvani Metta World Peace ali ostali kao da se nisu pojavili. Mike Brown se traži,što znaèi da se traži i ekipa a rezultat pati. U goste im stižu Jazzeri kojima æe ovo biti premijera ove sezone; mlada ekipa koja je doživjela velike promjene unazad godinu dana. Idu rastereæeni u goste,svi im predviðaju poraz pa onda ni nemaju što izgubiti, a tada su takve ekipe i najjaèe. U predsezoni su odigrali 1-1 sa Portlandom,isprobali mnogo igraèa i još nisu stvorili neku okosnicu ekipe.

Lakersi bi unatoè umoru trebali skupiti snage i pobijediti. Kobe æe opet biti glavna prijetnja protivnicima i lako bi mogao otiæi preko ponuðenog broja koševa. A vrijeme je i da Gasol odigra poštenu utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE