Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi u TD Gardenu, nastavlja li Phoenix svoj niz pobjeda?

Veèeras imamo na rasporedu samo èetiri dvoboja. U njima æe sudjelovati samo jedna ekipa s Istoka i to odmah u prvoj utakmici veèeri gdje Boston doèekuje Lakerse. Sat vremena poslije poèinju dva susreta. U prvom bi moglo biti vatreno, susreæu se Denver i Golden State a nakon njih Phoenix traži produžetak niza na èetiri pobjede na svome parketu protiv Houstona. I za kraj veèeri Oklahoma igra veæ svoju šesnaestu gostujuæu utakmicu ove sezone ovaj put kod Sacramenta.

Boston Celtics – Los Angeles Lakers  02.00

Skoro nitko se nije nadao da æe Celticsi i Lakersi svoj prvi meðusobni susret ove sezone doèekati na sedmim pozicijama svojih konferencija. Prve je koštao slab ulaz u sezonu a druge košta loša igra u gostima. Boston (14-10) ima nešto bolji omjer i u puno boljoj formi doèekuju goste iz Los Angelesa.  U zadnji 10 utakmica imaju 9 pobjeda. Bit æe im ovo peta u nizu na svome parketu. Zadnju su dobili protiv Bobcatsa dosta lagano i Rivers je pružio ekipi s klupe veæu minutažu. Pošto su samo Dooling i Daniels odsutni napokon imaju i malo dužu klupu koja može biti od velike pomoæi u ovako teškoj sezoni. To se ne može reæi za Lakerse (14-11) koji imaju najneuèinkovitiju klupu u ligi. Istina, Mike Brown slabo i koristi igraèe s klupe ali i kad igraju od njih baš i nema neke prevelike koristi osim par bljeskova. To ih je i koštalo u zadnjem porazu kod Sixersa èiji su igraèi s klupe zabili 49 poena za razliku od žuto-ljubièastih koji su samo 16 uknjižili. Ako njima dodamo i jednog èlana prve petorke koji igra takoðer jako slabo (Metta World Peace) dolazimo do glavnog problema jezerèana. Veèeras bi trebali više nego ikad koristiti Bynuma i Gasola jer su pod košem u strašnoj prednosti u odnosu na domaæine koji su uz Detroit najlošija skakaèka ekipa lige. Postoji i mala moguænost da im se vrati Steve Blake koji je propustio zadnjih 13 susreta radi ozljede. Lakersi su tek odigrali tri ogleda od šest gostujuæih u nizu i veæ su upisali dva poraza.  Na izjednaèenom Zapadu su u nezavidnoj poziciji i vodeæe tri ekipe su im odmaknule na solidnu prednost.

Svi najvažniji igraèi Bostona su zdravi i domaæini igraju u odliènoj formi. Zato su favoriti u ovom susretu i dajemo im malu prednost. Iako, Bryant i Lakersi æe svakako iskoristiti priliku za pobjedom ako im se ukaže.

Denver Nuggets – Golden State Warriors  03.00

Nuggetsi (15-11) su u poziciji da dostignu negativan niz od pet poraza zaredom što nisu doživjeli još sijeènja 2007. godine. Imali su težak raspored u te zadnje èetiri utakmice i dosta nesreæe s ozljedama i izostancima. Za veèeras sigurno neæe biti najboljeg im strijelca Gallinarija a moguæe je da æe izostati i redovni ovosezonski starter Timofey Mozgov radi ozljede zgloba. Juèer su na svome parketu izgubili od Dallasa 95:105 unatoè tome što su imali šest igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena. Opet su bili jako uèinkoviti igraèi sa klupe (Harrington i Fernandez po 17) sa ukupno 49 poena ali ni to nije pomoglo protiv Dallasa koji ih je nadskakao i probijao kako je htio. Veèeras im stiže Golden State (8-14) ekipa koja puno zabija ali isto tako jako puno i prima koševa, 101, što je najviše u cijeloj ligi. Zadnji susret su izgubili dosta nesretno od Oklahome iako su im tri najbolja igraèa odigrala fantastièno. Monta Ellis je bio maestralan s 48 poena i 7 skokova, David Lee je ostvario triple-double od 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija a Stephen Curry je bio blizu sliènog uèinka sa 16 poena (uz samo 9 šuteva), 10 asistencija i 7 skokova. Problem je bio ostatak ekipe koji nije mogao parirati Oklahomi i na njihovu žalost upisali su poraz. Za veèeras je upitan jedino Nate Robinson ali pošto on nije kljuèan igraè ove ekipe Warriorsi bi opet trebali ostaviti dobar utisak.

Denver je favorit i trebao bi napokon doæi do pobjede. Igraèi s klupe gostiju se nikako ne mogu mjeriti sa klupom Nuggetsa i tu bi trebala biti najveæa prednost.

Phoenix Suns  –  Houston Rockets  03.00

Phoenix Sunsi (11-14) su zadnju utakmicu gostovali kod Milwaukee Bucksa i upisali pobjedu 107:105, što im je treæa u nizu. Imali su na poluvremenu velikih +17, no u nastavku se domaæini bude i utakmica se vraæa u egal. Pobjednièki koš je zabio Steve Nash 5 sekundi prije kraja. Na svoj 38. roðendan je upisao 18 koševa i 11 asistencija, a najbolji kod Phoenixa je bio Marcin Gortat s 21 košem. Houston Rocketsi  (15-11) su noæas pobijedili na vrlo teškom gostovanju kod Portland Trail Blazersa 103:96. Od samoga poèetka utakmice su igraèi Houstona igrali bolje nego domaæini te su na odmoru imali velikih +14. U nastavku su uspjeli zadržati tu prednost i nakon Denvera zabilježiti novu gostujuæu pobjedu. Od 6 dvoznamenkastih igraèa Houstona najbolji je bio Chase Budinger s 22 koša (4 trice).

Prednost dajemo Phoenix Sunsima jer ipak imaju prednost domaæeg terena, a imaju i dan odmora više od svojih gostiju.

Sacramento Kings  – Oklahoma Thunder City  04.30

Domaæini (9-16) su nakon tri pobjede zaredom upisali poraz kod Minnesota Timberwolvesa 84:86. Iako su na poèetku gubili -15 uspjeli su se vratiti u utakmicu te èak imati prigodu za pobjedu, no Donte Greene nije pogodio svoj šut za tri poena. Marcus Thornton je bio najbolji strijelac gostiju s 22 koša, dok je Tyreke Evans imao lošu veèer  te je upisao samo 11 koševa. Oklahoma (20-5) je u utorak gostovala kod Golden State Warriorsa i dobila utakmicu sa 119:116. Morali su se Durant i ekipa dobro namuèiti za pobjedu, jer je s druge strane bio nezadrživi Monta Ellis koji je postigao 48 koševa. Utakmica se rješavala u zadnjim sekundama, a Brandon Rush je promašio tricu za produžetak. Kevin Durant je bio prevaga u završnici, a utakmicu je završio s 33 koša. Russell Westbrook je bio dobar s 31 košem, a dobar je bio i James Harden s 19. Kingsi nemaju problema sa ozljedama, dok su kod gostiju na injury listi Eric Maynor i Thabo Sefolosha.

Prednost ide na stranu gostiju radi toga što su u odliènoj formi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE