Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi ugošæuju Nuggetse, Celticsi kreæu protiv Hawksa

I za veèeras imamo identièan raspored odigravanja utakmica kao i juèer. U 19.00 poèinje dvoboj izmeðu prve i osme ekipe Zapada San Antonia i Utaha a nakon njih u 21.30 utakmica u Staples Centru izmeðu Lakersa i Nuggetsa. U ostala dva dvoboja gledat æemo sraz dvije èetvrte i pete ekipe svojih konferencija, Atlante i Bostona te Memphisa i Los Angeles Clippersa.

San Antonio Spurs – Utah Jazz  19.00

Spursi su vjerojatno najspremnija i najodmornija ekipa ovogodišnjeg play-offa. Iskusni Greg Popovich je odlièno dozirao minute velikom trojcu te su oni bili pošteðeni u više navrata ove sezone, pogotovo pred sam kraj. I što je najvažnije rezultat uopæe nije patio pošto su rezervni igraèi uskoèili i sjajno odradili posao. Ginobili je što zbog ozljede što zbog odmora ove sezone propustio èak 32 utakmice pa je upitna njegova forma, no pošto se tu radi o prekaljenom veteranu, bivšem osvajaèu tri prstena, vjerujemo da æe njegova igra biti na nivou. Tim Duncan je odmorio u 8 a Tony Parker u 6 susreta pa su i oni bili pošteðeni puno napora a jedino je Danny Green odradio svih 66, a u njemu je Popovich dobio igrèa u kojeg ima puno povjerenje i bit æe važna karika i u doigravanju. Ako se ièega boje od strane veèerašnjeg protivnika to je igra Jeffersona i Millsapa protiv kojih æe imati puno problema.Trener Corbin se uz njih najviše pouzda i u iskusnog playmakera Devin Harrisa koji stilom igre podsjeæa na njegovog konkurenta sa druge strane Parkera no naravno u puno manjoj kolièini. Od velike važnosti bi mogao biti i povratak nakon ozljede Howarda koji može biti koristan u napadu.

San Antonio je cijelu sezonu odigrao na izrazito visokom nivou i tako žele nastaviti i kroz doigravanje. Sigurno im je u podsviejsti prošlogodišnje neoèekivano ispadanje od strane Memphisa pa æe sa veæom dozom opreza uæi u ovu seriju no oèekujemo pobjedu i vodstvo od 1-0.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets  21.30

Lakersi su tri puta u prvom dijelu sezone svladali Nuggetse dok je Denver samo jednom, i to u svom Pepsi Centru slavio 99:90. Od tada su obje ekipe doživjele male ali bitne promjene. Lakersi sada imaju Sessionsa na mjestu razigravaèa, Jordan Hill se u zadnjih par utakmica pokazao kao solidno rješenje za Bynuma i svakako æe dobiti zaslužene minute te im izostaje Metta World Peace koji odslužuje suspenziju od sedam utakmica radi brutalnog udarca u glavu Jamesa Hardena. To je svakako i najveæa briga Mike Browna, kao i zdravlje Kobe Bryanta. Svjestan je i on toga te veèeras poziva na oprez i na potpuno zalaganje svih igraèa. Sa druge strane ekipa George Karla nema šta izgubiti. U ovoj seriji su autsajderi i nitko od njih ne oèekuje prolaz, no mnogi su uvjereni kako bi ipak mogli iznenaditi. Fali im jedan superstar, netko tko æe povuèi kada bude bilo najpotrebnije a osjeti se i izostanak Brazilca Nenea koji je dugi niz godina bio stup pod košem te æe sada biti olakšan posao Bynumu i Gasolu, vjerojatno najboljem dvojcu pod koševima u cijeloj ligi. Iako su i dalje dosta jaki što se širine klupe tièe svakako da æe im faliti i Wilson Chandler te Rudy Fernandez pošto su u tom segmentu igre u debeloj prednosti nad Jezerèanima.

Lakersi su ove sezone pokazali da su jaki u Staples Centru te se oèekuje njihova pobjeda. Sigurno æe im nedostajati World Peace te æe njega zamijeniti mladi Devin Ebanks koji nije ta klasa i gosti æe to zasigurno pokušati iskoristiti.

Atlanta Hawks  – Boston Celtics  01.00

Prije èetiri sezone ove su se dvije momèadi takoðer sastale u play-offu, ali su tada bili u suprotnim pozicijama. Boston Celticsi potencijalni prvaci, a Atlanta Hawksi momèad u nastajanju. Trenutno jedni i drugi traže rezultat koji bi održao momèad na okupu. Celticsi vjerojatno kreæu u posljednji pokušaj s velikom trojkom koja æe teško ostati zajedno bez znaèajnog rezultata, a isto vrijedi i za Hawkse koji imaju daleko mlaðu momèad, ali i nekoliko igraèa u momèadi èiji su ugovori pri kraju. Ove sezone meðusobno su igrali tri puta, a Boston je dvaput izašao kao pobjednik. Bile su to utakmice sa vrlo tvrdim obranama, prosjek koševa po dvoboju je bio oko 170, a takav scenarij možemo oèekivati i u play-offu. Atlanta (40-26) je u finišu sezone pretekla Boston (39-27), što im je donijelo prednost domaæeg terena u seriji, a to je u ovakvom izjednaèenom dvoboju vrlo važna èinjenica. Iako se negdje u magli nazire povratak Ala Horforda, na njega se trenutno uopæe ne raèuna, te se sav teret stavlja na leða Josha Smitha i Joe Johnsona. Oni bi trebali biti glavno oružje protiv èvrste obrane Bostona. Kod Celticsa se oèekuje da Rajon Rondo nastavi sa briljantnim igrama i da svaku veèer bude blizu triple-doublea, dok æe veterani svoj posao sigurno odraditi. Za današnju utakmicu je upitan nastup Raya Allena, koji ima problema sa skoènim zglobom, no mišljenja smo da æe stisnut zube jer je ovo ipak play-off.

Malu prednost dajemo gostujuæim Boston Celticsima, a vrlo dobra oklada se èini under na zbroju koševa na utakmici.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers  03.30

Memphis (41-25) nakon sjajnog zatvaranja regularnog dijela sezone (šest pobjeda u nizu), i penjanja na èetvrtu poziciju sa istim omjerom kao i treæeplasirani Lakersi, doèekuje Clipperse (40-26). Ove sezone su se tri puta sastajali, sve pobjede su upisane na domaæim terenima, dvije pobjede su pripale Clippersima. Mnogi analitièari su rekli da æe ovo biti vrlo zanimljiva serija susreta, te da æe se vjerojatno igrati i sedma utakmica. Grizzliesi su najveæi dio sezone igrali kompletni, sa istim rosterom. Trenutno im je ozlijeðen samo Darrell Arthur. Imaju relativno mladu ekipu sa dosta potencijala, predvoðenu odlièanim tandemom koji èine Rudy Gay i Marc Gasol. Clippersi su pak regularni dio završili sa dva poraza što im prvo oduzelo šansu za naslov u Pacifièkoj diviziji, a potom su ih današnji protivnici preskoèili, pa su tako završili na petoj poziciji. Clippersi su na samom poèetku sezone ostali bez Chaunceya Billupsa koji neæe nastupati do kraja ove sezone. No Blake Griffin i Chris Paul su glavni oslonci kroz cijelu sezonu što ih je dovelo u doigravanje.

Obzirom da Memphis ima èak 11 pobjeda u nizu kod kuæe i veèeras im dajemo prednost.

Latest Posts

NE PROPUSTITE