Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Lakersi umirovili dres Jamaala Wilkesa

Na poluvremenu sinoćnje NBA utakmice između Los Angeles Lakersa i Portland Trail Blazersa podno krova dvorane Staples Center podignut je dres Jamaala Wilkesa s brojem 52.

Lakersi su tako odali počast svom dugogodišnjem igraču koji je njihove boje branio između 1977. i 1985. godine i u tom periodu im pomogao u osvajanju tri naslova NBA prvaka.

Jedna od najboljih utakmica Wilkesove karijere bila je šesta utakmica velikog finala 1980. godine protiv Philadelphia 76ersa kada je ubacio 37 koševa uz 10 skokova, ali ga je zasjenio veliki Magic Johnson s 42 koša, 15 skokova i 7 asistencija, koji je tada zaigrao na poziciji centra umjesto ozlijeđenog Kareema Abdul-Jabbara.

“Mislim da ovo puno govori o tradiciji Lakersa. Imali su neke nevjerojatne igrače, a sada sam ja jedan od njih. Ovo je vrlo emotivno za mene i uživam u trenutku. Mislim da će mi mjesecima kasnije do glave doći važnost trenutka”, rekao je Wilkes, dobivši ovacije rasprodane dvorane u kojoj su mu među ostalima počast došli odati velikani Lakersa poput Jerryja Westa, Jamesa Worthyja, Kareema Abdul-Jabbara i Elgina Baylora.

Prethodno Wilkesu posljednji su put Lakersi umirovili dres Gaila Goodricha 1996. godine, a sljedeći će to put učiniti 2. travnja sljedeće godine kada će se podno krova dvorane podići broj 34 Shaquillea O’Neala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE